פיתוח חדש: אמצעי מניעה לגברים – בלחיצת כפתור
ממציא גרמני פיתח מכשיר המסיט את זרימת הזרעונים ובכך מונע הריון. על המתג המושתל מתחת לעור לוחצים לפני הסקס, והוא זה שמסיט את השפיכה אל חלל הבטן שם היא נספגת ללא נזק
מניעת הריון תלויה כיום בעיקר בנטילת הגלולה על ידי בת הזוג, אבל פיתוח חדש מבטיח לחולל מהפיכה בתחום: נגר גרמני בשם קלמנס בימק, היה מתוסכל מההיצע של אמצעי מניעה לגברים, והחליט לקחת את העניין לידיו.
הוא פיתח שסתום העוצר את זרימת הזרע באמצעות לחיצה על מתג, וכך מעניק אמצעי מניעה מלא עבור גברים. הוא פירט את המצאתו במגזין דר שפיגל.
קיראו עוד על אמצעי מניעה
מהו אמצעי המניעה הכי יעיל שרבים לא שמעו עליו?
גלולה או התקן: מהו אמצעי המניעה הבריא?
בקרוב: אמצעי מניעה תת עורי - מופעל בשלט
צפו בפעילות המתקן:
לפני מספר שנים עלה במוחו הרעיון, בזמן שצפה בתוכנית טלוויזיה על האנטומיה הגברית. הוא חשב שמדובר בתהליך הפיך, לעומת הפרוצדורה הקיימת – וזקטומיה, בה נכרתים צינורות הזרע בניתוח. הרעיון שחשב עליו היה של שסתום מושתל ומתג שיוכלו לפתור את הבעיה.
הוא לא הפסיק להרהר במחשבות על הפיתוח, וקיבל פטנט על המצאתו בשנת 2000. את אב הטיפוס הראשון הוא השלים בשנת 2006.
באומץ רב הוא ניסה את הפיתוח על עצמו ובכך הצטרף לכמה ממציאים בעבר שניסו את ההמצאה על גופם, כמו ד"ר בארי מרשול שהדביק את עצמו בחיידק האולקוס "הליקובקטר פילורי" וד"ר וורנר פורסמן שביצע את צנתור הלב הראשון על גופו.
השתלת השסתום בוצעה תחת הרדמה מקומית, כך שהוא יכול היה להדריך את המנתח בפרטים הטכניים בנוגע להשתלתו. אחר כך עבר שוב השתלת שסתום בגרסה חדשה יותר, ששוב ניסה אותה על גופו.
המתקן מסיט את זרימת הזרע
ההשתלה כוללת שני מתקנים, אחד בכל צד של צינור הזרע. בגדול, מדובר בשסתום חד כיווני המחובר למתג העוצר את זרימת הזרע. במהלך ההשתלה, נחתך צינור הזרע וקצותיו מוצמדים למתקן.
ניתן לסגור את השסתום באמצעות המתג המושתל מתחת לעור במפשעה. ברגע שהמתג במצב סגור, המתקן גורם לזרימת הזרעונים לדלוף אל מחוץ לצינור הזרע, שם הוא נספג בגוף ללא גרימת נזק.
כדי לפתוח מחדש את השסתום, יש צורך בפתיחה מיוחדת של המתג באמצעות סגר ביטחון. המתקן בנוי מפולימר תואם-ביולוגי, כלומר שאינו גורם לדחייה בגוף. פולימר כזה מצוי במוצרים רבים המושתלים בגוף.
כעת נמצא הפיתוח עדיין בשלבי גיוס כספים לקראת הפיתוח האחרון, שצפוי לעלות כ-5,460 דולרים. לאחר סיום גיוס הכספים, צפוי ניסוי קליני ראשון שיכלול 25 גברים בו תיבדק בטיחות המכשיר, ויתקבלו נתונים ראשונים לגבי יעילותו.