שתף קטע נבחר

 

יורים לעצמם ברגל: הטעויות של בעלי הקבוצות

הם בוכים על העלות המוגזמת של השחקן הישראלי בעקבות החוק הרוסי. מצד שני יש להם כוונה להגביל את הקבוצות למתאזרח בודד, מה שיעלה שוב את המחיר של הכדורסלן הצבר. ולמה לא צריך לקחת בערבון מוגבל את דבריו של שמואל פרנקל?

מי ששמע את יו"ר מנהלת הליגה, שמואל פרנקל, מדבר על סוגיית דקות המשחק של השחקן הישראלי העונה עוד היה יכול לאכול את הלוקש. פרנקל ציין פרט מעניין שאולי נכון על הנייר אבל טומן בתוכו סוג של עבודה בעיניים.

 

 

"כמות הדקות של השחקן הישראלי עלתה מאז שאני במנהלת", אמר פרנקל. מעשית הוא צודק כי העונה השחקן ה"ישראלי" משחק 96.4 דקות שהן 1.2 דקות יותר מהעונה שעברה ו-0.9 דקות מ-2013/14.

 

צפו במכבי ת"א מפרקת את הפועל חולון    (צילום: one)

צפו במכבי ת"א מפרקת את הפועל חולון    (צילום: one)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אך אם מסתכלים בצורה הנכונה על האמירה שלו ודנים בשתי הבעיות המרכזיות של הכדורסל הישראלי בשנים האחרונות: החוק הרוסי והמתאזרחים, רואים שהדברים רחוקים מלהיות נכונים.

 


דקות מתאזרחים - ליגת העל

דקות מתאזרחים - ליגת העל
שם קבוצה דקות
טיילור רוצ'סטי מכבי ת"א 26.8
ג'ורדן פרמאר מכבי ת"א 26.5
חנן קולמן מכבי חיפה 25
דיאור פישר הפועל י-ם 24.7
אייזיק רוזפלט הפועל חולון 24.1
ג'ון דיברתולומאו מכבי חיפה 24.1
סילבן לנדסברג מכבי ת"א 22.2
טוני יאנגר מכבי ראשון לציון 21.6
סטו דגלאס מכבי קריית גת 21
אנתוני פישר עירוני נהריה 18.7
ווילי וורקמן מכבי אשדוד 14.8
דני רובין בני הרצליה 13.5
ג'רמיין הול מכבי אשדוד 6.8
בן איינהרדט מכבי אשדוד 1.8

 

נתחיל עם המתאזרחים. נחשו כמה דקות מתוך ה-96.4 בממוצע שמקבל השחקן ה"ישראלי" בקבוצה על פי יו"ר המנהלת גוזלים לו המתאזרחים? 5, 10, 15? תעלו תעלו. לא פחות מ-22.6 דקות! זאת אומרת שבפועל השחקנים הצברים, אלה שגדלו במחלקת הנוער של אותו מועדון, ששיחקו בנבחרות הצעירות ואפילו טופחו כשהיו נערים אצל אותם מאמנים שמייבשים אותם כיום על הספסל, מקבלים דה פקטו 73.8 דקות בלבד.

 

צודק, או שלא? פרנקל (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
צודק, או שלא? פרנקל(צילום: ראובן שוורץ)


קחו לדוגמא את מכבי ת"א שמשתפת הכי הרבה ישראלים בממוצע - 116.2 דקות. כשנוריד

 את טיילור רוצ'סטי, ג'ורדן פרמאר וסילבן לנדסברג מהמשוואה נקבל נתון עגום של 40.7 דקות בלבד! (35 אחוזים מסך הדקות של כלל הישראלים בקבוצה). הצהובים נושרים מהמקום הראשון בשיתוף ישראלים לאחרון, ובפער ניכר מיריבותיה.

 

אבל מכבי ת"א היא לא הבעיה פה, אלא התסמין שלה. שמעון מזרחי צודק וגם אם בעלי הקבוצות בשיחות רשמיות יכחישו שהם לא נגד הצהובים, אפילו ההדיוט ברחוב יודע שבסופו של דבר מטרת רוב חברי דירקטוריון המנהלת היא לפגוע במכבי ת"א כדי לחזק את הכוח של קבוצותיהם השונות. סוג של לגיטימי. אולם עם הניסיון לחוקק את "חוק המתאזרחים" (התערבות שהוא מגיע לבג"צ?) חברי הדירקטוריון הלכו צעד אחד רחוק מדי וממש לא בגלל ההתפטרות של מזרחי.

 

הרבה מאוד זמן על המגרש. רוצ'סטי ופרמאר (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
הרבה מאוד זמן על המגרש. רוצ'סטי ופרמאר(צילום: ראובן שוורץ)

 

במרץ 2013 שבתו שחקני הכדורסל הישראלים כאות מחאה על הפגיעה בדקות המשחק שלהם. באותה עונה הקבוצות יכלו לבחור בין חוק רוסי וחמישה זרים, לארבעה זרים וישראלי אחד בחמישייה. עולם הכדורסל הישראלי רעש, מאמנים היו נגד השחקנים, שחקנים היו נגד המאמנים ומעל כולם היו"רים גינו בכל תוקף את השחקנים ה"חוצפנים". הגדיל לעשות חיים אוחיון יו"ר גלבוע/גליל שהתבטא בצורה חריפה ואמר: "ארגון השחקנים מתנהג כמו חיזבאללה".

 


דקות ישראלים עם ובלי מתאזרחים - ליגת העל

דקות ישראלים עם ובלי מתאזרחים - ליגת העל
קבוצה דקות ישראלים דקות ישראלים ללא מתאזרחים
מכבי ת"א 116.2 40.7
מכבי ראשל"צ 113.5 91.9
מכבי חיפה 107.3 58.2
הפועל חולון 104.1 80
הפועל י-ם 95.5 70.8
מכבי קריית גת 93.3 72.3
הפועל אילת 93.3 93.3
עירוני נס ציונה 90.2 90.2
עירוני נהריה 89.7 71
הפועל ת"א 87.2 87.2
מכבי אשדוד 86.1 62.7
בני הרצליה 81.2 62.2
סה"כ 1157.6/96.4 886/73.8
* *נכון למחזור ה-14

 

בסופו של דבר בעלי הקבוצות נאלצו ללכת עם ארגון השחקנים והסכם חדש נחתם במסגרתו החוק הרוסי שב במלואו לחמש עונות. אין ספק שיש בחוק הרוסי דברים חיובים כמו למשל דקות משחק לישראלים צעירים. מישהו היה מאמין שלולא החוק אבירם זליקוביץ', עוז בלייזר, עמית שמחון ואולי אפילו בר טימור היו מקבלים צ'אנס ראשוני?

 

ללא חוק המתאזרחים, היה מקבל צ'אנס ראשוני? טימור (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
ללא חוק המתאזרחים, היה מקבל צ'אנס ראשוני? טימור(צילום: עוז מועלם)

 

מנגד, ובזה צודקים בעלי הקבוצות, הוא מעלה מאוד את העלות הכספית של השחקנים הבכירים. ויתרה מכך גם את השכר של שחקני מעמד הביניים שדורשים 60-80 אלף דולר ואולי אפילו קצת

 יותר, ובסופו של דבר מקבלים את שכרם למרות שבתכל'ס גם הם יודעים שהם לא ממש שווים את הסכומים הללו. הכל עניין של ביקוש שפשוט גדול מההיצע.

 

בעלי הקבוצות מצאו פתרון זול - המתאזרחים. הם באופן מסוים יותר זולים, חלקם גם לא עושה פרצופים כמו השחקן הישראלי כשהם לא מקבלים דקות, ואם אפשר על הדרך להחשיב אותם ברשויות המס כאמריקאים ולחסוך לא מעט לירות על חשבון משלם המיסים המקומי, מה רע?

 

רק שהבעיה היא שבגלל הרצון לעשות למכבי ת"א כ"כ רע כי היא הביאה שלושה מתאזרחים איכותיים העונה, הם פגעו בעצמם עם "חוק המתאזרחים" כי אם בעוד שנתיים (עונת 2017/18) אכן יהיה בסופו של דבר רק מתאזרח אחד בקבוצה, מי ימשיכו לשלם יותר על ישראלים שלא שווים את המחיר? ברור שבעלי הקבוצות. ושלא יספרו לכם סיפורים שב-2018/19 לא יהיה חוק רוסי או חוק אחר שיעזור לשחקן הישראלי? נראה לכם שניר אלון פראייר?

 

לעמוד הפייסבוק "נקודות בצבע" של ברק חקלאי

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עוז מועלם
ג'ורדן פרמאר
צילום: עוז מועלם
מומלצים