גלידה - דווקא בחורף
איך מרימים את האווירה בגלידריות בחורף? אז אפשר כמובן לרקוח גלידה בטעם קרמבו, אפשר להוסיף לגלידה פלפל אדום חריף אש, אפשר להנדס גלידה בטעמים של קוקטיילים ואפשר גם להכין סחלב חם בטעמי גלידה, כפי שעשו בגלידריית "בוזה". צפו
"בוזה"
בגלידרייה של אדם זיו ועלאא סוויטאת הפתיעו עם קולקצייה שלמה של סחלב חם בטעמי גלידה, המוגשים בכוס קוקטייל - כולל כדור גלידה בפנים. בין הטעמים הפופלרים יש פיסטוק, סחלב קלאסי וקשיופאה. זה כנראה מה שקורה כשקיבוצניק יהודי מתחבר לשותף ערבי - השמים הם הגבול. אלכסנדרה לוקש קפצה לביקור בסניף שלהם בתל אביב והשמינה מנחת. צפו:
"בלוברי"
רשת הגלידריות "בלוברי" מציעה תפריט קוקטיילים - בכדורי גלידה. מדובר בקוקטיילים של גלידות עם טעמי פירות ומגוון טעמי אלכוהול, שאמורים לחמם לכם את הפה. בין הטעמים יש בליני – סורבה אפרסק וקאווה; פינקולדה – קוקטייל המורכב מאננס, קוקוס ורום; אפל מרטיני – תפוח ירוק חמצמץ במיץ לימון ומרטיני; לימונצ'לו – ליקר לימונים איטלקי; חורף אירי - שוקולד מריר עם וויסקי אירי.
גלידת קרמבו היא אולי הטעם המתבקש ביותר בקולקציית גלידות חורף. כאן לקחו את הקינוח החורפי האולטימטיבי והפכו אותו לגלידה. חגיגה כפולה.
מחיר לכדור: 14 ש"ח.
"אלדו"
גלידריית אלדו שמרנים מאוד לטעמנו החורף. במקרר תמצאו טעמים כמו שוקולד מריר עם שמנת ואגוזי לוז, גלידה בטעם עוגיית לוטוס, גלידת קרם ברולה וגלידת קרם חלב. איפה התעוזה?
"אייסברג"
השילוב המפתיע של אייסברג לחורף 2016 הוא שוקולד עם שלושה מיני צ'ילי חריף מאוד, שאמורים לחמם אתכ גם בימים קרים במיוחד. את החריפות הקטלנית הזאת לא תרגישו מיד אלא היא תפתיע במהלך הזלילה.
הגלידה מורכבת מגלידת שוקולד על בסיס שמנת, בשילוב קקאו טרי ושוקולד מריר, עם עיקצוצים של פלפלוני צ'ילי אדומים טריים. 20 ש"ח למנה רגילה.