איך להקל על התינוק בזמן החיסון בטיפת חלב?
זריקה היא רגע קצת לא נעים, אבל הנחיות חדשות של משרד הבריאות קובעות כיצד תוכלו להקל על התינוק ברגע קבלת החיסון
חיסון מגן מפני מחלות קשות, אבל כשמדובר בזריקה, זה לא תמיד נעים: ההורה שמחזיק את הילד בחוזקה כדי שלא יפצע, והחיסון שמוזרק לשריר, גורמים לזאטוט לעתים תחושת בהלה וקצת כאב. הנחיות חדשות של משרד הבריאות, מדריכות כיצד על אחיות טיפת חלב להקל בקבלת חיסון ומה תפקיד ההורים בתהליך הזה.
צפו באחות טיפת חלב "מכבי" עם ההדרכה המלאה:
עיקר הכאב בו חשים בזמן החיסון הוא לא הדקירה עצמה של המחט, אלא התרופה שחודרת לשריר. ולכן שימוש במשחות מאלחשות כמו "אמלה" הוא בדרך כלל פחות יעיל. עם זאת, אפשר לנסות ולמרוח על הירכיים כשעה לפני קבלת חיסון את המשחה.
קראו עוד:
מדריך: מה עושים עם נזלת של תינוקות?
כשהרופא אומר "ויראלי" - למה הוא מתכוון?
אם מדובר במספר חיסונים, נוהגות האחיות להתחיל בחיסון הפחות כואב. האחיות גם הונחו להזריק בזווית של 90 מעלות, שנמצאה כמכאיבה פחות. גם להורים יש תפקיד לא מבוטל בהפחתת הכאב ואי הנוחות של התינוק בזמן החיסון: הנקה נמצאה כאמצעי יעיל כזה. טעם החלב, חיבוק של האם, פעולת המציצה וריח האם הם שילובים מנצחים שמסייעים בהנקה.
שיטה נוספת שניתן להיעזר בה היא מי סוכר: מוסיפים שתי כפיות סוכר על 30 מ"ל של מים שעברו הרתחה, אותם מטפטפים מעט על המוצץ. פעולת המציצה המשחררת אנדורפינים (משככי כאב טבעיים) בגוף בשילוב הטעם המתוק, הם בעלי כוח אדיר בשיכוך כאב, יחד עם חיבוק אוהב של ההורה.
בנוסף, הסחת דעת, מפחיתה את החרדה של התינוק מהחיסון הקרב. כדאי לשיר, להראות צעצוע, לספר סיפור או להפריח בלונים, פעולות שעוזרות לא רק לתינוקות אלא גם לילדים גדולים יותר בזמן החיסון.