שתף קטע נבחר

 

"הצוללת החמישית - כמו אולר שוויצרי"

ראש מחלקת צוללות בחיל הים בראיון לרגל קבלת אח"י רהב: "לצוללת החדשה יכולות הגנה ותקיפה משופרות, אם צריך - היא תצא לפעילות תוך שבועיים"

ארוכה יותר, חזקה יותר ונוחה יותר ללוחמים - הצוללת החדשה של חיל הים הגיעה אתמול (ג') אל בסיסה בחיפה. כמה חודשים צפויים לעבור עד תום הליך קליטת הצוללת החמישית, אח"י רהב, והכרזתה כמבצעית באופן רשמי. עם זאת, ראש מחלקת צוללות בחיל הים, אל"מ א', מגלה בשיחה עם ynet כי אם יתעורר צורך מבצעי דחוף היא תוכל לצאת לפעילות ראשונה כבר תוך שבועיים.

 

טקס קבלת הצוללת בחיפה    (צילום: עידו בקר)

טקס קבלת הצוללת בחיפה    (צילום: עידו בקר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"הפקנו לקחים מתהליך קליטת אח"י תנין (הצוללת הרביעית שהגיעה לפני כשנה, מאותו הדגם. י"ז) שהיוותה סוג של אב-טיפוס. הצוללת החדשה עוברת כעת תהליך דומה כמו בחינת המערכות, למשל של מיזוג האוויר, במי הים התיכון שהוא זירת הפעולה שלנו. שיפרנו מערכות גילוי ועדיין זו אותה הצוללת מדגם האיי.איי.פי שיכולה לפעול מבצעית במצולות למטרות לחימה, הגנה או איסוף מודיעין פי כמה יותר זמן מצוללות הדולפין".

 

"הצוללת החדשה מאפשרת גמישות מבצעית גדולה עם יכולות הגנה ותקיפה משופרות. לצד האוטומציה הרבה, הלוחמים מתורגלים ומיומנים להפעילה גם באופן ידני אל מול האיומים שיש באזור", הבהיר אל"מ א', שפיקד בעבר על אחת מצוללות הדולפין. "בניגוד לחילות ים אחרים בעולם, אצלנו אין צוללת ייעודית להגנה או לתקיפה או לאיסוף, המשימות הן מגוונות לאותה הצוללת שעושה הכול והיטב - כמו אולר שוויצרי".

 

 (צילום: אלעד גרשגורן "ידיעות אחרונות") (צילום: אלעד גרשגורן
(צילום: אלעד גרשגורן "ידיעות אחרונות")

לצד מערכות נשק וניווט מתקדמות שיורכבו בישראל מתוצרת מקומית, דאג הצוות הישראלי שתכנן את הצוללת יחד עם הגרמנים גם לרווחת החיילים. לא רק חללי שהייה, מנוחה ושינה מרווחים יותר, אלא גם חדר כושר קטן להפוגות גופניות בין המשמרות, אלפי ק"מ מחופי ישראל. גם באורך הצוללת החדשה ארוכה יותר מהדולפין - בכעשרה מטרים (68 לעומת 57.5).

 

תחת פיקדו של האלוף רם רוטברג הפך חיל הים מחיל מסייע לחיל מכריע, בעיקר במלחמה שבין המערכות - אותו שם קוד שמאחוריו עשרות מבצעים עלומים בשנה שצה"ל מבצע הרחק מישראל כדי לפגוע בהתעצמות האויב. חלק גדול מאותם מבצעים חשאיים מובל על ידי חיל הים ולוחמי הצוללות. "בזירה ימית כה עמוסה ומאתגרת, יותר מבעבר, הצוללות רלוונטיות גם אל מול הטלטלה שפוקדת את המזרח התיכון", מציין אל"מ א' מבלי לפרט.

 

 

הצוללן שחגג פעמיים (צילום: אלעד גרשגורן "ידיעות אחרונות") (צילום: אלעד גרשגורן
הצוללן שחגג פעמיים(צילום: אלעד גרשגורן "ידיעות אחרונות")

 (צילום: אלעד גרשגורן "ידיעות אחרונות") (צילום: אלעד גרשגורן
(צילום: אלעד גרשגורן "ידיעות אחרונות")

 (צילום: אלעד גרשגורן "ידיעות אחרונות") (צילום: אלעד גרשגורן
(צילום: אלעד גרשגורן "ידיעות אחרונות")

לפי התוכנית הרב-שנתית החדשה של צה"ל, ישנה כוונה במטכ"ל להמליץ לדרג המדיני לגרוע את הצוללת הוותיקה ביותר בחיל הים לאחר הגעת הצוללת השישית אח"י דקר ב-2019, ולהתייצב על חמש צוללות. א' נמנע מלהביע את דעתו על היוזמה, על רקע העובדה שצוללות מדגם הדולפין, שהגיעו בסך הכול בין 1997 ל-2001, מיועדות לשרת בין שלושה לארבעה עשורים בתפוקה מבצעית מלאה - והן עדיין כלי המלחמה היקר ביותר של צה"ל בעלות מוערכת של כחצי מיליארד דולר לצוללת. "הנושא הזה יידון כאשר זה יהיה רלוונטי אל מול האיומים שיהיו באותה העת".

 

בינתיים מתרגלים הלוחמים של אח"י רהב לכלי העוצמתי החדש, והטכנולוגיה המתקדמת של הצוללת מאפשרת יותר התמקדות בטיפול במשימות מורכבות ואיכותיות מבמטלות אחרות. את ההצגה בקבלת הצוללת גנב אחד הלוחמים של הצוללת החדשה כאשר בסוף הטקס הציע נישואין לחברתו אושרת - חבריו הניפו שלט עם השאלה והיא הסכימה. זאת, אל מול עשרות בני משפחה וחברים שהקיפו את השניים והביעו קריאות שמחה מרגשות.


פורסם לראשונה 12/01/2016 22:39

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן "ידיעות אחרונות"
אח"י רהב
צילום: אלעד גרשגורן "ידיעות אחרונות"
מומלצים