יום לפני הפיגוע: "ניו יורק טיימס" המליץ על סוף שבוע ב"מדינת תל אביב"
בתזמון מצמרר, יום לפני הפיגוע הקשה ברחוב דיזנגוף בתל אביב, המליץ אחד העיתונים החשובים בעולם על תל אביב כיעד "סיטי ברייק" - חופשה בת 36 שעות, אותה כינו שם "מדינת תל אביב". אז לאן שלחו ב"ניו יורק טיימס" את הקוראים ומה ההמלצות לעיר הלבנה?
ליל שישי היה אמש אחד הקשים עבור הבליינים התל אביביים, ובעיקר עבור בעלי הברים והמועדונים שנאלצו לשבת בחיבוק ידיים כאשר הלקוחות העדיפו להישאר ספונים בבתיהם. בתזמון מצמרר, יום לפני הפיגוע ברחוב דיזנגוף - חמישי, פורסמה ב"ניו יורק טיימס" המלצה נרחבת על חופשה בת 36 שעות בתל אביב-יפו. הכתבה היא חלק ממדור קבוע בעיתון בו ממליצים על "סיטי ברייקס" - חופשות עירוניות קצרות, ותל אביב זכתה להיות האחרונה ל-2015 עליה המליצו במדור.
עוד לפני רשימת ההמלצות, כתבת ה"ניו יורק טיימס" סיפרה על "מדינת תל אביב", אותו כינוי שדבק בשנה האחרונה בבלייני ובעיקר בתושבי העיר, ועל התחרות על התיירים בין ירושלים לתל אביב.
הקלפים המנצחים של העיר, כך על פי הכתבה, הם 300 ימי שמש בשנה, כמו גם היותה חילונית ופתוחה 24 שעות ביממה ו-7 ימים בשבוע, ומקום בו הקהילה הגאה גברה על הפוליטיקה. על פי מבנה הכתבה הקבוע במדור של העיתון חולקה החופשה בתל אביב לשלושה ימים - שישי עד ראשון, כלומר סוף שבוע שלם לתיירים.
כדי למפות את הבילויים התל אביביים, סיפרו ב"ניו יורק טיימס" על יפו הערבית-מסורתית בדרום המתחברת אל החלקים הבלייניים באזור הצפוני יותר של העיר. כמו כן המליצו לשכור אופניים כדי להתנייד בין השכונות השונות של תל אביב.
המלצות הניו יורק טיימס לתל אביב
בהמשך הכתבה הובאו המלצות ספציפיות יותר, ובין היתר התייחסו למסעדות שונות ברחבי העיר ולאפשרויות לינה בבתי מלון - אם כי פחות התייחסו לטרנד הדירות השכורות שהולך ומתעצם, ולמחירים המופקעים של בתי המלון בעיר.
פסקה נרחבת הוקדשה לעיר הלבנה שהוכרזה על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית ב-2003, ולבניינים המעוצבים והמשומרים אותם ממליצים בעיתון לראות בשדרות רוטשילד. בין היתר הוזכרו אלה ברוטשילד 87, בית השגרירות הרוסית הישן ברוטשילד 46, ובית בראון-רובינסקי מ-1932, ברחוב רוטשילד 82.
השווקים של תל אביב תפסו נתח נרחב בכתבה עם המלצות בין היתר לשוק הפשפשים - "ארץ הפלאות של האורות המנצנצים" - כך נכתב, ולשוק הכרמל, שם בעיקר התמקדו בכתבה בבתי הקפה והמסעדות. עוד הוסיפו בכתבה לא מעט מידע על הקולינריה התל אביבית ועל הברים, בהם אפשר למצוא Happy Hour בין 17:00 ל-20:00.
את החלק התרבותי בכתבה הקדישו ב"ניו יורק טיימס" לנווה צדק, שם התחילו במרכז סוזן דלל, אך שלחו את הקוראים גם אל חנויות הבוטיק של האזור הקסום של תל אביב.
פרק הבילויים בכתבה כלל את המועדונים והברים, בהם על פי הכתבה אפשר למצוא מוסלמים ויהודים, הומואים וסטרייטים ומקצבים מוזיקליים אלקטרוניים-ערביים אל תוך הלילה.
לנו לא נותר אלא להצטרף לאופטימיות הזו ולקוות לחזרתה של תל אביב לימים בהם האופוריה התל אביבית כפי שתוארה ב"ניו יורק טיימס" תשוב להיות המציאות בעיר הלבנה.