שתף קטע נבחר

 

מסוכן בבריסל? תתקשרו לבלגים ותשאלו

עוצר של כמה ימים וביטול חגיגות הסילבסטר גרמו נזק לכלכלה הבלגית והבריחו תיירים מהבירה. עכשיו מנסים לגייס את התושבים שירגיעו את המבקרים הפוטנציאליים

 

הטלפון הצהוב מצלצל

הטלפון הצהוב מצלצל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אחרי מתקפת הטרור בפריז הייתה בריסל בעוצר של כמה ימים מחשש למתקפת טרור. בתי הספר, החנויות והמוזיאונים נסגרו והכלכלה הבלגית ספגה מכה של 350 מיליון אירו בעקבות מצב החירום. גם בערב הסילבסטר חששו בעיר מפיגועים וביטלו את מופע הזיקוקים המסורתי.

 

כעת מנסים קברניטי ענף התיירות לשכנע כי הבירה הבלגית בטוחה ומגייסים את התושבים המקומיים למאמץ. ביום שישי הציבה סוכנות התיירות VisitBrussels שלושה טלפונים צהובים במקומות מרכזיים בבירה הבלגית, שאליהם יכולים התיירים הפוטנציאליים לחייג ולשוחח עם התושבים.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בריסל בזמן מצב החירום בנובמבר (צילום: EPA) (צילום: EPA)
בריסל בזמן מצב החירום בנובמבר(צילום: EPA)

אחד הטלפונים נמצא במולנבק, לא רחוק מבית משפחתו של המחבל הנמלט מפריז, סלאח עבד א-סלאם. מולנבק עמדה במוקד הפשיטות המשטרתיות אחרי מתקפת הטרור בפריז באמצע נובמבר. בשישי אמרו תובעים בלגים כי המשטרה מצאה את הדירה שבה לפי החשד הכינו את מטעני החבלה ששימשו לפיגועים

בפריז, וייתכן שהמחבל הנמלט הסתתר שם לאחר המתקפה.

 

"אתה חייב לבוא לפה כדי להבין באמת מה קורה", אמרה תושבת מולנבק, סיהאם אל-סינאן, שעברה ליד הטלפון כשכתב AFP צלצל. "אנשים מייצרים תדמית מסוימת בלי לדעת מה קורה. רק דעות, בלי הוכחות. אני חיה כאן ואנחנו כמו משפחה גדולה".

 

"במהלך השבועות האחרונים התקשורת הבינלאומית תיארה את בריסל כאזור מלחמה שתיירים צריכים להימנע ממנו", אמרה סוכנות התיירות הבלגית. "האנשים בבריסל גאים באזור ורוצים לבסס את האמת על המצב בעיר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
"אנשים לא באמת יודעים מה קורה"
צילום: AFP
מומלצים