העולם השתגע: חדשות קולינריה
בבית הלבן חגגו את הכריסמס עם עוגה בלתי נשכחת, איקאה מחפשת אלטרנטיבות לכדורי הבשר, הפעוט שמכין קפה כמו מקצוען ופטנט מהפנט לקישוט עוגות
וושינגטון: עוגת חג המולד בבית הלבן מעוררת התפעלות
במשקל של יותר מ-200 ק"ג, הוצגה לראווה עוגת חג המולד בבית הלבן כדגם מוקטן ומתוק של הבית. על היצירה היפהפייה והמוקפדת עד לפרטים הקטנים אחראית שפית הקינוחים של הבית הלבן, סוזן מוריסון. מוריסון החלה לתכנן את הכנת העוגה ביוני 2015 בעזרת תכניות אדריכליות מקוריות של הבית הלבן, ונכנסה לשלב האפייה המעשית בחודש אוקטובר.
להכנתה של עוגת הבית הלבן, המציגה את המבנה המפואר מקושט בפרחים ובדמויותיהם של מנהיגים אמריקאיים, נדרשו 100 ק"ג בצק עוגת ג'ינג'ר, 70 ק"ג שוקולד מריר, 10 ק"ג בצק סוכר ששימש להכנת הדמויות והקישוטים, וכן 10 ק"ג לציפוי סוכר מתוק לגימור היצירה. השאלה הטבעית היא האם היופי הזה גם טעים, והתשובה עלולה לאכזב.
על מוריסון והצוות,היה לייבש את בצק עוגת הג'ינג'ר עד כמה שניתן, כדי שיתקשה ויאפשר את יציבותה של העוגה. יצירת הפאר עמדה בחדר האוכל של הבית הלבן במשך 30 יום, והוצגה לראווה בפני המבקרים הרבים שפקדו את הבית הלבן בתקופת החגים.
שבדיה: החיים על פי איקאה - איך ייראו כדורי הבשר בעוד 20 שנה?
יודע כל אחד שביקר בסניף של איקאה, לא משנה אם בראשון לציון או בפורטוגל: לא היית באיקאה אם לא עברת במזנון וטעמת את כדורי הבשר השבדיים (גם אם נדמה שהם יצאו מאותו פס ייצור של הרהיטים).
אז עם מידה נכונה של חוש הומור עצמי, וכחלק מהפעילות היצירתית במעבדת space10 (שהביאה לעולם גם את השולחן שיטעין את הטלפון הנייד), יצאה החברה השבדית בקמפיין מקורי החוזה איך ייראה האוכל שלנו בעוד 20 שנה.
כדורי הבשר של איקאה נבחרו לייצר את תבנית המחקר, על אף שאינם באים לייצג אוכל שבדי או אכילת בשר כלל, אלא מחקר לגבי מרכיבים אלטרנטיביים, צורות בישול חדשות, יעדים קולינריים פורצי דרך ופרזנטציה של מזון.
"השתמשנו בצורת כדורי הבשר בתור הבסיס לתצורות אוכל עתידיות", מספר קווה פור, מוביל הפרויקט. "רצינו להציג את המחקר בצורה ויזואלית, פשוטה וכיפית. היום כמעט שאין מטבח בעולם שלא מגיש משהו שיוכל להיחשב ככדורי בשר - החל מאלה השבדיות, עבור בספגטי מיטבולז האיטלקי וכלה במלאי-כופתה הודי".
בין ההצעות לכדורים העתידניים: כדורי בשר טבעוני, כדורים משאריות אוכל, כדורי ירקות בגידול עצמי, כדורי אורגניזמים טבעיים מועשרים בויטמינים ובמינרלים וכדורי חרקים.
קולוראדו: הבריסטה הכי צעיר בעולם - בן 3 ומכין קפוצ'ינו
זה כנראה אחד הדברים הכי חמודים שנראו פה לאחרונה: אדלר, ילדון אמריקאי, רק בן 3 וכבר מכין קפה כמו מקצוען. אדלר הוא בנם של הזוג אנדרו וג'ן ווב, בעלי בית קפה שכונתי בשם Bindle Coffee בעיר דנבר שבמדינת קולוראדו.
הילד, שגדל בסביבה שעושה עניין מקפה, כל כך הסתקרן שהוא החליט ללמוד כבר מגיל צעיר את סודות העסק המשפחתי. בסרטון שעלה לרשת הוא מכין (ושותה!) קפה נטול קפאין בהשגחת אביו, כולל שלב הקצפת החלב. אם אנחנו היינו ההורים, היינו כבר מזמן מלמדים אותו לאפות גם עוגיות. שיהיה משהו ליד.
לא צריך את זה אבל איזה מגניב: העוגה שמשנה צבעים
חשבון היוטיוב CharlotteSometimes הציג השבוע וידאו ובו עוגה בעלת ציפוי מרשים בצבעים אדום, כתום וצהוב. אלא שכשמסובבים אותה, הציפוי משנה את צבעו והופך לירוק סגול וטורקיז. הטכניקה הזו כנראה לוקחת לא מעט זמן, ותלוייה באופן זילוף צבע מאכל על גלי הזיג-זג המעטרים את העוגה. לנו זה נראה כמו אחד הטריקים הכי שווים בעולם.