סוף לסאגה: גיל שרון לא יכהן כמנכ"ל דסק"ש
בעלי המניות מהציבור התנגדו לשכרו המנופח של המנכ"ל הנכנס, מחזיקי האג"ח התרעמו ואפילו יו"ר רשות ניירות ערך הביע את מורת רוחו. בסוף זה עזר: בעל השליטה באי.די.בי פתוח נכנע וגדע את המסלול של שרון בחברה
גיל שרון לא ישמש כמנכ"ל דיסקונט השקעות. ל"כלכליסט" נודע כי היום (ג') בצהריים קיבל שרון הודעה מבעל השליטה אדוארדו אלשטיין כי הוחלט להפסיק את תהליך המינוי שלו. זאת לאור ההתנגדות העזה בקרב בעלי מניות הציבור לשכר העתק שהיה אמור שרון לקבל.
כתבות נוספות בערוץ הכלכלה
עוד נודע ל"כלכליסט" כי דירקטוריון דסק"ש והדירקטורים החיצוניים בפרט סירבו לאשר את הסכם השכר של שרון, חרף העובדה שהופחת. עלות השכר המקורית שיועדה לשרון עמדה על 71 מיליון שקל לחמש שנים. לאחר שבלחץ המתנגדים נאלץ שרון לוותר על 40% מהמרכיב ההוני - מניות בחברות־הבנות שופרסל וסלקום, ירדה עלות שכרו ל־59 מיליון שקל לחמש שנים. אולם גם שכר זה לא אושר על ידי בעלי המניות מקרב הציבור, שהתנגדו לו ברוב של 70%.
בשבועיים האחרונים התנהל משא ומתן בין בעלי המניות לשרון, אך הצדדים לא הגיעו לכדי הסכמה. אלשטיין הבין כי עומדות בפניו שתי אפשרויות: לכופף את דירקטוריון דסק"ש ולנסות להעביר את ההחלטה למינוי שרון למרות התנגדות הדח"צים; או לוותר על שירותיו של שרון לחפש מנכ"ל אחר, ובכך לשים סוף לסאגה ולשדר לשוק ההון כי הוא קשוב לרחשי הציבור. נציגו של אלשטיין בישראל, שולם לפידות, ישמש כממלא מקום המנכ"ל בשלב זה.
ההחלטה להפסיק את הליכי המינוי של שרון מביאה לקצה סאגה בת חודש וחצי. ב־25 באוקטובר 2015 מונה שרון למנכ"ל דסק"ש לאחר 10 שנים בחברת פלאפון, שם שימש כמנכ"ל תחת שלושה בעלים שונים.
בהסכם של שרון יש סעיף המפצה אותו ב־1.6 מיליון שקל במזומן אם ההסכם לא יוצא לפועל. שרון עשוי לדרוש פיצוי גבוה יותר, ובין הצדדים צפוי להיפתח משא ומתן על היקפו. במידה וזה לא יבשיל, שרון עשוי לפנות לערכאות.
השכר וההתנגדות
על פי ההסכם המקורי, שרון היה אמור לקבל 15 מיליון שקל בשנה. ההסכם כלל שלושה רכיבים עיקריים: שכר ברוטו של 200 אלף שקל בחודש, שיחד עם תנאים נלווים משקף עלות שכר של 3.24 מיליון שקל בשנה ובונוס של עד 3.24 מיליון שקל בשנה (12 משכורות); הקצאה של 1.8% מהמניות החסומות של דסק"ש בשווי 11.6 מיליון שקל; ומניות המהוות 0.6% מהון החברות־הבנות סלקום ושופרסל בשווי 30 מיליון שקל.
אסיפת בעלי המניות של דסק"ש אמורה היתה לאשר את ההסכם ברוב של בעלי מניות המיעוט, אך נדחתה ברגע האחרון לאחר שהתברר שלא צפוי רוב כזה. אז הסכים שרון לוותר על 40% מהמרכיב ההוני של מניות סלקום ושופרסל בגובה 12 מיליון שקל. אולם, גם זה לא שכנע את בעלי מניות המיעוט והם הצביעו נגד. משום שדירקטוריון אי.די.בי פתוח, החברה־האם של דסק"ש, הצביע ברוב זעום בעד ההסכם - אלשטיין ובא כוחו סאול צאנג תמכו, רוני בר־און ואלינה פרנקל־רונן נמנעו וגיורא ענבר התנגד - החליט אלשטיין לשקול מחדש את השלכות המהלך על יחסי אי.די.בי פתוח עם שוק ההון.