שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, gettyimages, MCT

מתעלים בזמן אסונות. המלאכים של 2015

השנה החולפת הייתה גדושה במלחמות וסכסוכים אלימים, משבר פליטים, מחלות ואסונות טבע, אך פעילי "הצלב האדום" הגיעו לכל מקום בעולם שבו נזקקו אנשים לסיוע הומניטרי - ונתנו להם יד וחיבוק חם. כך זה נראה בתמונות

מלחמות וסכסוכים אלימים באפריקה, משבר הפליטים באירופה, התפרצות האבולה , אסונות טבע ועוד. שנת 2015 הייתה גדושה במשברים הומניטריים, ופעילי ארגון "הצלב האדום הבינלאומי" העניקו סיוע הומניטרי לנפגעים ונזקקים רבים. כך זה נראה בעשר תמונות:

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

מסכמים שנה בעולם:

מצעד החלאות: האנשים שהרסו את השנה

נדבקו לכס גם ב-2015. המנהיגים הכי ותיקים

 

 (צילום: ICRC/Augustine Nziavake) (צילום: ICRC/Augustine Nziavake)
(צילום: ICRC/Augustine Nziavake)

תמונה 1

המקום: הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו

מה בתמונה: קבוצת ילדים ששוחררו מידיהם של ארגוני מורדים עולה על מטוס של "הצלב האדום" בבסיס הצבאי קמינה, שלקח אותם לבתיהם בצפון-מזרח הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו. הקבוצה כללה 147 בנים וחמש בנות שהיו חברים בארגונים חמושים - בניגוד לחוק ההומניטרי הבינלאומי. התופעה של ילדים-חיילים רווחת במקומות רבים בעולם, ועל פי הערכות, יש כיום בעולם יותר מ-300 אלף ילדים שנחטפו מבתיהם ואולצו לשמש חיילים.


 (צילום: ICRC/Pawel Krzysiek and Jason Straziuso) (צילום: ICRC/Pawel Krzysiek and Jason Straziuso)
(צילום: ICRC/Pawel Krzysiek and Jason Straziuso)

תמונה 2

המקום: דרום סודן

מה בתמונה: תושבים במחוז ליר שבדרום סודן מתקהלים סביב מטוס "הצלב האדום הבינלאומי" שהביא עמו אספקה וציוד לאזור המרוחק.


 (צילום: ICRC/Y. Castro) (צילום: ICRC/Y. Castro)
(צילום: ICRC/Y. Castro)

תמונה 3

המקום: ליבריה

מה בתמונה: צוות של "הצלב האדום הבינלאומי" מבקר יתומים שאיבדו את הוריהם שמתו ממחלת האבולה במונרוביה, בירת ליבריה. לאחר שהתמודדה במשך יותר משנה עם התפרצות האבולה החמורה ביותר בתולדותיה, הוכרזה ליבריה לא מזמן כמדינה נקייה מאבולה. על פי הרשויות הליבריות, מחלת האבולה פגעה בכ-4,500 ילדים - 3,000 מהם איבדו הורה אחד או שניים לנגיף הקטלני.

 (צילום: ICRC) (צילום: ICRC)
(צילום: ICRC)

תמונה 4

המקום: גינאה

מה בתמונה: מתנדבים של "הצלב האדום הבינלאומי" מעניקים סיוע ל-150 משפחות שנפגעו מאבולה בגואקדו, גינאה. המשפחות קיבלו מזרנים לשינה, שמיכות, בדים, סבון, כילות וכלי בישול.


 (צילום: ICRC/Devendra Dhungana) (צילום: ICRC/Devendra Dhungana)
(צילום: ICRC/Devendra Dhungana)

תמונה 5

המקום: נפאל

מה בתמונה: כשרעידת האדמה הראשונה טלטלה את מחוז דְהאדינְג שבמרכז נפאל, אחד ממתנדבי "הצלב האדום הנפאלי" (NRCS) העלה אנשים עם פציעות קשות על אלונקות, הרגיע אותם וסייע לילדים. היו אלה הילדים המקומיים שהעניקו לו את כינוי החיבה "דוד אמבולנס" משום שסחב על גבו ונשא בידיו פצועים - ילדים ומבוגרים - לבית החולים שבאזור.

 (צילום: ICRC/S. AMMANE) (צילום: ICRC/S. AMMANE)
(צילום: ICRC/S. AMMANE)

תמונה 6

המקום: תימן

מה בתמונה: בני משפחה פצועים בבית החולים אל-ג’ומהורייה בעיר עדן שבתימן. המלחמה במדינה בין כוחות הממשלה לבין המורדים החות'ים השיעים גבתה את חייהם של אלפים ופצעה אלפים נוספים, בהם בני המשפחה שבתמונה שסבלו מכוויות בדרגה שנייה ושלישית. בכלל, בתי החולים בתימן מתקשים לטפל בכל החולים והפצועים במדינה בשל מספרם הרב ועל רקע המחסור בציוד ואספקה.


