למרות הירידות החדות בעולם: המדדים ת"א 100 ו-25 איבדו 1.1% מערכם
מניית אל על בלטה בירידות והחסירה 4.4% במחזור גבוה פי 4 מהממוצע. מחזור המסחר הכולל עמד על 2.2 מיליארד שקל. קבוצת דלק איבדה 3.2%, אבנר החסירה 4.5% ופרוטרום ירדה ב-2.4%
המסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב ננעל (ב') בירידות שערים, ברקע הנפילות החדות בבורסות בעולם. מחזור המסחר עמד על 2.2 מיליארד שקל.
מדדי המניות
מדד ת"א 25 ירד ב-1.09% ל-1,524.1 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-1.08% ל-1,314.05 נקודות, מדד הבנקים ירד ב-0.84% ל-1,345.33 נקודות ומדד בלוטק ירד ב-2.02% ל-323.49 נקודות.
ברקע המסחר
הבורסה בשנגחאי קרסה היום ב-6.9%, על רקע נתוני מאקרו חלשים. ברקע לנפילה באסיה, מדד מנהלי הרכש שהתפרסם בסין (Caixin China manufacturing purchasing managers), שרשם בדצמבר נתון חלש של 48.2%, מול 48.6 נקודות בנובמבר - וכשהצפי עמד על 49 נקודות.
יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס, מסר: "הסיבה לירידות החדות או לפחות חלק ממנה טמונה באיסור על מכירת מניות של מחזיקים גדולים (בעלי עניין בחברות וברוקרים גדולים) שצפוי לפוג ביום שישי הקרוב לאחר 6 חודשים. ההערכות מדברות על כ-185 מיליארד דולר של מניות שיהיו אפשריות למכירה. מאז הטלת האיסור, התנודתיות בשוק הסיני ירדה ביותר מחצי והשוק עלה ביותר מ-20% מנקודת השפל שלו באוגוסט.
"השחקנים בשוק בשבוע שעבר עוד סמכו על ההתאוששות של השוק, אך כל האנליסטים שנשאלו על ידי בלומברג אמרו שביטול האיסור עשוי ליצור גל של ירידות (לא בטוח שמישהו מהם דמיין כזו קריסה). הבעיה הגדולה כרגע של הממשל שם הוא שהתערבות ועצירת המסחר שבאה למנוע הידרדרות, מערערת מחדש את האמון של המשקיעים בשווי של החברות. את הצעדים המרסנים היו צריכים לנקוט מבעוד מועד. בימים הקרובים סביר להניח שהתנודתיות שם תמשיך להיות גבוהה".
במוקד השבוע בעולם, ההמתנה לדו"ח התעסוקה האמריקאי לחודש דצמבר שיתפרסם ביום שישי. הצפי הוא לדוח חזק נוסף שיחזק את תמונת ההתאוששות של של שוק התעסוקה האמריקאי. עוד השבוע בניו יורק, הדוחות הכספיים לרבעון הרביעי יתחילו לזרום לנאסד"ק ול-NYSE.
מניות מרכזיות
מניית אל על בלטה בירידות והחסירה 4.4%. קבוצת דלק איבדה 3.2%, אבנר החסירה 4.5% ופרוטרום ירדה ב-2.4%.
חברת סיליקום דיווחה כי הכנסותיה ברבעון הרביעי יעמדו בטווח של 25.5-25 מיליון דולר, משמעותית מעל התחזית הקודמת, שעמדה על 21-20 מיליון דולר. סיליקום תפרסם את דוחותיה ב-27 בינואר.
חברת הנדל"ן סאמיט חתמה על הסכם לרכישת נכס בקיסריה תמורת כ-70 מיליון שקל, כולל הוצאות עסקה. הנכס הנרכש הינו מבנה משרדים ותעשייה בפארק קיסריה, והוא משתרע על שטח להשכרה של כ-14 אלף מ"ר, הבנויים על שטח קרקע של כ-23 דונם. דמי השכירות הנוכחיים שמניב הנכס עומדים על כ- 5.3 מיליון שקל בשנה. שיעור התפוסה בנכס עומד על 90%.
אלקטרה נדל"ן דיווחה הבוקר על עדכון האסטרטגיה של החברה, לפיו תתמקד מעתה בפעילות של נדל"ן מניב - לרבות כניסה לפעילות מקבצי דיור בארה"ב.
פרוטרום חתמה על הסכם להשקעה בחברת אלגלו תעשיות, לפיו תשקיע פרוטרום 10 מיליון שקל לבניית אתר ייצור ביוטכנולוגי חדשני שיתמחה בגידול, הפקה ועיבוד של אצות בשיטות מתקדמות וייחודיות, בתמורה להקצאה של 50% ממניות אלגלו. פרוטרום תהיה המשווקת הבלעדית של מוצרי אלגלו ברחבי העולם.
מזרחי טפחות גייס עד כה רק 417 מיליון שקל מתוך מיליארד שקל מתוכננים בהנפקת אג"ח קוקו (COCO) עם מנגנון מחיקה (מחיקת החוב במקרה שבו הון הבנק צונח בגלל הפסדים חריגים). שלושה מוסדיים בלבד לקחו חלק בגיוס: מנורה מבטחים, הפניקס והלמן־אלדובי. את האג"ח יקבלו בריבית המשקפת מרווח של 3%–3.25% מעל האג"ח הממשלתיות עם מח"מ ומאפיינים נוספים דומים.