פיתוח ישראלי: צמיד לבדיקת סוכר ללא דקירה
בקרוב חולי סוכרת לא יאלצו לדקור עצמם פעמים רבות ביום, בזכות פיתוחו של צמיד המבצע בדיקת גלוקוז בדם ומשדר את התוצאה היישר לסמארטפון. בימים אלה מתבצעים ניסויים קליניים במספר בתי חולים בישראל
הסוף לדקירות היומיומיות: חברת Glucovista הישראלית פיתחה מכשיר גלוקומטר המודד סוכר בדם ללא צורך בדקירה. התוצאות משודרות לסמארטפון, ויכולות להתריע במגוון אופציות על סכנת חיים, לחולה או למטפלים בו.
קראו עוד על סוכרת:
פריצת דרך: חיסון חדש הצליח לרפא סוכרת
בדקו עצמכם: האם אתם עתידים לפתח סוכרת?
בלי דקירות: המצאה ישראלית פורצת דרך לחולי סוכרת
מחלת הסוכרת נחשבת מגיפה בעולם המערבי. רק בישראל נאמד מספר החולים בכחצי מיליון, רובם חולי סוכרת סוג 2 ("סוכרת מבוגרים"). מחלת הסוכרת דורשת מעקב קפדני אחר רמות הסוכר בדם במשך כל היום, מה שמצריך את חולי סוכרת לדקור את עצמם לעתים 15 פעמים ביממה. כל שינוי ברמת הסוכר עלול להביא לסכנת חיים או לפגיעה באיברים פנימיים.
הפיתוח החדש נראה כצמיד חכם אותו עונדים החולים על שורש כף היד. הוא קולט את הקרניים האינפרא-אדומות הנפלטות מהגלוקוז בדם. את התוצאות מעבד הצמיד ומחשב את רמת הגלוקוז בדם. התוצאות משודרות לסמארטפון או לטאבלט ומתריע בפני תוצאות חריגות. הצמיד החכם מתאים הן לחולי סוכרת סוג 1 ("סוכרת נעורים") והן לחולי סוכרת סוג 2 ("סוכרת מבוגרים").
חברת הסטארטאפ הישראלית, הודיעה על גיוס של 2 מיליון דולרים להמשך הפיתוח. במקביל הצמיד נמצא בשלב הניסויים הקליניים בבתי חולים בישראל. במידה ויסתיימו הניסויים בהצלחה, צפוי הצמיד החכם לחולל מהפכה עבור מאות מיליוני חולי סוכרת ברחבי העולם, שכבר לא יאלצו לדקור את עצמם ויוכלו לנטר טוב יותר את רמת הסוכר בדמם, 24 שעות ביממה.
גם גוגל מתכננת פיתוח דומה
המירוץ אחר פיתוח שעונים חכמים לניטור מצב בריאותי, הוא אחד הלוהטים בשנים האחרונות. לפני כחודש הודיעה גם ענקית החיפוש גוגל כי היא מפתחת שעון חכם המסוגל ליטול דגימת דם ללא דקירה.
גוגל שומרת בחסיון מוחלט כל פרט על הפיתוח החדש, אולם ממעט המידע שדלף לרשת, עולה כי המתקן המצוי בשעון החכם ידחוף כמות קטנה של גז לתוך מחילות מיקרוסקופיות הדוקרות את העור עד שתיווצר טיפת דם.
טיפת הדם הזעירה תישאב לתוך מחילה בעלת לחץ שלילי, שם תעבור את הבדיקות הנדרשות, ולפי שעה ככל הנראה מדובר יהיה בבדיקת רמת הגלוקוז בדם, החיונית לחולי סוכרת.
עם זאת, לא מן הנמנע שניתן יהיה לבצע פאנל בדיקות נרחב נוסף שכולל גם תפקודי קרישה אותן נדרשים לעבור חולים רבים הנוטלים את התרופה "קומדין", בדיקות המוגלובין לתינוקות, בדיקות בילירובין לילודים ואפילו ספירת דם לזיהוי זיהום מסכן חיים.
גם אפל לא מזניחה את תחום המיכשור הרפואי. צפו בהדגמת האפליקציות הרפואיות של אפל ווצ':