שתף קטע נבחר

 

בובת ההסתה הפלסטינית הגיעה לפרלמנט בלונדון

בדיון על "מעצר קטינים פסלטינים בידי ישראל" הפתיעו חברי פרלמנט כשדיברו על ההסתה הפלסטינית. השר שהגיב ציין כי "רמת ההסתה מדאיגה" - וגם הבטיח להמשיך בביקורתיות

"בובת ההסתה", שישראל תפסה 4,000 כמוה בנמל חיפה בדרכן לרשות הפלסטינית, כיכבה אתמול (יום ד') בפרלמנט הבריטי. זה קרה בדיון שיזמה חברת הפרלמנט העוינת לישראל, שרה צ'מפיון מהלייבור, שקראה לממשלת בריטניה להכין רשימה שחורה של בכירים ישראלים שחשודים בפשעי מלחמה ולחקור אותם בבואם לממלכה המאוחדת.

חבר הפרלמנט אנדרו פרסי עם הבובה. "דמיינו שזה של דאעש" ()
חבר הפרלמנט אנדרו פרסי עם הבובה. "דמיינו שזה של דאעש"

אותה צ'מפיון פרסמה לפני כמה חודשים מאמר על המצב ברצועת עזה שכלל שקרים – ולאחר ששגרירות ישראל התעמתה מולה בטוויטר, נאלצה לתקן את המאמר ולהודות בשגיאות.

 

נושא הדיון בפרלמנט היה "מעצר קטינים פלסטינים על ידי ישראל". שגרירות ישראל נערכה מראש ותדרכה כמה חברי פרלמנט בריטים שהעלו בדיון דווקא את ההסתה הפלסטינית. השיא היה כאשר חבר הפרלמנט מהמפלגה השמרנית אנדרו פרסי הציג בדיון לראווה את הבובה כדוגמה להסתה המכוונת לקטינים ומהווה גורם שתורם לאווירת הפיגועים נגד ישראל.

 

"דמיינו לכם שזאת הייתה בובה של דאעש שמופצת בבתי ספר בבריטניה. תארו לכם איזו סערה הויתה קמה. אבל כשהפלסטינים עושים את זה אתם לא צועקים, כי הנושא הזה נחטף על ידי קואליציה של אנשי שמאל קיצוני עם ידע שטחי בנושא, וקמצוץ של אנטישמיות, שמחפשים דרום אפריקה חדשה", הוסיף פרסי.

 

אחד הרגעים המביכים בדיון בפרלמנט היה כאשר חבר הפרלמנט סיימון דנצ'וק דיבר בדאגה על קטינים פלסטינים שעצורים בבתי כלא ישראליים. אותו דנצ'וק הושעה לאחרונה מהלייבור בגלל חשד לניצול מיני של קטינה.

 

תפיסת הבובות במכס בחיפה    (צילום: דוברות רשות המסים )

תפיסת הבובות במכס בחיפה    (צילום: דוברות רשות המסים )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יוזמת הדיון שרה צ'מפיון האשימה את ישראל בשימוש לא פרופורציונלי בכוח כלפי ילדים פלסטינים המשליכים אבנים. היא קראה לממשלתה להכין רשימות שחורות של ישראלים שביצעו פשעי מלחמה בכך שעיכבו וחקרו ילדים פלסטינים. כמו כן האשימה את שירותי הביטחון הישראליים ב"הפחדה המונית וענישה קולקטיבית" של פלסטינים כדי להגן על מתנחלים ישראלים בגדה.

 

מנגד, חברי פרלמנט פרו-ישראלים האשימו דווקא את הרשות הפלסטינית בהתעלמות מהסתה, וטענו שצ'מפיון שופטת את ישראל בצורה לא הוגנת תוך שהיא מתעלמת מההפרות הבוטות של זכויות אדם במדינות כמו סעודיה. חבר הפרלמנט ג'ון האוול אמר כי ישראל היא מדינת חוק וכי הילדים הפלסטינים שנעצרים מובאים בפני שופט, מקבלים ייצוג של עורך דין לפי בחירתם ויש להם אפשרות להגיש ערר.

 

חבר הפרלמנט אנדרו פרסי הציג את בובת ההסתה וגם הקריא מספר לימוד פלסטיני שבו מסיתים נגד יהודים. חבר הפרלמנט איאן אוסטין מהלייבור הצביע על כך שהטלוויזיה הפלסטינית מקדמת אנטישמיות בשידורים לילדים. אוסטין גם הזכיר את הילדה אדל ביטון בת ה-4 שנפצעה אנושות בפיגוע אבנים ומתה שנתיים לאחר מכן. חברי פרלמנט טענו כי ישראלים רבים נפצעו כתוצאה מיידוי אבנים על ידי ילדים פלסטינים.

 

השר לענייני המזרח התיכון טוביאס אלווד אמר בדיון כי ממשלת בריטניה ממשיכה לתמוך בישראל מול האתגרים המורכבים שאיתם היא מתמודדת, וציין כי היא "דמוקרטיה שנמצאת בסביבה קשה ובעייתית מאוד". לדבריו, "רמת ההסתה נגד ישראל בהחלט מדאיגה, אבל היא לא תמנע מאיתנו לעבוד עם ישראל ולהיות ביקורתיים כלפיה בנושאים האלה".

 

ככלל, העיסוק בישראל בפרלמנט הבריטי גובל באובססיה. בשנה שעברה היו 358 שאלות ודיונים בנושא ישראל; ורק 308 בנושא דעאש למשל.

 

שגרירות ישראל בלונדון פרסמה הודעה רשמית ובה הדגישה: "ישראל מייחסת חשיבות רבה לחיזוק וקידום ההגנה על בני נוער באזורי סכסוך, בזמן שבמקביל היא לוקחת בחשבון את הנסיבות המיוחדות והביטחון בגדה המערבית. 40 בני נוער לקחו חלק בהתקפות טרור נגד ישראל במהלך פרץ האלימות הנוכחי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים