"מיין קאמפף" שוב על המדפים בגרמניה
לראשונה מאז השואה פורסם המניפסט של אדולף היטלר בגרמניה, במהדורה נרחבת ומוערת. הביקוש לספר גבוה והארגונים היהודיים חצויים
לחנויות הספרים בגרמניה הגיעה אתמול (יום ו') המהדורה החדשה והמוערת של "מיין קאמפף". זו הפעם הראשונה שהמניפסט של אדולף היטלר מתפרסם בגרמניה מאז השואה.
1948 עמודים יש בספר, כמעט כפול מהמקור, ובו 3,500 הערות של היסטוריונים וסופרים. מחירו 59 אירו. הביקוש למהדורה החדשה גבוה בהרבה מהציפיות. במכון להיסטוריה בת זמננו במינכן, שפרסמו את המהדורה החדשה, סיפרו כי מספר ההזמנות גבוה כמעט פי ארבעה ממה שהגיע לחנויות עד כה - 15 אלף לעומת 4,000. המוציאים לאור סיפרו כי קיבלו בקשות לתרגם את המהדורה החדשה לאיטלקית, צרפתית ואנגלית ולהפיץ אותה גם בטורקיה, פולין, דרום קוריאה וסין.
יש חנויות ספרים שמחרימות את המהדורה החדשה, ויש כאלו שמוכרים אותו למרות הסתייגות. מייקל למלינג, מנהל חנות ספרים במינכן, אמר כי הספר הוא "כנראה הדבר הכי גרוע שקרה בגרמניה. ספר אנטישמי, גזעני ומיליטריסטי".
למינג אמר כי עם זאת חשוב למכור את הגרסה החדשה של "מיין קאמפף", כי ההערות היסטוריות "מפרקות את השקרים והתעמולה של היטלר עד שלא נותר מהם דבר". אחד הלקוחות אמר על הוצאת הספר: "אני לא אוהב את זה בכלל. אני לא חושב שצריך לעשות תעמולה לספר השערורייתי הזה, שהוביל עבור מיליונים לתוצאה שכולנו זוכרים מה היא".
על אותה מחלוקת אמר כריסטיאן הרטמן, מעורכי המהדורה המחודשת, כי "הבעיה עם הספר שהוא לא רק מקור היסטורי אלא גם סמל". בגרמניה קראו מורים ללמד את הספר בתיכונים כדי להגן מפני גזענות. שרת החינוך, יוהנה וונקה, תומכת בהוצאה המחודשת. "אני חושבת שלא צריך להתכחש אליו. טאבו כזה לפעמים יכול להיות לא יעיל".
הארגונים היהודיים בגרמניה חצויים לגבי הפרסום המחודש. המועצה המרכזית של יהודי גרמניה, שהזהירה במשך תקופה ארוכה מההשלכות של פרסום מחודש של המהדורה המקורית, בירכה על פרסום המהדורה המחודשת והגדירה אותה כניסיון להיאבק באנטישמיות על ידי הצבת האידיאולוגיה הנאצית בהקשר היסטורי.
בניגוד אליה, הוועדה לתביעות יהודיות נגד גרמניה קראה לאסור על הפצת הספר. "בשביל הרבה ניצולים מדובר במכה בפרצוף שגורמת נזק לתדמיתה של גרמניה.
בסוף 2015 פג תוקף זכויות היוצרים על הספר, שאחרי התאבדותו של היטלר הועבר למדינת המחוז בוואריה.