שתף קטע נבחר
 
צילום: ירון ברנר

חיים כהן עם קאמבק לבלינצ'ס

פעם הוא היה הכוכב הבלתי מעורער של כל בית קפה, והיום הוא כמעט ונעלם מהנוף (נו טוב, אולי רק בשבועות הוא אורח לרגע) הקולינרי: חיים כהן נזכר בשילוב המנצח של תותים-בננה-שמנת חמוצה, ומכניס אותם לתוך קרפ דקיק. ויש גם מתכון לגירסה אחת מלוחה

לכל אחד מאתנו יש קינוח ילדות, שכאשר מזיכירים את שמו מיד מציף אותו חיוך גדול וקריאות שמחה וגעגוע. זה בדיוק מה שקרה לי השבוע, כשנזכרתי בתותים ובננות בשמנת חמוצה וסוכר.

 

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הסוכר הוא בדיוק העניין שמעיד על משמעות של זיכרון ילדות. כל קינוח שנאכל ונרגיש בו גרגירי סוכר, מיד נגיב כאילו קרתה בו תקלה חמורה, אבל לא כך בכל הנוגע לתותים, בננות ושמנת חמוצה.

חלום ילדות, קרפ עם תותים ושמנת (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חלום ילדות, קרפ עם תותים ושמנת(צילום: ירון ברנר)

במקרה הזה אני אתענג על כל המרכיבים, לא אתווכח ולא אתקומם כי זה אחד מזיכרונות הילדות הכי אהובים שלי. וכן, אבקת סוכר כתחליף לסוכר היא אינה אופצייה מבחינתי: עולם ישן, דורות חדשים, אבל שמחת הילדות של תותים-בננות-שמנת חמוצה לנצח תישאר.

 

מתכון לקרפ

המצרכים (ל-20 קרפים):

250 גר' קמח

קורט מלח

1 כפית סוכר

2 ביצים

1/2 ליטר חלב

150 גר' מים

20 גר' חמאה מומסת

20 גר' שמן

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב בקערה גדולה, אפשר גם לערבב בבלנדר יד.
  2. נותנים למסה לנוח עשר דקות, מערבבים שוב לפני תחילת הטיגון, ומטגנים במחבת טפלון.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

מילוי גבינה לקרפ

המצרכים:

300 גר' גבינת המאירי או גבינת פטה

1בצל קטן, קצוץ

1 פלפל חריף ירוק, קצוץ

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. ממלאים כל קרפ בכף אחת מהמילוי.
  3. מסדרים את הקרפים בתבנית חסינת חום, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך רבע שעה.
    הקרפ נכנס לטאבון של מסעדת "יפו תל אביב" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    הקרפ נכנס לטאבון של מסעדת "יפו תל אביב"(צילום: ירון ברנר)

 

מילוי תותים ובננה לקרפ

המצרכים:

200 גר' תותים

200 גר' בננה

40 גר' סוכר

200 גר' שמנת חמוצה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. חותכים תותים לרבעים ובננה לטבעות.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הפירות יחד עם הסוכר והשמנת החמוצה.
  3. ממלאים כל קרפ בכף אחת מהמילוי, ומגישים.
    *אפשר גם לערום עוגת קרפ, כמתואר בסירטון.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
הבלינצ'ס של חיים כהן
צילום: ירון ברנר
מומלצים