המשטרה חשפה רשת שמכרה תארים פיקטיביים, 13 חשודים נעצרו
על-פי החשד, מנהלי חברות לשיווק תוכניות לימודים ניהלו עם אחרים רשת מאורגנת להנפקת תארים אקדמיים פיקטיביים ממוסדות בחו"ל בתמורה לתשלום. הבוקר פשטה המשטרה על בתי החשודים ותפסה נכסים, בהם חשבונות בנק
המשטרה עצרה הבוקר (יום ד') 13 חשודים בחשד שניהלו רשת למכירת תארים פיקטיביים ממוסדות בחו"ל. החוקרים גילו דמויות שכבר כיכבו בעבר בפרשייה דומה של זיוף תארים. אחד מהם היה בעבר בכיר בחברה שדאגה לשווק את התארים המזויפים בפרשת "תוארי לטביה" ואף הואשם במתן שוחד וקבלת דבר במרמה בגין מכירת תארים. הפרשה נחשפה בכתבה של מחקת התחקירים של "ידיעות אחרונות".
בחקירה הסמויה שהתנהלה בשיתוף רשות המסים התברר ששני מנהלי חברות בתחום השיווק של תוכניות לימודים ניהלו עם אחרים רשת שיטתית ומאורגנת של הנפקת תארים אקדמיים פיקטיביים בתמורה לתשלום, תוך יצירת מצג שווא של קיום תוכנית לימודים סדורה. בין היתר נחקר חשד לכך שבחלק מהמקרים זכו רוכשי תארים להטבות מסוגים שונים בזכות תארים שרכשו.
המוסדות שעל-פי החשד תואריהם נמכרו לישראלים אינם מוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה בישראל וחלקם כלל אינם מנהלים תוכניות לימודים של ממש. החקירה מלווה מתחילתה על ידי פרקליטות מחוז תל אביב (פלילי) ומתבצעת בשיתוף פעולה עם יחידת יהלום ברשות המסים.
אחד מהעצורים כיהן בעבר מנכ"ל של מכללה ידועה, שנידון לשמונה שנות מאסר בשנות ה-90, אך זכה בהמשך לחנינה. שמו עלה בעבר גם בנוגע לחשדות לשוחד בתמורה לביצוע עבודות אקדמיות לסוהרים.
הבוקר פשטו שוטרים וחוקרי יחידת יהלום ברשות המסים על בתי החשודים ועיכבו אותם לחקירה. כמו כן נתפסו נכסים, רכוש וחשבונות בנק לצורך בקשת חילוט.
לחשודים מיוחס חשד לביצוע עבירות קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף ושימוש במסמך מזויף, קשירת קשר להונות, עבירות על פי חוק איסור הלבנת הון ועבירות על פי פקודת מס הכנסה, ובהתאם להתפתחות החקירה הם יובאו אחר הצהריים בפני שופט.
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים