"אם שם המשפחה שלי לא היה רפאלי, לא היה באז סביב זה"
בליינדספוט, אפליקציית המסרים האנונימיים, הפכה תוך שבוע לאפליקציה הכי מדוברת בארץ, לאו דווקא מהסיבות החיוביות. "מי שמתלונן על האפליקציה, לא ראה איך משתמשים בה, אני משתמש בה לדברים חיוביים" אמר דור רפאלי. אלי ויסברט, ממובילי המחאה נגד: "למה זה טוב? בעיקר בשביל להעליב או לאיים, בלי לקחת אחריות". צפו בראיון באולפן ynet
דור רפאלי, השיק לאחרונה אפליקציית צ'טים בשם Blindspot, שמאפשרת למשתמשים לשלוח מסרים אנונימיים לבני שיחם, ולחשוף את זהותם רק כשהם בוחרים לעשות זאת. לצד ההשקה, השבוע גם עלה גם קמפיין פרסומי בולט בנתיבי איילון. כעת מעוררים הקמפיין והאפליקציה מחאה חריפה בקרב משתמשי פייסבוק בארץ. באולפן ynet התארחו רפאלי, שהגיע כדי להגן על המיזם החדש שלו ואלי ויסברט, מיוזמי המחאה נגד האפליקציה, "הסמיילי החמוד הזה הוא ערוץ פתוח להשפלות. דלת פרוצה לרשעות".
ויסברט מסביר מדוע לאפליקציה השלכות שליליות: "לצורך העניין אם אני ילד והיה לי לא נעים בבית ספר או בתנועה, אני יכול לחזור הביתה ולהרגיש מוגן. היום ילד חוזר הביתה ופותח טלפון או טאבלט, אז מתנפלות עליו כל ההודעות בכל הרשתות החברתיות שהוא שייך אליהן, שם לפחות הוא יודע מי הם המעלים."
רפאלי, שהגיע לאולפן להגן על האפליקציה שעוררה דיון סוער ברשת, אמר: "אנחנו רואים את זה כדבר חיובי, אני משתמש בזה לדברים חיוביים. בסופו של דבר זה משחק. חשוב לי להדגיש, אני לא בא בתלונות לאף אחד ואני לא מאמין שאנשים יעשו עם זה רע. אין כזה דבר אפליקציה רעה, יש כזה דבר אנשים רעים. זה כמו שאומרים שאקדחים לא הורגים – אנשים הורגים".
באיגוד האיטרנט הישראלי קראו למשתמשים להמנע משימוש באפליקציה: "אפליקציה המאפשרת העלאת תכנים בצורה אנונימית היא מסוכנת, מיותרת ונכון
לסרב לאמץ אותה", אמרה אורנה היילינגר, מנהלת המרכז לאיטרנט בטוח באיגוד האינטרנט. "אני סבורה שהמפתחים, כמו המשתמשים, צריכים להפעיל שיקול דעת, לבחון את פוטנציאל הנזק שעלול להתרחש, ולקחת החלטה אחראית. כבר היינו בסרט האימים הזה, למה שוב? אל תורידו את האפליקציה".