שווארמה, אבל אחרת
ארז קומרובסקי, חובב שווארמה ידוע, מגיע למסעדת דלאל בתל אביב ומכין עם הסו שף אמיר אסידון שווארמה מעולם אחר: שווארמה של דגים על קרם חומוס, נווה צדק סטייל
צילום: אבי חי, עריכה: בן שפייר
שווארמה של דג לבן על קרם חומוס עם בצל וסומאק, סו שף אמיר אסידון
המצרכים (ל-4 מנות):
500 גר' פילה דג לבן, נקי מעצמות וקוצים
2 כפות גדושות של תבלין שווארמה
1 כפית בהרט עיראקי
2 כפיות מלח
3 שיני שום קונפי (ראו מתכון בהמשך)
200 גר' בצל לבן, חתוך לקוביות ומטוגן עד להזהבה
8 כפות שמן זית
לבצל סומאק:
1 בצל סגול, פרוס הכי דק שאפשר
2 כפיות סומאק
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
מעט מלח
מעט צ'ילי יבש
לשום קונפי:
12 שיני שום קלופות
1/2 כוס שמן זית
1 ענף טימין
1 עלה דפנה
לצ'ימיצ'ורי עגבניות:
1 עגבניה אדומה, חתוכה לקוביות קטנות
1/2 פלפל צ'ילי ירוק או אדום, פרוס דק (לפי הטעם)
1 כף מיץ מלימון אחד טרי סחוט
1 כפית מלח גס שטוחה
1 כף פטרוזיליה, קצוצה היטב
2 כפות שמן זית
לקרם חומוס (מכינים יום לפני):
2 כוסות חומוס מסוג הדס
2 כפות טחינה גולמית איכותית
הנוזלים בהם החומוס בושל
מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה:
- מכינים את הדג - פורסים את הדג לרצועות בעובי אצבע, ו מפזרים מעל מתבלין השווארמה.
- מכינים את הבצל סומאק - מערבבים את החומרים יחד, ומניחים בצד במשך חצי שעה.
- מכינים את קונפי השום - מערבבים את כל המרכיבים יחד, מכסים בנירי כסף, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות בין שעה-שעה וחצי.
- מכינים את הצ'ימיצ'ורי - מערבבים היטב את כל המרכיבים וטועמים (אמור להתקבל טעם חמצמץ).
- מכינים את קרם החומוס - משרים את הגרגרים במים לילה לפני ההכנה. ביום שלמחרת מבשלים את החומוס, כשכמות המים פי שלוש מכמות החומוס. מביאים לרתיחה, מקפים את הקצף הלבן ומנמיכים את האש. מבשלים בין שעה-שעה וחצי עד לריכוך מוחלט של החומוס (אם גרגיר חומוס נמעך בין האצבעות כמו פירה - סימן שהוא מוכן). מעבירים את החומוס החם למעבד מזון, מוסיפים 2 כפות טחינה ומיוצקים פנימה בהדרגה את נוזלי החומוס. מערבבים עד ליצירת קרם בעל מרקם קטיפתי ויציב. ממליחים ומפלפלים.
- מכינים את המנה - מחממים 2 מחבתות (עדיף ברזל) על אש גבוהה, ויוצקים לכל אחת מהן 4 כפות שמן זית. כשהשמן מתחמם, מוסיפים לכל מחבת חצי מכמות הבצל המטוגן. מחלקים את הדגים לשניים, ומכניסים חצי מהדג לכל מחבת. ממליחים, מערבבים היטב וכשצבע הדג הופך ללבן, מסירים מהאש.
- מרכיבים את המנה ומגישים - במרכז צלחת חצי עמוקה יוצקים בין 2-3 כפות מקרם החומוס, פותחים את החומוס כמו בחומוסייה, יוצקים במרכזו ערימה של שווארמת הדג ומפזרים כף של צ'ימיצ'ורי עגבניות מעל. מניחים 3 שיני שום קונפי, ערימה קטנה של בצל בסומאק ומגישים.
טיפ:
לפני ההגשה מומלץ לסחוט רבע לימון ומעט שמן זית מעל המנה. לנועזים שבינינו - מומלץ להוסיף כמה פרוסות של צ'ילי חריף מעל.