 (צילום: ICRC/S. Dabbakeh) (צילום: ICRC/S. Dabbakeh)
(צילום: ICRC/S. Dabbakeh)

תמונה 7

המקום: עיראק

מה בתמונה: משפחות עיראקיות שנמלטו מבתיהן עקב הסכסוך האלים במדינה, בין היתר בין "המדינה האיסלאמית" לבין כוחות הממשלה, מצאו מחסה תחת ציליות בעיר חנאקה. לאחר מכן הן הועברו למחנה סיוע לא רחוק משם, שבו יעבירו את חודשי החורף הקרים.


 (צילום: ICRC) (צילום: ICRC)
(צילום: ICRC)

תמונה 8

המקום: מאלי

מה בתמונה: התקהלות של אנשים בנקודת חלוקה של מזון, ציוד, תרופות ומוצרים חיוניים נוספים בעיר אנסונגו שבמאלי. אלפי בני אדם נמלטו מבתיהם בצפון המדינה האפריקנית בעקבות האלימות רחבת ההיקף שבה מעורבים המורדים האיסלאמיסטים וכוחות הממשלה המקומית.


 (צילום: ICRC/L. Kamau) (צילום: ICRC/L. Kamau)
(צילום: ICRC/L. Kamau)

תמונה 9

המקום: בורונדי

מה בתמונה: אלפי פליטים מבורונדי חצו את הגבול ועברו לקאגונגה שבטנזניה. החלטת נשיא בורונדי פייר נקורונזיזה לרוץ לכהונה שלישית עוררה את זעמם של מתנגדיו והובילה לשפיכות דמים גדולה במדינה האפריקנית. אלפי אזרחים ברחו למדינות השכנות טנזניה, רואנדה והרפובליקה הדמוקרטית של קונגו. מספרם המוערך של מבקשי המקלט הבורונדזים הוא 112 אלף, 70 אלף מהם נמצאים בשטח טנזניה, והם שוהים במחנות פליטים.

 (צילום: ICRC/M. Dondyuk) (צילום: ICRC/M. Dondyuk)
(צילום: ICRC/M. Dondyuk)

תמונה 10

המקום: אוקראינה

מה בתמונה: מתנדבי "הצלב האדום" בלוהנסק מחלקים לחם לאזרחים אוקראינים שנטשו את בתיהם בעקבות הקרבות בין צבא המדינה לבין המורדים הפרו-רוסיים. יותר מ-8,000 בני אדם נהרגו במלחמה שפרצה במזרח אוקראינה באפריל 2014 בעקבות המהפכה שבה הודח הנשיא הפרו-רוסי ויקטור ינוקוביץ' ובמקומו עלה בקייב שלטון פרו-מערבי.

 

הצלב האדום הבינלאומי נחשב ל"כלב השמירה" של המשפט ההומניטרי הבינלאומי, והוא מבסס את פעילותו על ארבע אמנות ז'נבה משנת 1949 ועל הפרוטוקולים שנוספו אליהן ב-1977 לאחר מלחמת וייטנאם. אמנות אלה מעניקות ל"צלב האדום הבינלאומי" את הזכות לקיים פעילויות שונות, כגון סיוע לחיילים פצועים או חולים, ביקור שבויי מלחמה, חידוש הקשר בין בני משפחה שהופרדו כתוצאה מסכסוך אלים, סיוע לאזרחים והבטחת מתן יחס הולם לאלה המוגנים על ידי המשפט ההומניטרי הבינלאומי - נפגעי מלחמה, סכסוכים אלימים ואסונות טבע.

 

הארגון נוסד בשנת 1863, ומרכזו בעיר ז'נבה שבשווייץ הניטרלית. את הקמתו יזם ז'אן-אנרי דינן (1910-1828), איש עסקים ונדבן שווייצרי, לאחר שהשתתף במלחמה בין צרפת לבין אוסטריה בהיותו בן 30. המלחמה הותירה בו רושם עז; מראה הפצועים המוזנחים, שלא קיבלו טיפול הולם, זעזע אותו, ומיד לאחר המלחמה הגה את הקמת הארגון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ICRC/Devendra Dhungana
"דוד אמבולנס". מתנדב של "הצלב האדום" מפנה ילד פצוע בנפאל
צילום: ICRC/Devendra Dhungana
מומלצים