שתף קטע נבחר
 

סוף עצוב לעמלץ הכחול הפצוע בהרצליה

ביום חמישי נצפה כריש עמלץ כחול (מאקו קצר סנפיר) במים הרדודים מול חופי הרצליה. מצילים הצליחו לחלץ מפיו קרס דיג וניסו להשיבו לים. במשך שלושה ימים הוא שחה בסמוך לחוף והבוקר נמצא ללא רוח חיים

ביום חמישי הגיע לביקור נדיר כריש מסוג עמלץ כחול (מאקו קצר סנפיר) אל המים הרדודים בחוף בהרצליה ונפלט אל החוף. מצילים וגולשים שהבחינו בדג הגדול במצוקה, גילו כי יש לו קרס דיג בפיו והצליחו להוציא אותו. הכריש הושב בחזרה לים, אך לא הצליח לשחות רחוק מספיק ושהה בסמוך לחוף בימים האחרונים. 

 

צילום וידאו: צחי סולן ומוטי מינימר, סטילס: עומרי לוי

צילום וידאו: צחי סולן ומוטי מינימר, סטילס: עומרי לוי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עדי ברש, חוקרת כרישים באוניברסיטת חיפה, מציינת כי מדובר בזכר עמלץ כחול צעיר. להערכתה "הכריש הגיע לחוף לאחר שדייגים שיחררו אותו בסמוך לחוף או שהגיע במצב פיזי קשה. לדבריה, "הכריש נראה מאוד חלש ובמצב לא טוב". היא קיוותה כי הוא יצליח לחזור למעמקים ושיערה כבר ביום חמישי כי אם מצבו ימשיך להידרדר, הוא עלול להימצא מת ביומיים הקרובים. לדבריה, העמלץ הכחול ניצוד עבור בשרו הן במפרץ אילת והן בים התיכון, ונתפס רבות גם כשלל לוואי על ידי דייגים.

 

 (צילום: עומרי לוי) (צילום: עומרי לוי)
(צילום: עומרי לוי)

 (צילום: עומרי לוי) (צילום: עומרי לוי)
(צילום: עומרי לוי)
 

הגעתו של העמלץ הכחול לאזור המים הרדודים נחשבת לנדירה ביותר מאחר ומדובר בכריש החי בסביבת מים עמוקים בעומק של עד 400 מטרים. בטבע העמלץ הכחול ניזון מדגים, אך גם מתמנונים ודיונונים. לעיתים גם מוצאים בקיבתם של העמלצים צבי ים ואף שאריות דולפינים.  דיווחים ותיעודים של הכריש פורסמו בימים האחרונים בקבוצת הפייסבוק "כרישים בישראל".

 

עומרי לוי, דייג ספורטיבי מהרצליה, צפה בכריש שוחה בסמוך לחוף בהרצליה ביום שישי. "ראינו שהמצילים השיבו אותו פנימה לים, אבל זה לא הצליח", הוא אומר ל-ynet. לוי פירסם את התמונות של הכריש לאחר שנסחף לחוף בקבוצת הפייסבוק "להציל את הים והדגה".

  

היום (שבת) כשהגיע לוי לדוג בחוף אכדיה בשעות הבוקר המוקדמות, הוא הבחין עם חבריו בעמלץ מוטל על החוף ללא רוח חיים. "חבל לראות כריש כזה מת. זו לא חיה שלא תוקפת אנשים".

 

פגר הכריש פונה במהירות מהחוף לפני שחוקרי כרישים הצליחו לאסוף אותו להמשך מחקר ובירור סיבת המוות.

 

 (צילום: עומרי לוי) (צילום: עומרי לוי)
(צילום: עומרי לוי)

 (צילום: עומרי לוי) (צילום: עומרי לוי)
(צילום: עומרי לוי)

טורפים מהירים במים עמוקים

כרישי עמלץ כחול, שייכים למשפחת העמלציים ונחשבים לכרישים של מים פתוחים ועמוקים, המרבים לנדוד. הם מצויים גם בים התיכון ובים סוף. העמלץ הכחול נחשב לאחד מהטורפים הקטלניים בעולם התת-ימי.

 

ברש מציינת כי "הגוף שלו מיועד לשחייה מהירה ומושלמת. יש לו זנב סימטרי, חרב (כמו של גלשן) בחלק האחורי של הגוף ומבנה טורביני לחלוטין. הוא שחיין מעולה ונוהג לקפוץ החוצה מהמים במרדף אחרי טרף, או כאשר הוא מנסה להשתחרר מאחיזה של דייגים".

 

נקבת עמלץ כחול שהגיעה לביקור באילת ב-2014 (צילום: יחידת שיטור ימי אילת) (צילום: יחידת שיטור ימי אילת)
נקבת עמלץ כחול שהגיעה לביקור באילת ב-2014(צילום: יחידת שיטור ימי אילת)

 

מפגשים בין כרישי עמלץ כחול לשוחים או צוללים באילת שהסתיימו בתקיפה מצד הכריש נחשבים לנדירים במיוחד. המקרה האחרון בו כריש חולה תקף תיירת באילת היה לפני 46 שנה וחיפש מזון חלופי. מבחינת אירועי תקיפות של העמלץ הכחול בעולם, מדובר בעשרות בלבד.

 

העמלץ הכחול מגיע לאורך של עד ארבעה מטר, הוא נחשב לכריש מסוכן לאדם ולאחד הכרישים המהירים בעולם. העמלץ הכחול מצויד בשיניים חדות ודקות במיוחד. העמלצים הכחולים, בדומה למיני כרישים רבים בעולם, סובלים בעולם מפגיעה באוכלוסייתן, עקב הילכדות בשוגג ברשתות ובמערכי חכות, ועקב הדרישה לסנפירי כרישים למטרות מאכל. למרבית הכרישים הטורפים יש תפקיד חשוב בשרשרת המזון הימית. 




 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומרי לוי
פגר הכריש הבוקר בהרצליה
צילום: עומרי לוי
מומלצים