שתף קטע נבחר

 

אחרי הירי: בריטניה פרסמה אזהרת מסע לישראל

משרד החוץ הבריטי ממליץ לאזרחי הממלכה להימנע משימוש בתחבורה ציבורית בתל אביב ובירושלים ולא לקיים נסיעות שאינן חיוניות לאזורים נפיצים בישראל. "יש סכנה שתיירים ועוברי אורח ייקלעו לתקריות"

בהלה ברחוב דיזנגוף בזמן הירי, אתמול ()
בהלה ברחוב דיזנגוף בזמן הירי, אתמול

משרד החוץ הבריטי פרסם אתמול (ו') אזהרת מסע מעודכנת לאזרחיו בעקבות אירוע הירי הקשה אתמול בתל אביב, שבו נרצחו אלון בקל (26) מתל אביב ושמעון רוימי (30) מאופקים. הממשל הבריטי ייעץ עד כה לאזרחי הממלכה לא לקיים נסיעות שאינן חיוניות לאזורים מסוימים ישראל, וכעת הוסיף באשר לאזור תל אביב שיש לעמוד על המשמר בפרט במוקדי התחבורה הציבורית ולשקול את השימוש בה.

 

"ב-1 בינואר בוצע פיגוע על ידי תוקף עם נשק אוטומטי שגרם לנפגעים", נכתב באזהרה. "אם אתם נמצאים באזור זה – עליכם לנקוט זהירות ולהקשיב להנחיות גורמי הביטחון. המצב הביטחוני בישראל ובשטחים הפלסטינים הכבושים משתנה במהירות, מתוח ולא צפוי".

 

מצמרר: תיעוד הבהלה בת"א בזמן הירי

מצמרר: תיעוד הבהלה בת"א בזמן הירי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 

עוד נכתב: "בישראל ובגדה המערבית יש תקריות אלימות מתמשכות, לרבות בתל אביב, במזרח ירושלים, ובעיר העתיקה. היו כמה תקריות דקירה, ירי, הצתה והשלכת אבנים לעבר בני אדם וכלי רכב, כמו גם התנגשויות אלימות בין מפגינים לבין כוחות הביטחון של ישראל. יש סכנה שתיירים ועוברי אורח ייקלעו לתקריות. היו כמה תקריות אלימות בתחבורה ציבורית וליד קווי אוטובוסים בירושלים. מומלץ להימנע מלנסוע באוטובוסים בירושלים. שימוש ברכבת הקלה מותר רק בין הר הרצל לגבעת התחמושות".

 

לאור אירועי אתמול מזהירים כעת הבריטים גם מפני נסיעה בתחבורה ציבורית בתל אביב. "יש לנקוט זהירות מיוחדת ולהיות דרוכים כאשר משתמשים בתחבורה הציבורית בתל אביב", נכתב. "במיוחד בתחנות מרכזיות, וכאשר משתמשים באוטובוסים בתל אביב רבתי. עליכם לשקול להשתמש בדרכי תחבורה אחרות".

זירת הירי בתל אביב, היום (צילום: ענבל חלמיש) (צילום: ענבל חלמיש)
זירת הירי בתל אביב, היום(צילום: ענבל חלמיש)
 (צילום: ענבל חלמיש) (צילום: ענבל חלמיש)
(צילום: ענבל חלמיש)
 (צילום: ענבל חלמיש) (צילום: ענבל חלמיש)
(צילום: ענבל חלמיש)
 (צילום: ענבל חלמיש) (צילום: ענבל חלמיש)
(צילום: ענבל חלמיש)
כמו כן ממליץ משרד החוץ הבריטי לאזרחי הממלכה להימנע מנסיעות לא חיוניות בכביש 443; כביש 60 בין גוש עציון לאל פוואר; וכביש 98 לאורך הגבול עם סוריה. משרד החוץ הבריטי גם מזהיר מאפשרות של ירי רקטות מעזה ומסוריה לעבר ישראל וכן קורא לערנות לאחר תפילות יום השישי במסגדים.

 

בתוך כך, ערב הפיגוע בתל אביב פרסמה שגרירות ארצות הברית בישראל אזהרת מסע עדכנית לאזרחים אמריקני השוהים בישראל, שבה התריעה מפני אפשרות של פיגוע טרור על ידי "מפגע בודד". האזהרה פורסמה ב-30 בדצמבר. שגרירות ארה"ב בתל אביב לא פרסמה אזהרה עדכנית לאחר הפיגוע, למרות שמשרד החוץ הבריטי עשה כן.

 

השגרירות האמריקנית קראה לאזרחיה בישראל לשמור על ערנות גבוהה, להימנע מלהתקרב להתקהלויות ולעקוב אחרי דיווחים בתקשורת המקומית. "המצב הביטחוני בישראל מורכב ויכול להשתנות במהירות בכפוף למצב הפוליטי, אירועים ואזורים גיאוגרפיים. עלייה במתח הפוליטי ובאלימות בחודשים האחרונים הסתיים בפציעות ומוות, לרבות נגד אזרחים אמריקנים. בזמן שממשלת ישראל נוקטת צעדים להבטיח את המצב הביטחוני הכללי, אף מאמץ לא יכול להבטיח אפקטיביות של 100% במניעת התקפת טרור על ידי מפגעים בודדים או ארגוני טרור", נכתב באזהרת שגרירות ארה"ב.

 

מחיר הטרור: ירידה חדה בנתוני התיירות

התיירנים בישראל מנסים לאמוד את הנזק לתיירות הנכנסת מהפיגוע בתל אביב, אבל מציינים כי בכל העולם יש כעת התראות נגד פיגועי טרור. מנכ"ל לשכת מארגני תיירות נכנסת, יוסי פתאל, אמר כי "בכל העולם יש עכשיו היסטריה בנושא הטרור כך שאנחנו רק חלק קטן מכל ההמולה הזו. ברור שהאירוע הזה לא ישפיע לטובה על התיירות, אבל עדיין לא ברור כמה הוא ישפיע לרעה. בכל מקרה אנחנו נערכים עכשיו לאירוח של 150 סוכני נסיעות ומובילי דעת קהל מחו"ל ומקווים שבדרך זו נוכל לעצור את הנסיעה בתיירות.

 

נתונים על כניסות תיירים לישראל בחודש נובמבר מלמדים כי גל טרור הסכינים שהחל לפני חודשיים השפיע באופן משמעותי על כניסתם של תיירים לישראל מארצות רבות באירופה בהשוואה לחודש נובמבר שנת 2013 (נובמבר 2014 הושפע ממבצע "צוק איתן" ולכן הוא היה חודש גרוע שקשה להשוותו – ד.ש.).

 

על פי הנתונים של המחלקת לסטטיסטיקה במשרד התיירות, בחודש נובמבר חלה צניחה של 58% בכניסות תיירים מאיטליה, ירידה של 45% בתיירות מפילנד, ירידה של 36% בתיירות מגרמניה ו-59% ירידה בתיירות מרוסיה. בנוסף, צרפת, לאחר אירועי הטרור בפריז, שבדיה, דנמרק וספרד הציגו צניחה של 24% במספר התיירים שהגיעו לישראל, אוסטריה הציגה ירידה של 28%, נורבגיה ירידה של 29% והולנד ירידה של 18% בתיירים שהגיעו לישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
פאב ה"סימטא" שבו נרצחו שניים
צילום: עידו ארז
מומלצים