שתף קטע נבחר

 

ניתוחי קטרקט: החידושים הטכנולוגיים בתחום

ניתוח קטרקט הינו הניתוח השכיח ביותר ברפואה כיום. מדי שנה מתבצעים בישראל למעלה מ-55 אלף ניתוחי קטרקט. איזה חידושים טכנולוגיים קיימים בתחום? צפו בראיון

בשיתוף לוכסוויז'ן

 

ניתוח קטרקט הינו הניתוח השכיח ביותר ברפואה כיום. מדי שנה מתבצעים בישראל למעלה מ-55 אלף ניתוחי קטרקט. ישראל היא מהמובילות בעולם בתחום ומנותחים רבים כבר נהנים מחידושים בתחום כמו ניתוחי קטרקט בלייזר או תיקוני ראייה בעזרת עדשות מתקדמות.

 

צפו בראיון שסוקר את החידושים בתחום:

 

 

עוד כתבות בערוץ בריאות העין

 

ניתוח להסרת קטרקט בלייזר

הטיפול המקובל בשנים האחרונות בקטרקט הינו ניתוח, שכיח וקצר יחסית, במסגרתו מוציאים את העדשה העכורה ומשתילים עדשה מלאכותית שקופה במקומה, שנשארת בעין לצמיתות.

 

ההליך הניתוחי כיום מתקדם ומבוצע בהרדמה מקומית. יחד עם זאת את החתך הזעיר שמבצעים בקרנית על מנת להוציא את העדשה העכורה ולהכניס במקומה את העדשה המלאכותית, מבצעים בעזרת סכין כירורגית. דרך החתך מכניסים קצה מכשיר מתוחכם, המרסק את העדשה באמצעות גלים על קוליים.

 

בו בזמן, אותו מכשיר המבוסס על טכנולוגיית הפאקו אמולסיפיקציה שואב דרך אותו הפתח את הפירורים שנוצרו. לאחר מכן מוחדרת העדשה תוך-עינית כאשר היא מקופלת, והיא נפרשת בתוך העין למלוא גודלה וממלאה את החלל שנוצר.

 

בניתוח החדשני להסרת קטרקט בלייזר, ההליך הניתוחי מבוצע באמצעות לייזר, לרבות חיתוך הפתח בקרנית, ללא שימוש בסכין כירורגית. הוא מבוצע באמצעות מערכת לייזר מתוחכמת ביותר - LenSx - המאפשרת למנתח ליצור את פתחי הכניסה בקרנית בדיוק רב ביותר, בהתאם לקימור הקרנית.

 

יתרונות ניתוח הקטרקט בלייזר: דיוק מרבי ביצירת הפתח בקופסית העדשה, דרגת בטיחות גבוהה ביותר לניתוח הקטרקט, קיצור הליך הניתוח, ריסוק העדשה בקלות, תוך הפחתה משמעותית בפגיעה בתאי האנדותל שבקרנית, להקטנת הסיכון להתפתחות בצקת בקרנית לאחר הניתוח, הפחתת סיבוכים במקרים של ניתוחי קטרקט מורכבים בשל השלבים המבוצעים בלייזר.

 

השתלת עדשות מולטי פוקאליות

עדשות תוך עיניות: בדרך כלל בניתוח קטרקט מוחלפת העדשה הטבעית בעדשה מלאכותית בעלת מוקד אחד אשר מתקנת את הראייה או למרחק או לקרוב. אם מכוונים את המטופל לראייה ברורה למרחק, לאחר הניתוח הוא יזדקק למשקפי קריאה.

 

עדשות תוך עיניות מתקדמות: הבשורה המהפכנית בניתוחי קטרקט בשנים האחרונות, היא השתלת עדשות מולטי-פוקאליות, אשר מספקות יכולת ראייה הן לרחוק והן לקרוב. העדשות המולטי-פוקאליות מתוכננות לאפשר ראייה ברורה למרחק ולקרוב בכל עין ולהפחית את התלות במשקפיים לאחר הניתוח. עדשה זו תורמת לרמת שביעות רצון גבוהה בקרב המטופלים ולמינימום הפרעות ראייה. ייצור העדשה נעשה על סמך חישוב מדויק באמצעות מכשור טכנולוגי מתקדם.

 

נקודה משמעותית נוספת היא בעיית האסטיגמציה. אסטיגמציה נגרמת בשל קימור לא שווה של הקרנית (או עדשת העין), כך שפני השטח של הקרנית נראה יותר כמו כדור רוגבי מאשר כדורגל. אסימטריה זו נקראת אסטיגמציה קרניתית הגורמת לראייה מטושטשת והפרעות ראייה.

 

אנשים הסובלים מבעיה של אסטיגמציה (צילינדר), זקוקים למשקפיים או לעדשות מגע. קיימת כיום טכנולוגיה מומלצת ביותר לחולי קטרקט הסובלים גם מאסטיגמציה והיא השתלת עדשה TORIC IOL המאפשרת תיקון אסטיגמציה בצורה נוחה יותר למטופל, עם שעורי הצלחה גבוהים יותר. קיימות גם עדשות משולבות שהן מולטיפוקאליות וטוריות, לזקוקים לפתרון משולב.

 

מערכת VERION:

מערכת חדשנית, להגברת הדיוק בעת ניתוחי קטרקט. בנוסף, מסייעת המערכת למנתח לשפר את היעילות הקלינית ולהגביר את הביטחון במהלך השתלת העדשות התוך עיניות, בדגש על עדשות מתקדמות, כגון עדשות לטיפול בבעיות צילינדר ועדשות מולטי פוקאליות.

 

מערכת ה- VERION מקנה לרופאים אחידות ועקביות בהליך הניתוח ומבטיחה כי מנותחי הקטרקט  ייהנו מתוצאות ויזואליות מיטביות.

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איזה חידושים קיימים בתחום ניתוחי הקטרקט
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים