לא למבוגרים בלבד: 3 מתכונים טבעוניים לילדים
קציצות טופו בצבעים, בראוניז משעועית אדומה וגם גלידת קטיפה אדומה שלעולם לא תנחשו מה היא מכילה: שלישיית מתכונים טבעוניים, בריאים וקלים להכנה שהילדים לא ירצו להפסיק לאכול
לפני מספר שבועות נסעתי לעיר הנופש הדרומית כדי לנוח מעט מהחיים. התבקשתי על ידי צוות המלון לציין בכניסה לחדר האוכל את העובדה שאני טבעוני, כדי שיוכלו לסייע לי בבחירת המנות הטבעוניות שמוגשות במזנון.
המבחר היה מסנוור, מגוון, טעים ובריא וכלל בר סלטים עשיר עם המון ירקות טריים ורטבים כייפים, קציצות מן הצומח עם רוטב עגבניות טרי, מוסקה צמחונית ועוד הרבה אפשרויות שאני כבר לא זוכר. אין ספק שהדרישה הגוברת והולכת לאוכל טבעוני לא פסחה על בתי המלון, והם נאלצים להתאים את עצמם לדרישה זו, וטוב שכך.
בעודי מסתובב ליד המזנון העשיר, נתקלתי בשולחן נמוך ועליו מנות שונות מכל שאר המנות שהוגשו במקום. לקח לי כמה שניות להבין שמדובר במזנון שמיועד לילדים, אבל אחרי שזיהיתי את השניצלים מטוגנים, הספגטי ברוטב האדום, ההמבורגרים בלחמנייה מקמח לבן, צ'יפס ושני סוגי מאפינס - אחד בצבע כהה והשני בצבע בהיר - לא היה לי ספק בכך.
ההיצע הזה גרם לי להרהר בארוחות ילדים ולשאול את עצמי מדוע אנחנו, המבוגרים, שדואגים לבריאות שלנו כמעט באופן אובססיבי ומשתדלים לאכול סופר-פוד ולשתות שייקים ירוקים, מגישים לילדים שלנו את האוכל הנחות ביותר דווקא בגיל שבו הם מתפתחים וגדלים.
נכון, אני יודע, ילדים יכולים להיות מאוד עקשנים בכל הנוגע למזון, ובמצבים מסוימים אף צריך להגיד תודה על כך שהם מסכימים לאכול משהו, ולמרות זאת אפשר לגוון מדי פעם.
בכתבה שלפניכם תמצאו שלושה מתכונים קלים להכנה, שמצליחים להסוות בתוכם ירקות חיים כך שהילד הסרבן לא ירגיש בטעמם או במרקמם.
קציצות טופו צבעוניות
טופו הוא חלב סויה שגיבנו אותו. מדובר במקור נהדר לסידן וחלבון, שיכול בקלות להוות תחליף למוצרי חלב ובשר. בנוסף, הוא קל לעיכול, זול, זמין מאוד ונחמד לעבוד איתו. לא פלא, אם כן, שהוא פופולרי במדינות רבות במזרח הרחוק.
הקציצות שלפניכם יפות, מזינות ואני בטוח שאף ילד או ילדה לא יוכלו לסרב להן. את הצבעים של הקציצות הפקתי מירקות חיים או מכאלה שאידיתי מעט, הבסיס שלהן זהה ובכל פעם החלפתי את הרכיב הצבעוני.
המצרכים:
לקציצה:
300 גר' טופו
2 כפות קוואקר דק (אפשר גם עבה)
1 כפית חרדל מחוקה
1 שן שום
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת עיסה יציבה.
- בעזרת ידיים רטובות צרים קציצות בגודל אחיד, ומטגנים במחבת חמה מאוד עד להשחמה. אופציה נוספת היא לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות.
גיוונים:
- לקציצה ורודה - 1/4 סלק נא
- לקציצה צהובה - 4 ס"מ של שורש כורכום, או כפית מחוקה של אבקת כורכום (למי שלא יודע, כורכום הוא סופר בריא לנו )
- לקציצה ירוקה - צרור עלי פטרוזיליה (עשיר מאוד בברזל)
- לקציצה כתומה - דלעת מאודה במחבת במשך כ-10 דקות (אפשר גם גזר מאודה)
- לקציצה סגולה - חופן של פירות יער (מעט הרפתקני, אבל מאוד בריא)
בראוניז משעועית אדומה
אין סיכוי שמישהו יבחין בשעועית האדומה שמרכיבה את הבראוניז שלפניכם. מדובר במקור מצוין לחלבון, לסיבים תזונתיים, לחומצה פולית, לברזל ולסידן - והכל בתוך עוגייה טעימה במיוחד.
המצרכים:
כוס אבקת קקאו איכותי (קקאו, למי שלא מכיר, הוא חומר אנטי דלקתי נהדר)1 כוס סילאן
1 כוס שעועית אדומה מבושלת - אפשר קפואה או מקופסת שימורים ללא הנוזלים
1/2 כוס קוואקר
1 שקית אבקת אפייה
1 כף קמח
1 כפית גדולה של שמרי בירה (לא חובה)
1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר
אופן ההכנה:
- טוחנים היטב את כל המרכיבים, מלבד השוקולד צ'יפס, במעבד מזון עד לקבלת בלילה אחידה ויוצקים לתבנית שטוחה.
- מפזרים את השוקולד צ'יפס מעל, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
- מצננים וחותכים לריבועים.
גלידת קטיפה אדומה
וידוי קל - המתכון הבא הוא לא שלי, ורבים ודאי מכירים את הטריק הנפלא של להקפיא בבנות ולטחון אותן. למי שלא מכיר - הטקסטורה שמתקבלת היא כמו של גלידה.
אני מאוד אוהב להוסיף למתכון גם מעט סלק נא, ולהתפנק בגלידת קטיפה אדומה. ולמי שדואג -טעם הסלק לא מורגש כלל. אפשר כמובן להוסיף לגלידה כל תוספת שמתחשקת לכם כמו שוקולד צ'יפס, חמאת בוטנים ועוד.
המצרכים:
בננה קלופה פרוסה וקפואה
מעט סלק נא (לא חובה)
בלנדר איכותי
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת יציבה.
- יוצקים לקעריות הגשה, מפזרים מעל אוכמניות, דובדבנים, בננות חתוכות וכל שעולה על רוחכם ומגישים.
חגי לפלר הוא בעל הבלוג ספורטאי טבעוני