האישה מאחורי החדשות בצפון קוריאה
בחזית התעמולה נמצאת רי צ'ון-הי, שנקראת לדגל בכל אירוע חשוב ומכונה "המגישה של העם". גם השבוע הגיע הדיווח שלה לכל העולם. האם היא מוכנה לרדת מהבמה לטובת הדור הצעיר?
בכל אירוע חשוב בצפון קוריאה מתפשט במהרה הדיווח שלה גם לשאר העולם. זו רי צ'ון-הי בת ה-69, שכבר בקושי מופיעה על המסך. השבוע עלתה לשידור פעם נוספת כדי לבשר בגאווה לצפון קוריאנים שהמדינה ערכה ניסוי מוצלח בפצצת מימן.
בשמלה מסורתית צ'ון-הי חייכה וסיפרה בגאווה על הניסוי, שנתקל בפקפוק של המערב. בהודעה נוספת אימצה טון תקיף יותר והודיעה כי ארצה "לא תזנח על תוכנית הגרעין כל עוד ארה"ב שומרת על עמדתה התוקפנית".
צ'ון-הי חיה בבירה פיונגיאנג. ב-1971, אחרי לימודי משחק, התחילה לעבוד בערוץ הטלוויזיה היחיד בצפון קוריאה. מאז היא על המסך וידועה בכינוי "המגישה של העם". בשנים האחרונות המגישה הוותיקה לא מופיע בצורה סדירה ונחשבת לקריינית "למשימות מיוחדות".
היא מיררה בבכי כשהודיעה על מותו של קים איל סונג ב-1994. ב-2010 הרגיעה באיפוק את הצופים כשסיפרה על ההסלמה ביחסים עם צפון קוריאה. שנה אחר כך בכתה שוב, כשהודיעה על מותו של קים ג'ונג איל. היא גם זו שמבשרת על הניסויים הגרעיניים של המדינה ועל שיגורי טילים מוצלחים.
ב-2012 העניקה הקריינית ראיון נדיר לרשת CCTV הסינית וסיפרה שהיא מוכנה לרדת מהבמה. "יש הרבה מגישות צעירות ויפות שהרבה יותר מתאים שהן
יופיעו מול הצופים", אמרה. על טכניקת ההגשה שלה סיפרה כי כמובן שטון ההגשה תלוי בנושא אך מומלץ להקריא את החדשות "בעדינות" ולא בצעקות.
לצ'ון-הי יש כמה דפי פייסבוק שפתחו לה מעריצים משועשעים, אבל יש גם כאלה שפחות צוחקים מהדיווחים שלה. "יש בקול שלה שנאה", אמר ל-CNN בראיין מאיירס, שמנתח תעמולה צפון קוריאנית. הוא משווה בין הקריינות שלה ל"שתי דקות השנאה היומיות" מהספר 1984, שמוקרנות מדי יום כדי שהצופים ישנאו את האויב. "זה קול שעמוס בשנאה ובבוז".