שתף קטע נבחר

 

חרף התנגדות שי ניצן - הפרקליטות תגן על מינוי דרעי

לקראת העתירות לבג"ץ סבר פרקליט המדינה שכניסתו של יו"ר ש"ס למשרד הפנים מהווה "חזרה למקום הפשע". אולם היועמ"ש יהודה וינשטיין מסתמך על פסיקות קודמות של בית המשפט, והמערכת תגן על המינוי

 

פרקליט המדינה שי ניצן (צילום: אלי סגל) (צילום: אלי סגל)
פרקליט המדינה שי ניצן(צילום: אלי סגל)
מחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה תגן על מינויו של אריה דרעי לשר הפנים בעתירות שהוגשו נגדו המהלך - זאת למרות הסתייגותו הנחרצת של פרקליט המדינה שי ניצן. במשרד המשפטים הסבירו היום (ב') שהעמדה הקובעת בפני בג"ץ היא של ראש המערכת - היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין.

 

בדיונים הפנימיים שהתנהלו בעניין אמרו וינשטיין וניצן שמינויו של דרעי לתפקיד של שר בממשלה הנוכחית אושר על ידי הרכב בג"ץ, והשופטים הביעו עמדה שלפיה הוא לא נגוע באי-סבירות קיצונית. אולם ניצן הסביר כי חזרה של דרעי ל"מקום הפשע" - משרד הפנים, שבמהלך כהונתו הקודמת בו הואשם דרעי בעבירות שוחד שלימים שלחו אותו למאסר - מהווה סמל לציבור וחציית רף, לכן היא נוגעת באי-סבירות קיצונית.

 

היועץ המשפטי וינשטיין, לעומת זאת, סבור שבכל משרד ממשלתי יש קופה ציבורית, ואם בג"ץ כבר אישר את חזרתו של דרעי לממשלה, הרי שלצורך העניין משרד הפנים הוא עוד משרד ציבורי.

המדינה תתמוך בבג"ץ - אריה דרעי (צילום: אמיל סלמן ) (צילום: אמיל סלמן )
המדינה תתמוך בבג"ץ - אריה דרעי(צילום: אמיל סלמן )

בראיון שהעניק ניצן ל"ידיעות אחרונות" לאחר כינון הממשלה הוא אמר: "אני לא יכול להתייחס ישירות לדרעי. המחוקק קבע הרחקה לשבע שנים וזה מה שקובע. אני לא מתערב בפוליטיקה. אבל אצלי מי שהורשע - הורשע. חברה שלא מקבלת את קביעותיו של בית המשפט נמצאת לדעתי בבעיה. השאלה היא מה פירוש הביטוי 'שילם את חובו לחברה'. האם הוא שילם כך שהוא יכול לחזור למשרה ציבורית? זה לא מתפקידי להטיף מוסר,

אבל אני חושב ששיח ציבורי על העניין הזה צריך להתקיים".

 

בחוות דעת שמסר וינשטיין לראש הממשלה בנימין נתניהו נכתב כי המינוי "אינו לוקה במישור המשפטי באי-סבירות קיצונית". עם זאת וינשטיין סייג וציין כי במהלך הדיון בבג"ץ בעניין עצם מינוי של דרעי לשר נקבע כי הוא "מעורר קשיים משפטיים ואף הוגדר על ידי בית המשפט העליון כמצוי על גבול מתחם הסבירות, וכוחן של קביעות אלו שריר גם ביחס למינוי המוצע כעת".

 

וינשטיין הוסיף כי ככל שהדיון מצוי במישור המשפטי, אין בהחלטתו בכדי לומר שהחלטה על מינוי היא טובה וראויה, "אלא אך כי היא אינה נוגדת את הדין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי, ידיעות אחרונות
שר הפנים אריה דרעי
צילום: אלכס קולומויסקי, ידיעות אחרונות
מומלצים