סופגנייה ב-100 דולר ועוד חדשות אוכל מהעולם
ניו יורק רותחת סביב סופגנייה מזהב, פיצרייה בקולארדו שנפרצה מציעה אספקת פיצה חינם לשנה בתמורה למציאת הגנב, בבריטניה נמצאה הדרך לחתוך פיצה והמצאה חדשה מביאה את הקץ לפירורי הבמבה על החולצה. כל מה שחדש באוכל מסביב לעולם
ניו יורק: מי ישלם 100 דולר לסופגניית זהב?
ניו יורק רותחת סביב קינוח חדש, מושחת ויקר להחריד של מסעדת Manila Social Club בברוקלין. המסעדה הוסיפה לאחרונה לתפריט הקינוחים שלה את "סופגניית הזהב", במחיר של 100 דולר ליחידה.
ומה מקבלים בתמורה? סופגנייה מטוגנת עשויה בצק אוורירי. לאחר שהוא יוצא מהטיגון ממלאים אותו בקרם בטטה סגולה, זן מיוחד של בטטה טרופית הקרויה גם אובה (Ube) או דיוסקורה אלאטה ונהוג להכין ממנה גם גלידות, מוסים ומילוי לעוגות.
את הסופגנייה מצפים שברי שמפניה וזהב אכיל 24 קראט. מספיק להתבונן בקינוח ולהבין שמדובר בתענוג גדול גם לעיניים; הוא נוצץ ומבריק כמו קישוט של עץ אשוח בכריסמס.
המועדון החל לפרסם את הסופגנייה ברשתות החברתיות בסוף דצמבר, ותושבי ניו יורק כבר רבים ביניהם אם מדובר בתענוג חד פעמי או בעוד שגעון מנקר עיניים לעשירים בלבד. שף המסעדה, ביורן דה-לה קרוז, טוען שלא מדובר בתעלול יח"צני אלא בדרך מקורית לחגוג את השנה האזרחית החדשה במסעדה.
קולוראדו: איך תופסים פורץ לפיצרייה?
בסוף השבוע שעבר, עת העיר קולוראדו עדיין מתאוששת לה מחופשת ראש השנה האזרחית, פרץ לפיצריית קאוס בעיר אדם ורוקן את הקופה מסכום של כ-1,000 דולר. האיש נתפס בעת ביצוע הגניבה במצלמות האבטחה, ולפי הערכת המשטרה ביצע סדרה של גניבות נוספות באזור.
הפיצרייה, בתגובה, החליטה להתגייס למאמץ לתפיסת הגנב, ופרסמה בעמוד הפייסבוק שלה קריאה למציאתו. הפרס עבור המוצא הישר: אספקת פיצה לשנה שלמה. הפוסט, ובו הסרטון ממצלמות האבטחה, עלה לרשת וזכה לשיתופים ולסיקור בתקשורת האמריקאית. הגנב טרם נתפס, אך ככל הנראה זהו רק עניין של זמן. רק לנו זה נשמע כמו פרק של צבי הנינג'ה?
בריטניה: נמצאה הדרך המתמטית לחתוך פיצה
ואם כבר בפיצות עסקינן, מתמטיקאים מאוניברסיטת ליברפול פיתחו נוסחה מתמטית חדשה לחיתוך פיצה לחלקים שווים. במאמר "משפחות אינסופיות של חלוקת דיסקיות לרעפים", מנסחים החוקרים כיצד לחלק פיצה עגולה ל-12 חלקים שווים.
והשיטה עובדת כך: במקום שמונה משולשים שווי שוקיים הנחתכים ממרכז המעגל, חותכים את הפיצה בצורה גלית ל-6 פרוסות שוות. בשלב השני מחלקים כל פרוסה לשתיים. בשיטה הזו אפשר להמשיך ולחלק את הפיצה ל-24 חתיכות שוות, 36 ועוד על ידי חיתוך רדיאלי (גלי) של כל שישית פיצה. התעייפתם מהמתמטיקה? זה הזמן לפנק את עצמכם בלחם שום.
ארה"ב: M&M מכריזה על טעמים חדשים
סוכריות השוקולד הכי חמודות, ממכרות ומפורסמות יוצאות בשני טעמים חדשים במהדורה מוגבלת: האחד - עוגת גבינה ותותים, והשני שוקולד תותים.
הטעם הראשוני הוא למעשה סוכרייה בטעם תות-וניל וציפוי שמזכיר עוגת גבינה, והשני - תותים ושוקולד לבן. לא קל למצוא את הטעמים החדשים והחגיגיים שיוצאים לשוק לקראת חג הפסחא, וכרגע נראה שאפשר למצוא אותם בעיקר באי-ביי.
לא צריך את זה אבל איזה מגניב: הקץ לפירורי הבמבה על הבגדים!
אין מי שלא מכיר את הצרה הזאת: מתחשק איזה נשנוש, פותחים חטיף, נניח במבה או צ'יפס, ואז נתקעים עם ידיים שמנוניות בלי ברז או משהו לנגב עליו את הידיים. מה אתם לא מנסים? לנער את הידיים, ללקק את השאריות ואפילו, רחמנא ליצלן, לנגב בבגדים.
פטנט חדש למי שממש לא מסוגל לסבול את התחושה, מציע מעין אצבעוני סיליקון שישמרו על האצבעות מפירורים ומכל מגע שמנוני. האצבעונים החביבים זכו לשם צ'יפ פינגרז (Chip Fingers) והם מגיעים במגוון צבעים. נכון לעכשיו ניתן להשיג אותם בארה"ב בלבד.