שתף קטע נבחר

 
צילום: shutterstock

סערה בתוניסיה: בת הים התגייסה לשווק דגים

תמונה של אישה לבושה כמו בת ים על דוכן דגים בשוק עוררה את חמתם של נשים וגברים כאחד בתוניסיה. "זה ניצול והחפצה של האישה", אמרה חברת פרלמנט במדינה, "מזכיר את עידן השפחות הבתולות בהרמון הסולטן"

התמונה שעצבנה: אישה בלבוש בת ים על שולחן דגים בשוק ()
התמונה שעצבנה: אישה בלבוש בת ים על שולחן דגים בשוק

הרשתות החברתיות בתוניסיה געשו בימים האחרונים בעקבות תמונה שנויה במחלוקת ולא שגרתית, שבה נראית אישה מקומית שכובה על דוכן באחד מהשווקים למכירת דגים בבירה תוניס, שנראה כמו אונייה, ולגופה שמלה אדומה - כמו דמות של בת ים. הסיפור עורר תרעומת לא קטנה בקרב אנשים רבים שטענו שמדובר ב"החפצה של האישה", ובעלי ההון הואשמו כי הם מנצלים את הצורך של האישה בכסף כדי לשדל אותה להיות קישוט למשיכת לקוחות, מה שמהווה "עלבון עבור האישה".

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של ynet

 

מפלגת "א-נהדה" האיסלאמיסטית, המזוהה עם האחים המוסלמים, מיהרה לפרסם את תגובתה לסערה. המפלגה אמנם איבדה את עליונותה בבחירות האחרונות לפרלמנט, אך היא עדיין חלק מהקואליציה הממשלתית. "מדובר בניצול של האישה התוניסאית ובהשפלה עבורה תוך יצירת תדמית שהיא סחורה שנמכרת ונקנית", אמרה חברת הפרלמנט מטעם המפלגה, מונייה איבראהים. לדבריה, המהלך של אותו מרכז מסחרי נועד להחזיר את "עידן השפחות הבתולות בהרמון הסולטן". "על הממונים על אותו מרכז מסחרי להתנצל באופן רשמי בפני כל התוניסאיות", חתמה חברת הפרלמנט.

 

לדעתה של איברהים הצטרפו גם לא מעט תוניסאיות אחרות, כמו הפעילה הינדה א-שנאווי והבלוגרית הינאא' סארתר א-טראבולסי. גם בקרב גברים בתוניסיה, בהם פוליטיקאים ועורכי דין, נשמעה ביקורת חריפה. "תתאר לעצמך שהאישה הזו הייתה אחותך, אשתך או אמך, כיצד היית מרגיש?", כתב הפוליטיקאי המקומי נוופל אל-ע'ריבי בחשבון הפייסבוק שלו, ותהה לנוכח השתיקה המוחלטת מצד הארגונים, האגודות והמפלגות ש"סדקו את ראשינו (עשו לנו כאב ראש) בהגנה על האישה התוניסאית". הוא חתם כי "האישה התוניסאית היא מכובדת ויקרה מכדי שיעשו ממנה מקח ומסחר, יא כלבים".

 

ברשת CNN בשפה הערבית ציינו כי מה שעוד יותר העצים את הביקורות הוא היותה של תוניסיה מהמדינות הערביות הבודדות שהסירו את כל ההסתייגויות מההסכם הבינלאומי שאומץ על ידי עצרת האו"ם ב-1979 למיגור האפליה נגד האישה. בנוסף, התנועה הנשית בתוניסיה נחשבת לאחת מהחזקות באזור.

 

יש לציין בנוסף כי תוניסיה היא חלוצת ההתקוממויות בעולם הערבי, והיא נחשבת באופן יחסי להצלחה מבחינת תהליך הדמוקרטיזציה שהיא חווה, בוודאי לעומת מדינות אחרות במזרח התיכון.

 

חרף הביקורת והתרעומת שנשמעה כבר לפני ערב ראש השנה האזרחית החדשה, מהנהלת הדוכן המדובר טרם התקבלה תגובה על הטענות הקשות. בתוניסיה היו גם לא מעט קולות שסברו כי הנושא חרג מממדיו האמיתיים וכי העסקת נשים בפרסום או פרסומות היא דבר שחוזר על עצמו ברוב החברות בעולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים