שתף קטע נבחר
 

פסיקה: הבוס יכול לקרוא מיילים של עובדים

בעקבות תביעה שהגיש עובד שפוטר ברומניה, קבע בית המשפט האירופי לזכויות אדם כי בוסים יכולים לעקוב אחרי הדואר האלקטרוני של העובדים, לרבות הודעות פרטיות עם אהוביהם במהלך שעות העבודה

בוסים יכולים לעקוב אחרי הדואר האלקטרוני של העובדים, לרבות הודעות פרטיות עם אהוביהם במהלך שעות העבודה, כך פסק בית המשפט האירופי לזכויות אדם בעקבות תביעה שהגיש אדם מרומניה שפוטר לאחר שהמעסיק ריגל אחרי הצ'אטים הפרטיים שלו ביאהו.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

סוכנות הידיעות בלומברג מדווחת כי על פי פסיקת בית המשפט בשטרסבורג, "זה לא בלתי סביר למעסיק שרוצה לוודא כי העובדים משלימים את המשימות המקצועיות שלהם במהלך שעות העבודה".

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

המקרה המדובר אמנם אירע בשנת 2007, אך הפסיקה מגיעה על רקע הניסיון של ממשלות ובתי משפט בעולם להתמודד עם האיזון בין הזכות לפרטיות לבין הצורך להגן על הביטחון הלאומי לאור מתקפות הטרור האחרונות. ההחלטה של בית המשפט תנחה ככל הנראה גם את ההרכב העליון של האיחוד האירופי במקרים ופסיקות עתידיות, כך אומרים עורכי דין.

 

"ההחלטה משמעותית למספר מדינות באירופה, משום שהיא מכירה באופן משפטי בקשר שבין תקשורת אישית להשפעה על החלטות במקום העבודה", אומר מייקל בורד, מנהל שותף של כוח אדם בפירמת עורכי הדין Lewis Silkin בלונדון.

 

"עמדה ליברלית מאוד"

התובע המקורי בתיק מ-2008 הוא בוגדאן ברבולסקו, אשר טען כי ההחלטה של המעסיק שלו לסיים את החוזה איתו התבססה על הפרה של זכויותיו ביחס לחיים האישיים וההתכתבויות האישיות שלו. מהבדיקה של המעסיק התגלה שברבולסקו השתמש בשירות הודעות שנועד למענה ללקוחות בלבד, לצורך התכתבות אישית עם ארוסתו.

 

על פי החלטת בית המשפט, "הפיקוח של המעסיק היה מוגבל ופרופורציונאלי", ובנוסף, העובד "לא הצליח להסביר בצורה משכנעת מדוע השתמש בשירות ההודעות לשימושים אישיים". "אין סימן לכך שהרשויות המקומיות לא הצליחו לשמור על איזון בין זכויות הצדדים", הוסיפו.

 

"לדעתי בית המשפט נוקט בעמדה ליברלית מאוד", אמר טום דה קורדייר, עורך דין ב- CMS DeBacker מבריסל. "על המעסיקים להיזהר שלא להסיק מסקנות כלליות מידי מההחלטה הזו. רוב ההחלטה של בית המשפט מבוססת, כך נראה, על כך שהעובד טען שההתכתבויות היו מקצועיות בלבד".

 

הפסיקה מדגישה את הצורך של העובדים להיות מודעים להשלכות של שימוש ברשתות חברתיות ודוא"ל בעבודה, אומרת קלייר דוסון, עורכת דין לענייני עבודה ב- Slater and Gordonבלונדון.

"חלק מהמעסיקים מאפשרים "שימוש אישי סביר" במערכות החברה", לדברי דוסון. "אחרים כופים איסור מוחלט. העצה לעובדים היא ברורה: בדקו מה המדיניות של המעסיק, ופעלו רק במסגרת המדיניות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים