שתף קטע נבחר
 

"למה אני שמחה כשהילדים שלי חולים"

חן סקלס, אמא לשלושה בנים, מרוצה כשהם חולים מדי פעם כי זו הזדמנות טובה בשבילם לנוח ולהתחזק, ובשבילה להיות איתם כמו שצריך ולקחת הפוגה מהשגרה הלוחצת. ומה דעתה על ההורים שנלחצים מהסיטואציה? גם לזה יש פתרון

הילדים שלי, ממש כמו הילדים שלכם, חולים לפעמים. לצערי לעיתים אני מרגישה שהם לא חולים מספיק. למה אני שמחה שהילדים שלי חולים? למערכת החיסונית בגוף שלנו דרוש אימון. אם היא לא תופעל מדי פעם, היא תתנמנם. כמו כל יכולת אחרת שלנו, גם המערכת החיסונית צריכה להתנסות, להתחזק, להיתחספס.

 

אולי יעניין אתכם גם:

"כעסתי שאני צריך לדאוג לאמא ולא ההפך"

האם להעלות תמונות של הילדים לפייסבוק ולאינסטגרם?

4 טעויות של הורים לילדים דיסלקטים

 

מחקרים רבים מראים שלילדים שחיים עם בעל חיים בסביבתם יש מערכת חיסון איתנה יותר. החיידקים וה"לכלוך" שמביא עמו בעל חיים, מחייבים את המערכת החיסונית לפעול, לשמור על כושר וכתוצאה מכך להיות יעילה יותר. בדרך כלל, תגיע המחלה בעקבות החלשות זמנית של המערכת החיסונית. ההחלשות הזאת יכולה לנבוע מעייפות פיזית, תזונה לקויה או ממצב נפשי שמחליש אותה. למשל חרדה לקראת מעבר, עצב או כאב על אובדן, תחושת חוסר שייכות או בדידות.

 

לפעמים המחלה תגיע כהכנת הגוף והנפש לקראת אתגרים התפתחותיים - גמילה מחיתולים, שינה במיטה נפרדת, הסתגלות לגן. לפעמים המחלה תהיה תגובה למצב משברי – הורה נעדר או חולה, מתח בין ההורים בבית, ריב עם אח או חבר טוב ועוד. אלה מצבים שמאיימים עלינו ומעוררים בנו הרבה חששות, אבל, הם חלק בלתי נפרד מחיינו וכדאי לנו לקבל אותם ככאלה.

 

משפחת סקלס  ( ) ( )
משפחת סקלס

ילד חולה מקבל בדיוק את מה שהגוף שלו צריך

הגוף של הילדים משתף פעולה בצורה נפלאה עם הנפש ובניגוד למה שאנחנו הרבה פעמים חושבים – המחלה לא מפריעה לנפש להתחזק, להיפך, היא תומכת בכך. ילד חולה, שהוריו לא מפריעים לו להיות חולה, שמקבל בדיוק את מה שהגוף שלו צריך (מנוחה, שתיה, מעט מזון בריא) ואת מה שהנפש שלו צריכה (מנוחה, הפוגה, נוכחות הורית תומכת), יחלים בכוחות עצמו ויחזור לחיי השגרה שלו מחוזק פיזית ונפשית וערוך לקראת האתגרים הבאים.

 

טוב לו לילד לפעמים להיות חלש וירוד. לנוח, לקחת הפסקה. המחלה מאפשרת לילד להתכנס אל תוך עצמו ולהיות מי שהוא לרגע. לנו, כהורים, קשה לראות את הילד במצב כזה של חולשה וכאב. אנחנו מתקשים לשאת את המצב ומפרשים את ההתכנסות של הילדים והחולשה שלהם, כסבל קשה. אנחנו משקיעים הרבה מאמצים בלמנוע מהם את הסבל הזה. בכך אנחנו בעצם מונעים מהם להיות בתוך מצב פיזי ונפשי מבורכים של התחזקות והתארגנות מחודשת.

 

הזדמנות להתחזק

אני מציעה לראות את המחלה כהזדמנות. הזדמנות שהילד לוקח לעצמו, באופן לא מודע, כמובן – להתחזק פיזית, להתחסן נפשית. לקבל תמיכה, לזכות בנוכחות הורית תומכת, להיות בקרבה ובשקט עם עצמו ועם הוריו. זוהי הזדמנות גם עבור ההורה – להיות מקור של תמיכה עבור ילדו, לקחת הפוגה מחיי השגרה הלוחצת ולהיות פנוי לזמן משותף.

 

זוהי הזדמנות חשובה גם ללמד את ילדי המשפחה כיצד מתנהגים בעת חוסר איזון, משבר או כאב. הורה שנלחץ, חרד, מלעיט את הילד בתרופות, אץ מרופא לרופא, מלמד את הילד להיות כמוהו – חרד ולחוץ ולא תורם בכך לבריאותו של הילד. למעשה הורה שלא מאפשר לילד שלו להיות חולה מזיק לו.

 

הורה שמכיל את הסיטואציה, נוכח בה ביחד עם הילד, בסבלנות ובבטחה, מציב מודל חיובי וחשוב עבור המשפחה כולה – כיצד נכון להתנהג בעת מצב של חוסר איזון, חולשה או מחלה. מסר כזה של אמונה בכוחותיו של הילד, עובר אליו באופן בלתי אמצעי ומועיל כמו כל תרופה אחרת. גוף האדם, וגופם של ילדים בפרט, בנוי עם יכולת לרפא את עצמו.

 

 ( ) ( )

מחנה אימונים למערכת החיסונית

מחלות חורף פשוטות (אלה בדרך כלל המחלות שמסתובבות בגני הילדים ובכיתות) הן מחנה אימונים מצויין למערכת החיסונית. הגוף מסוגל להתמודד איתן היטב. כשעולה החום, הדבר מצביע על פעילות מבורכת ותקינה של המערכת החיסונית. כאשר הורים ממהרים לתת תרופות להורדת החום לילדיהם, הם למעשה מונעים מהמערכת החיסונית את ההזדמנות היקרה לפעול ולהתחזק.

 

אם קשה לכם לשאת את הקושי הזמני של הילד שעולה לו החום, טפלו בעצמכם. מצאו דרך להיתמך ולהירגע. תנו לילד לחוות את החולשה, תנו לו את האפשרות להיות בתוך עצמו, עם עצמו. להכיר בכוחות הטבעיים של הגוף שלו. ללמוד על עצמו ועל היכולת המופלאה הזאת.

 

לפייסבוק הורים של ynet כבר הצטרפתם? היכנסו

 

על אף אי הנוחות הנוצרת כשילד חולה (הקושי להיעדר מהעבודה, שיבוש אורחות החיים הרגילות בבית, המתח והדאגה לשלומו), אם תקבלו את המחלה הזו בברכה, במאור פנים ובאמונה שלמה ביכולת שלכם וביכולתו של ילדכם לשאת זאת, תעניקו בכך מתנה גדולה לילדיכם, לעצמכם, לעכשיו ולעתיד.

 

הגוף יודע להיפטר מהסטרס

אסיים בסיפור אישי - לפני כמה חודשים, במהלך חופשה משפחתית בחו"ל, נפלתי תוך כדי נהיגה על קטנוע ונפצעתי בראשי, כולל אובדן הכרה והרבה דם מאזור הפנים (אל דאגה, הפציעה היתה לא נעימה אבל ברת תיקון ואני בסדר עכשיו). המקרה המפחיד הזה קרה ממש ברגע שבו הבן שלי, בן 11 וחצי, שהורכב על קטנוע 30 מטר לפני, הפנה מבטו אלי וראה את כל המקרה.

 

לאחר הפינוי לבית החולים, האישפוז והטיפול בי, כשחזרנו אחרי כמה ימים למקום מושבנו, הילד העלה חום גבוה, חטף דלקת גרון ושיעול והיה חולה מאד יחסית לעצמו, במשך שמונה ימים. עם כל הכאב שהדבר העלה בי, שמחתי.

 

שמחתי על כך שהגוף שלו יודע להיפטר מהסטרס שהיה שרוי בו בצורה כל כך יעילה ומיידית, שמחתי על המנגנון הבריא שהוכיח את עצמו שוב. שמחתי על התזכורת המדויקת - לסמוך על המנגנון הטבעי המתוחכם הזה של חיבור הגוף והנפש. החלמנו ביחד והכול בסדר.

 

בברכת בריאות בחורף הזה, למרות ואולי בזכות המחלות שיביא עמו.

 

ומה עושים כשהילד סובל מכאבי גרון? האם צריך תרופה או לתת לזמן לעשות את שלו? צפו:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


הכותבת היא מנחת הורים




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הורה שלא מאפשר לילד שלו להיות חולה מזיק לו"
מומלצים