שתף קטע נבחר

 

חמין טבעוני: 4 מתכונים מחממים

יש בו תפוחי אדמה, קטניות, תבלינים ואפילו יין לבן. רביעיית מתכוני חמין עם כל טוב וללא טיפת בשר: חמין עם שלושה סוגי פטריות, חמין עם רוטב עגבניות, חמין עם יין לבן וארטישוק ירושלמי וגם חמין עם ראס אל חנות

חמין עם ראס אל חנות

 

המצרכים (ל-6 מנות):

150 מ"ל מים

3 גזרים קלופים

4 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ להשתמש בזן סומק אדומים) קלופים

3 בצלים, חתוכים לרבעים

1 כוס חומוס (מושרה במים במשך 48 שעות לפני הבישול ומסונן מנוזלים. שימו לב: במהלך ההשרייה יש להחליף מים פעמיים)

1 כוס שעועית שחורה (מושרית במים 24 שעות לפני הבישול, מסוננת מנוזלים ושטופה היטב)

1 כוס חיטה (מושרית במים 8 שעות לפחות לפני הבישול ומסוננת מנוזלים)

1 כף ראס אל חנות

1 כפית קייג'ון

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה מעושנת

2 שערות זעפרן

1.5 כפות מייפל

1 כף מלח ים גס

מעט שמן זית

מעט סוכר

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מושחים את קוביות הגזר ותפוחי האדמה בשמן זית וסוכר, ואפים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 20 דקות. במקביל, מטגנים את קוביות הבצל במחבת מחוממת עם שמן זית עד להזהבה. מוסיפים למחבת את השעועית המושרית, את החומוס ואת כל התבלינים ומטגנים את הקטניות עם הבצל במשך כ-3 דקות על אש קטנה.
  2. מוציאים את הירקות מהתנור, ומוסיפים אותם למחבת עם הקטניות. יוצקים לסיר כ-3 ליטר מים, כך שיכסו עד 3/4 גובה מהסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החיטה, ומביאים שוב לרתיחה. מתבלים במלח, סוכר ופלפל לבן, טועמים וסוגרים את הסיר עם מכסה.
  3. אם יש פלטה חשמלית - ניתן להשאיר את הסיר בתנור בטמפרטורה נמוכה של 60 מעלות במשך כ-24 שעות. אופציה נוספת היא להכניס את הסיר לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות במשך 12 שעות.
  4. הגשה - מחלקים את החמין לקערות, מפזרים מעל עלי כוסרה טרייה ללא גבעולים ומגישים. 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

חמין עם 3 סוגי פטריות

 

המצרכים (ל-6 מנות):

5 תפוחי אדמה לבנים שלמים

2 בצלים סגולים גדולים, חתוכים לרבעים

1 בטטה גדולה (כ-600 גר'), חתוכה לקוביות

300 גר' דלעת, חתוכה לקוביות גדולות

2 כוסות שעועית לבנה (מושרית במים 12 שעות לפחות לפני הבישול ומסוננת מנוזלים)

סלסילת פטריות פורטובלו

סלסילת פטריות שמפניון

פטריות שיטאקה (יש להשרות במים חמים במשך כ-30 דקות. מומלץ לשמור את המים, ולהוסיף לחמין)

500 גר' סייטן טבעי

2 כפות סילאן

1 כף כמון

1 כף מלח

1 כפית צ'ילי אדום יבש

קמצוץ פלפל שחור, גרוס דק

 

למרינדת הסייטן:

1 כוס יין לבן יבש

מעט שום כתוש

6 עלי טימין

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. משרים את הסייטן במרינדת היין לבן עם עלי הטימין והשום, במשך 12 שעות במקרר.
  2. בסיר ברזל כבד מחממים שמן זית, ומטגנים את הבצלים. מוסיפים את פטריות הפורטובלו, השיטאקה והשמפניון. מתבלים בסילאן, כמון, מלח, צ'ילי אדום יבש ומעט פלפל שחור ומטגנים במשך 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים לתערובת את השעועית הלבנה הסייטן (אפשר שלם או חתוך לקוביות גדולות) ואת המרינדה.  
  4. מוסיפים את חצאי תפוחי האדמה, קוביות הבטטה והדלעת. טועמים, ובמידת הצורך מתבלים במעט מלח ים ופלפל שחור. יוצקים מעל מים רותחים כך שיכסו עד כ-3/4 סיר, ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה. טועמים, ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך במשך 8 שעות.
  7. הגשה - יוצקים מהמנה לקערות הגשה, מפזרים מעל שמיר טרי קצוץ ומגישים חם.

 

חמין עם רוטב עגבניות

 

המצרכים (ל-6 מנות):

1/2 1 כוסות אורז אדום (מומלץ להשתמש באורז אדום אורגני, להשרות את האורז כשעה לפני הבישול ולסנן מנוזלים)

5 תפוחי אדמה שטופים וקלופים, חצויים לאורכם וחתוכים לרבעים

2 כוסות שעועית אדומה (מושרית במים במשך 24 שעות לפני הבישול ומסוננת מנוזלים)

עלים מ-2 ענפי רוזמרין

לירקות הצלויים:

2 כפות שמן זית

2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לטבעות עבות

2 ראשי שום חצויים לרוחב

3 פקעות שומר גדולות

6 עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים

מעט סוכר

מעט מלח גס

לרוטב עגבניות:

5 עגבניות גדולות בשלות קצוצות

1 בצל, קצוץ דק

4 שיני שום, קצוצות דק

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות

3 כפות שמן זית

1 כפית סוכר שטוחה

1/2 כפית מלח

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. צולים את הירקות - יוצקים שמן זית על חצאי השום, רבעי העגבניות, פקעות השומר והבצלים סגולים. מפזרים מעל סוכר ומלח גס וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות (מומלץ להוציא את הירקות מהתנור כשהם חרוכים מעט, שימו לב שלא ישרפו). 
  2. מכינים את הרוטב - מחממים שמן זית במחבת, ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים בקצוות. מוסיפים את השום, ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות. מוסיפים עגבניות, רסק עגבנות סוכר ומלח. מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות נוספות. מערבבים מדי פעם. טועמים, ומתקנים תיבול במידת הצורך (רצוי שהרוטב יהיה בעל טעמים חזקים).
  3. מרכיבים את המנה ומבשלים - מרפדים תחתית של סיר ברזל כבד עם רבעי תפוח האדמה. שמים מעל את האורז האדום והשעועית האדומה. מניחים ביניהם את הירקות הצלויים ויוצקים מעל את רוטב העגבניות. יוצקים מעל כ-3 ליטר מים, כך שיכסו את התבשיל כולו. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.
  4. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוסיפים לתערובת עלי רוזמרין ומלח, ונותנים לתבשיל להתבשלי במשך 30 דקות נוספות על אש קטנה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך במשך 8 שעות.
  5. הגשה - יוצקים את החמין לקערות אישיות, מפזרים מעל עלי כוסברה טריים שלמים ומגישים חם.

 

חמין עם יין לבן וארטישוק ירושלמי

 

המצרכים (ל-6 מנות):

5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ושלמים

3 בצלים חתוכים לרבעים

6 יחידות ארטישוק ירושלמי קלופים

2 שורש סלרי

קובית טופו במשקל של 500 גר', מפורקת לכ-10 חתיכות גסות (יש להשרות את הטופו במשך 12 שעות במרינדה של סילאן וסויה עם ענפי רוזמרין ושום)

שעועית לימה (מושרית במים לפחות 24 שעות לפני הבישול ומסוננת מנוזלים)

1 כוס גריסים

1/2 כוס יין לבן

5 שיני שום, קלופים ופרוסים לחצאים 

5 ענפי טימין מפורקים

1 פלפל צ'ילי ירוק טרי, קצוץ דק

2 כפות סילאן

מלח, פלפל לבן

5 כפות שמן זית

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. בסיר כבד עם שמן זית מטגנים את הבצלים. מוסיפים את חצאי השום, עלי הטימין ושורשי הסלרי ומטגנים במשך 10 דקות על אש גבוהה. מערבבים מידי פעם, עד לקבלת גוון זהוב וחרוך קלות.
  2. מוסיפים פנימה את השעועית, הגריסים, תפוחי האדמה והיין הלבן ומבשלים עד לרתיחה.
  3. מוסיפים לתערובת את הצ'ילי, ויוצקים מים עד לכיסוי מלא של התבשיל. מבשלים במשך שעתיים, ובמידת הצורך מוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
  4. מתבלים את התבשיל בסילאן, מלח ים ופלפל לבן. מוסיפים פנימה 5 כפות שמן זית ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום נמוך בין 8-6 שעות.
  5. שעה לפני האכילה מומלץ להוסיף את חתיכות הטופו לתוך החמין, ולהמשיך לאפות במשך שעה נוספת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
הכי טעים שיש. חמין
צילום: ירון ברנר
מומלצים