שתף קטע נבחר

צרכנות חברתית: כך השכן יחסוך לכם בהוצאות

לשכור מקדחה מהשכן, חנייה מהיי-טקיסט ולחלוק מבצע 1+1 עם אישה זרה בקניון - אם עוד לא שמעתם על המינוח צרכנות שיתופית חברתית, זה בדיוק הזמן להתעדכן ולנסות. סקירה

לאחרונה אתרי אינטרנט ואפליקציות של צרכנות חברתית שיתופית צצות כמו פטריות אחרי הגשם, ומאפשרות גם לספקים וגם לצרכנים להוזיל את הקניות שלהם בכך שיש שיתוף בין הקונים והמוכרים. הבאנו כמה דוגמאות שיוכלו להסביר לכם להבין במה מדובר, איך משתמשים והאם זה באמת יוזיל את הקנייה.

 

כתבות נוספות בערוץ הצרכנות

 

אתר הרכישות החברתיות Shopiz

אתר האינטרנט והאפליקציה Shopiz מציע הוזלת מחירים באמצעות חיבור בין צרכנים לרכישה חברתית. הפלטפורמה מאפשרת רכישה חברתית של מוצרים ושירותים ממגוון חנויות, אתרי אינטרנט ובתי עסק שונים המספק הנחות ככל שקבוצת הרכישה גדלה. פלטפורמה בפיתוח ישראלי הזמינה באתר ובאפליקציה.

 

הספקים מבטיחים שככל שיותר קונים יצטרפו לקנייה כך המחיר ירד, כלומר, אם קניתם מוצר במחיר מסויים ולאחר שבוע המחיר הוזל כי הצטרפו עוד קונים תקבלו החזר כספי רטרואקטיבי במזומן ישירו לכרטיס האשראי שלכם. אתר הבית של הלקוח יציע חנויות, קבוצות הנחה של משתמשים אחרים ועדכונים חמים לגבי מבצעים לפי המוצרים שהביע התעניינות בהם.

 

בנוסף מסבירים מנהלי האפליקציה כי היא מאפשרת לקונה להיות אקטיבי - הצרכן יכול ליצור קבוצת הנחה בעצמו, או להצטרף לקיימת, ולשתף אותה על מנת להגדיל אותה ואת ההנחה. החנויות מגיבות לקבוצות ההנחה ומציעות הצעות רלוונטיות במחירים חריגים, שיורדים עוד ועוד ככל שהקבוצה גדלה.

 

איך זה עובד?

 

B4UPay - מחיר יותר נמוך מהכי נמוך שמצאת

אתר B4UPay נותן לספקים להתחרות על המחיר הנמוך ביותר שהצרכן יציג, ויאפשר להם להציע מחיר נמוך ממנו. הרווח לשני הצדדים הוא כפול - הלקוח זוכה במחיר נמוך יותר מזה שיכול היה להשיג בשוק, והספק מקבל עסקה בטוחה. 
 
איך זה עובד? הגולש מתבקש להזין באתר את דגם המוצר שאותו הוא מעוניין לקנות, להזין את המחיר הנמוך ביותר שהוא מצא ולהשאיר את פרטי האשראי (כרטיס האשראי מבטיח לספקים קנייה בטוחה). כך הספקים יכולים להציע ללקוח מחיר נמוך מן המחיר שמצא בחנויות ובאינטרנט.

 

צפו בסרטון:

עם השארת הפרטים, תחל מאחורי הקלעים התחרות האמיתית על המחיר, מעין מכרז: הספקים יציעו, כל אחד, מחיר נמוך יותר מן המחיר שהוזן. הספק שמציע את המחיר הנמוך ביותר זוכה בעסקה. הודעה על מחיר הקניה הסופי והספק ממנו נרכש המוצר תגיע למייל וכרטיס האשראי של הלקוח יחויב אוטומטית. אם לא הוצע מחיר נמוך יותר, כרטיס האשראי לא יחוייב.

 

Linxale - מוצאים שותף למבצע וחוסכים

Linxale היא אפליקציית שופינג חברתית שהושקה לפני חודש, אשר מציגה בזמן אמת את הסיילים הקיימים ברשתות ובקניונים ומאפשרת לצרכנים לשתף ביניהם סיילים ולחבור לרכישה משותפת במקסימום הנחה.

 

כל משתמש יכול בקלות לשתף סיילים שהוא מעוניין בהם, האפליקציה תקשר אותו עם משתמש נוסף בקרבת המקום לביצוע רכישה משותפת. כל אחד ירכוש רק את המוצר שהוא צריך ויהנה מההנחה המקסימאלית שהסייל מציע. לדוגמא: שני צרכנים בקניון אילון מעוניינים לרכוש כל אחד זוג נעלים אחד בלבד במחיר 600 שקל לזוג. החנות פרסמה מבצע "זוג נעלים שני ב-50% הנחה". Linxale תחבר בין שני הצרכנים, ובמקום שני זוגות נעליים ירכשו שני הצרכנים זוג אחד כל אחד. כך כל צרכן ירוויח 25% הנחה

(150 שקל) על הרכישה.

 (צילום מסך) (צילום מסך)
(צילום מסך)
החברה מתמקדת בהפחתת מחיר על פריטים בחנות ללא קשר לכמות הפריטים הנרכשת, ובהנחה שיתופית (כגון: הפריט השני ב- 50% הנחה, 1+1,  2 פריטים ב - 400 שקל). בהתייחסות לקבוצת הסיילים השנייה, רוב סוגי הסיילים שקיימים מעודדים את הצרכן לבצע קנייה עודפת ולא מתוכננת.

 

Rentitb - עושים וחוסכים כסף בכלכלה החדשה

אפליקציית Rentitb מציעה כלים להגדלת ההכנסה הפרטית וייצור סביבה כלכלית קהילתית בריאה יותר לציבור. מדובר בסטארטאפ ישראלי בתחום הכלכלה השיתופית המבקש לחולל מהפכה בכלכלה הפרטית דרך פלטפורמת מסחר קהילתית המאפשרת לכל אדם לשכור ולהשכיר כל דבר - וכך להעצים הפרט מבחינה כלכלית ולהיטיב עם הסביבה והקהילה.

 (צילום מסך) (צילום מסך)
(צילום מסך)
 

הפלטפורמה נולדה כדי להתמודד עם בעיה נפוצה של חוסר יעילות בהקצאת משאבים: חלק ניכר מהדברים הנדרשים לנו משמשים אותנו לזמן קצר בלבד וביתר הזמן איננו משתמשים בהם. מצד שני, אם הרכוש הזה בבעלותנו, הרי שבמרבית הזמן הוא נותר ללא שימוש - ולכן הגיוני יותר להשכיר אותו וכך להרוויח כסף. האתר מציע השכרה של כל מוצר, החל מהשכרת הדירה שלכם ועד מקדחה או סוני פלייסטשיין שעומד אצלכם בבית בלי שימוש.

 

מה לגבי ביטוח המוצר? כדי לבצע עסקה ב- Rentitb הצדדים נדרשים לאמת את זהותם ופרטי התשלום שלהם, בנוסף למערכת חוקים, דירוג וביקורות שנועדה להגן על הצדדים.

 (צילום מסך) (צילום מסך)
(צילום מסך)
 

 

PINK PARK - חניה בתל אביב מזמינים, לא מחפשים

PINK PARK היא פלטפורמה שיתופית המנסה לחסוך למשתמשים את כאב הראש שבחיפוש חניה. אם יש לכם חנייה ואתם יוצאים לעבודה בבוקר, אין סיבה שהיא תישאר ריקה כל היום - במיוחד כשאפשר להרוויח ממנה קצת כסף. האפליקציה מציגה למחפשים חניה רלוונטית בהתאם למיקומם, ועל פי נתוני החיפוש של הנהג ומיקומו ובמחיר מוזל מזה של חניון.

 

מפתחי האפליקציה מסבירים כי על החונים לוודא כי המספר המופיע על השילוט בחניה תואם למספר המופיע באפליקציה, אשר תאפשר גם פתיחה קלה של שער הכניסה בלחיצה על כפתור אחד. האפליקציה מתעדכנת בזמן אמת ולא תלויה בעידכונים של המשכיר.

 

איך זה עובד?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים