תראו מה יצא לה מגבינות ושמרים
שי-לי ליפא מדגימה בדקה אחת איך מכינים פרוז'לדה, מאפה טעים העשוי משמרים, גבינות, זיתים, מושלם לאירוח ולנשנוש
פרוז'לדה
המצרכים (לתבנית בקוטר 32 ס"מ ודפנות בגובה 5 ס"מ):
15 גר' (כף גדושה) שמרים טריים, מפוררים
1 כף סוכר
1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים
21/2 כוסות (350 גר') קמח רגיל
1 ביצה
3 כפות שמן זית
200 גר' גבינת פטה עזים או כבשים, מפוררת גס
100 גר' גבינת קשקבל, מגוררת גס
לשימון -
תרסיס שמן זית
לציפוי -
100 גר' גבינת קשקבל, מגוררת גס
12 זיתי קלמטה מגולענים
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - ממיסים שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם מים חמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
- מוסיפים קמח, ביצה ושמן זית ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים את הגבינות ומערבלים עד שהן נבלעות בבצק.
- משמנים את התבנית ומשטחים את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים על הבצק קשקבל וזיתים.
- אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שהפרוז'לדה זהובה מאוד. ממתינים כ-15 דקות ומגישים חמים או בטמפ' החדר.
* אפשר לשמור מכוסה במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.
מה יצא לה מגבינות ושמרים? שי-לי ליפא
צילום: שני צדיקריו
מומלצים