שתף קטע נבחר

 

קרובי קורבנות ערבים תמימים: "המשטרה התרשלה באיסוף הנשק"

ברקע היוזמה לאסוף נשק לא חוקי במגזר הערבי, שעליה הוחלט לאחר הפיגוע בדיזנגוף, טוענים קרובי קורבנות חפים מפשע כי התריעו בעבר על הבעיה. "כשהנשק מופנה ליהודים, כל המדינה על הרגליים", אמר אח שכול

 

קרוב של המחבל: "אין סיבה להחזיק נשק"

קרוב של המחבל: "אין סיבה להחזיק נשק"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"נמאס כבר לשמוע על ועדות חקירה של המשטרה, על המשטרה לחקור את עצמה ולתת דין וחשבון בנושא הרשלנות שלה בטיפול בנשק". אמיר עאסי, אחיו של פטין מכפר ברא שנהרג לפני שנתיים מירי תועה במהלך קטטה, מתקומם לנוכח יוזמת הממשלה לאסוף נשק לא חוקי במגזר הערבי. על רקע היוזמה שעליה הוחלט בעקבות הרצח בדיזנגוף אמר עאסי כי אחרי שאיבד את אחיו הוא ניסה להעלות את הסוגיה בפני הרשויות, אך לא קיבל תגובה סבירה.

 

"שילמנו מחיר כבד, אח שלי נרצח מכדור תועה", אמר האח השכול. "בכל הפניות שלי לגורמים השונים, לרבות לשר ארדן, דיברתי על הנשק הלא חוקי שמסתובב במגזר הערבי וזה לא הזיז כלום. כשהנשק מופנה כלפי יהודים כל המדינה על הרגליים. היום הנשק שמסתובב במגזר לא עולה יותר מכמה מאות שקלים, והמקורות ידועים לנו: חיילים ושוטרי מג"ב שזקוקים לדמי כיס".

פטין עיסא. נהרג מכדור תועה ()
פטין עיסא. נהרג מכדור תועה

מיד לאחר הירי של נשאת מלחם, שרצח שלושה בני אדם, החלה המשטרה בפעילות למיגור ההחזקה והשימוש הבלתי חוקי באמצעי לחימה. החברה הערבית סובלת זה הרבה שנים מירי שמסכן את חיי התושבים. לעתים הקורבנות הם חפים מפשע, חלקם נפגעו מירי תועה, אחרים במהלך ירי בשמחות וישנם גם כאלה שנורו בגלל טעות בזיהוי.

 

לפני שנה נורה עלאא באדיר מכפר קאסם במהלך מרדף שכלל לא היה קשור אליו. הוא נפצע באורח בינוני עד קשה ועדיין לא החלים באופן מלא. אביו ראכז הביע תמיהה על תזמון היוזמה לאסוף נשק במגזר הערבי. "לצערי הרב הרשויות איחרו בטיפול הבעיה. הצעד הזה היה צריך להיעשות לפני כמה שנים ולא רק אחרי מה שקרה בתל אביב. הבן שלי נפצע מירי ועד היום סובל מכאבים. המשפחה מטפלת בו, ולצערי אין מי שידאג לנו".

אמצעי לחימה שנתפסו במגזר הערבי (צילום: דוברות משטרת מחוז חוף) (צילום: דוברות משטרת מחוז חוף)
אמצעי לחימה שנתפסו במגזר הערבי(צילום: דוברות משטרת מחוז חוף)

 (צילום: דוברות משטרת מחוז חוף) (צילום: דוברות משטרת מחוז חוף)
(צילום: דוברות משטרת מחוז חוף)

 (צילום: דוברות משטרת מחוז חוף) (צילום: דוברות משטרת מחוז חוף)
(צילום: דוברות משטרת מחוז חוף)

 (צילום: דוברות משטרת מחוז חוף) (צילום: דוברות משטרת מחוז חוף)
(צילום: דוברות משטרת מחוז חוף)

 (צילום: דוברות משטרת מחוז חוף) (צילום: דוברות משטרת מחוז חוף)
(צילום: דוברות משטרת מחוז חוף)

 (צילום: דוברות משטרת מחוז חוף) (צילום: דוברות משטרת מחוז חוף)
(צילום: דוברות משטרת מחוז חוף)

אחמד מלחם מהיישוב עארה, קרוב משפחתו של הרוצח מדיזנגוף, הביע אף הוא ביקורת בעקבות תזמון נקיטת היוזמה לאיסוף הנשק הלא חוקי. לדבריו, "התרענו כל הזמן על הנשק המשתולל ועל זה שהוא גובה קורבנות. כדי לאסוף את הנשק צריך לעשות תוכנית חירום, בכל בית רביעי במגזר תמצא היום נשק".

 

מלחם אמר עוד כי "לפי דעתי, על נתניהו להחליט על תוכנית מסודרת לאיסוף הנשק ולעבוד מול ראשי הרשויות שמחויבים לטיפול בתופעה. אין לנו שום סיבה להחזיק כלי נשק בבתים. האנשים במגזר מאוד מוטרדים כי רוב הקורבנות של הירי הם חפים מפשע".

 

הקרוב של הרוצח ציין כי גם הצבא צריך להיכנס ליישובים הערביים. לדבריו, "יש הרבה פרויקטים שלא תרמו לחברה שלנו כמו למשל המשטרה הקהילתית שמגייסת את הפראיירים של החברה הערבית כמודיעין. אנשים רואים אותם כאויבים. גם פרויקט 'עיר ללא אלימות' הוא שקר אחד גדול שלא מביא תועלת. אנחנו צריכים תוכנית חירום צבאית".

 

אחמד מנסור מטירה פעל מול הרשויות בנושא, אולם לדבריו פניותיו נענו בזלזול: "לצערי, הממשלה מפקירה אותנו. רציתי שהם יאספו את הנשקים בגלל הרציחות שלא מפסיקות. לא יכול להיות שהם התעוררו

עכשיו בגלל הירי בתל אביב. זאת אפליה שמראה את הזלזול בנו. ככל הנראה הדם הערבי הוא זול בעיניי הממשלה".

 

המשטרה: "המאבק בתופעה מתמשך" 

מהמשטרה נמסר בתגובה כי "במסגרת פעילות נרחבת בכל הארץ בוצעו אתמול חיפושים בזירות רבות ברחבי הארץ, נתפסו יותר מ-20 כלי נשק (רובים, אקדחים), כמה רימונים, מאות פריטי תחמושת וכן חומר החשוד כסם ורכוש החשוד כגנוב. במקביל נעצרו ועוכבו לחקירה יותר מ-50 חשודים. הפעילות נמשכת בכמה זירות ברחבי הארץ".

 

עוד אמרו במשטרה כי "פעילות זו מצטרפת לשורת פעילויות במישור המבצעי, המודיעיני והחקירתי שביצעה המשטרה השנה ובכלל במסגרת המאבק הנחוש והמתמשך בתופעת ההחזקה והשימוש הבלתי חוקיים באמצעי לחימה. פעילויות אלה ויותר מ-10 מבצעים ארציים רחבי היקף רק השנה, הניבו בשנת 2015 לבדה למעלה מ-1,250 כתבי אישום והארכה עד תום ההליכים או החלטה אחרת של יותר מ-1,000 חשודים ונאשמים בגין עבירות אמל"ח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות משטרת מחוז חוף
נשק שנתפס במגזר הערבי
צילום: דוברות משטרת מחוז חוף
מומלצים