מת נכדו של ראש העיר בית שמש שטולטל; המשפחה ערערה על ההחלטה לנתח את הגופה
התינוק בן הארבעה חודשים מת לפנות בוקר בהדסה עין כרם, לאחר עשרה ימי אשפוז שבהם עלה חשד כי טולטל. בית המשפט דחה את בקשת המשפחה למנוע את נתיחת הגופה. המשפחה הגישה ערעור
נכדו בן הארבעה חודשים של ראש עיריית בית שמש, משה אבוטבול, נפטר הבוקר (ה') לאחר עשרה ימים שבהם טופל ביחידה לטיפול נמרץ ילדים בהדסה עין כרם עקב פגיעת ראש קשה. המטפלת של הנכד הודתה שנענעה את התינוק כמה פעמים על מנת לעורר אותו. המשטרה מייחסת לה עבירה של גרימת חבלה חמורה בקטין. ביום שלישי שוחררה המטפלת בערבות ונאסר עליה להמשיך לטפל בילדים.
בית המשפט השלום בירושלים קבע שחרף התנגדות המשפחה, גופת התינוק תנותח. המשפחה הגישה ערעור לעליון על ההחלטה. ראש המחלקה המשפטית של זק"א המייצגת את המשפחה, מכ'לה גוטווין: "בית המשפט קיבל את המלצת הרופא של המכון לרפואה משפטית שטען שעל אף כל החומר מבית החולים הוא עדיין דורש נתיחה לבדיקת סיבת מוות מדויקת. אנחנו מערערים על ההחלטה".
ראש העיר אבוטבול פנה לשופטים וביקש את התחשבותם בצער המשפחה שתחת הטרגדיה ונאלצת להתמודד גם עם דרישת המשטרה לניתוח הגופה, דבר האסור לפי ההלכה היהודית ומנוגד לאמונתם. "התעללות האמיתית נעשית כעת והיא ברגשות המשפחה האבלה", אמר לאחר קבלת ההחלטה.
ל-ynet אמר אבוטבול: "אנו עושים כל מאמץ למנוע את נתיחת הגופה ולמנוע צער נוסף לתינוק להורים ולמשפחה. אני מודה לכל אלו שפועלים למען הנושא".
עו"ד יהודה שושן, המייצג את המטפלת החשודה בטלטול: "אנו סמוכים ובטוחים שמשטרת ישראל תעשה עבודה נאמנה, לרבות חוות דעת לאחר נתיחת הגופה, שתוכיח מעל לכל צל של ספק שמרשתי לא התרשלה בתפקידה. אין קשר בין התוצאה המצערת והטרגית לבין פעולה כזו או אחרת שבה נקטה מרשתי. ככל הנראה האירוע המחולל לתוצאה מקורו במחלה ארעית או קבועה של הילד ודבר זה צריך להיבדק".
בתחילת השבוע נעצרה המטפלת בחשד לטלטולו במסגרת המעון שבו הוא שוהה. התינוק פונה במצב קשה, מורדם ומונשם, לבית החולים הדסה עין כרם בעיר. בקרב הצוותים הרפואיים שטיפלו במקרה התעורר חשד שהוא טולטל ולכן דווח המקרה למשטרה.
מחומר החקירה עולה כי במשפחתון המדובר שהה גם אחיו של התינוק. בשבוע שעבר ביקשה המטפלת מאביו של התינוק לבוא ולקחת אותו מפני שיש לו חום גבוה. האב לקח את התינוק לרופאת המשפחה, וזו קבעה כי אין לו חום המעיד על מחלה, ולכן הוחזר התינוק למשפחתון.
עד חזרתו למשפחתון התינוק היה רדום ובכה. לאחר שהוחזר הושם התינוק על טרמפולינה. לפתע הבחינה המטפלת כי הפעוט אינו מגיב ושהוא רפוי, ובשל כך החלה מיד בפעולות לעורר אותו. היא התקשרה למוקד מד"א ואף הזעיקה עוברת אורח, וזו סייעה לה תוך כדי ביצוע ההנחיות שקיבלה ממד"א.
לאחר מכן נלקח התינוק באמבולנס לחדר מיון, ושם התברר כי הוא סובל מנזק מוחי כתוצאה מאי-אספקת חמצן למוח וכן מדימומים פנימיים בחלל הראש. המסמכים הרפואיים הצביעו על חבלה שנגרמה מטלטול.
על פי מסמכים שהוגשו בתיק, מצבו של התינוק הוגדר כנזק מוחי הקרוב למוות מוחי.
בדיון בבית המשפט אמר נציג המשטרה, רס"ב אסף שמואלי: "בבית החולים נקבע שהתינוק כנראה טולטל. הוא נמצא בבית חולים ומונשם בטיפול נמרץ". נציג המשטרה ציין עוד כי למטפלת תעודה שמצביעה על כך שהיא עברה הסמכה למתן עזרה ראשונה, אולם בחקירתה הודתה כי היא לא השתתפה בקורס זה. המטפלת הודתה גם כי נענעה את התינוק כמה פעמים על מנת לעורר אותו".
המשטרה מייחסת למטפלת עבירה של גרימת חבלה חמורה בקטין. באי כוחה, עורכי הדין זאב וולף ויוספי מזר, טענו כי בחקירה עלה כי לתינוק מחלות רקע רלוונטיות, לרבות קריש דם ושריר תפוס בצוואר, המעוררות לדבריהם סימנים על כך שהפגיעה היא לא תוצאה של מעשי החשודה. הם הבהירו כי המטפלת "זיהתה בסופו של דבר את הבעיה בזמן אמת והצילה את חייו כשהתחילה טיפול בהדרכה טלפונית והזעיקה את מד"א".