שתף קטע נבחר

 

כיצד ישפיע העונש על ריאל ואתלטיקו מדריד?

הבלאנקוס והקולצ'ונרוס לא יוכלו לרכוש שחקנים חדשים בשנה הקרובה לאחר שעברו על תקנון החתמת קטינים. מי "הלשין" על שתי הקבוצות, באילו צעדים הן ינקטו כעת ואולי דווקא מעז ייצא מתוק ובעקבות זאת התוצאות שלהן יהיו טובות יותר? נדב יעקבי מביא תמונת מצב

בריאל מדריד ובאתלטיקו מדריד לא באמת הופתעו כאשר פיפ"א הנחיתה עליהם ביום חמישי בצהריים את העונש הכבד: איסור החתמת שחקנים חדשים בקיץ 2016 ובינואר 2017.

 

 

כולם ידעו שהעונש יגיע, רק שאף אחד לא ידע מתי זה יקרה. עד כדי כך שמהר מאוד החלו תיאוריות הקונספירציה. העיתון "אס" היוצא במדריד פירסם כי החקירה של פיפ"א בנושא החלה בעקבות הלשנה אנונימית. לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שהחשד הוא שמישהו מברצלונה, היריבה הגדולה של ריאל ואתלטיקו, דאג להדליף את הפרטים להתאחדות הבינלאומית – זו שהענישה את בארסה עצמה באותו עונש ולכאורה על אותה עבירה.

 

צפו בניצחון של ריאל מדריד על לה קורוניה    (באדיבות: one)

צפו בניצחון של ריאל מדריד על לה קורוניה    (באדיבות: one)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הכל התחיל באפריל 2014 כשפיפ"א קבעה כי ברצלונה הפרה באופן שיטתי את התקנות להחתמת כדורגלנים צעירים. היא הטילה עליה עונש כבד וחסר תקדים: איסור על החתמת שחקנים חדשים ב-14 החודשים הבאים, כלומר בשני חלונות ההעברות הבאים.

 

ראשי ברצלונה לא היו מוכנים לקבל את רוע הגזירה והגישו עירעור על העונש. הזמן שעבר עד שפיפ"א דנה בעירעור איפשר לבארסה למהר ולרכוש בקיץ 2014 שבעה שחקנים חדשים, בסכום כולל של למעלה מ-150 מיליון יורו: לואיס סוארס, איבן רקיטיץ', מארק אנדרה טר שטגן, קלאודיו בראבו, ג'רמי מתייה ואלן חלילוביץ.

 

צפו בניצחון של אתלטיקו מדריד על סלטה ויגו    (באדיבות ONE)

צפו בניצחון של אתלטיקו מדריד על סלטה ויגו    (באדיבות ONE)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הרכש המאסיבי בוצע מתוך הבנה שהעונש לא יבוטל, ושיש להיערך בהתאם. ואכן, פיפ"א דחתה את העירעור. בדצמבר 2014 ניסתה ברצלונה לערער גם בפני בית הדין הגבוה לספורט (קא"ס), אולם גם שם העירעור נדחה.

 

בברצלונה ממשיכים לטעון גם היום כי ההתנהלות שלהם לאורך השנים הייתה תקינה ואם נעשו עבירות על התקנון, הן נבעו בשל אי התאמות טכניות שקיימות בין החוקים של פיפ"א לחוקים של ההתאחדות הספרדית. אגב, גם ההתאחדות הספרדית נמצאה אשמה ע"י פיפ"א בהתנהלות לא תקינה.

 

ייאלץ להסתדר עם מה שיש. זינאדין זידאן (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
ייאלץ להסתדר עם מה שיש. זינאדין זידאן(צילום: gettyimages)

 

בהודעה הרשמית של ברצלונה, אחרי שגם העירעור השני שלה נדחה, נאמר: "המועדון הבהיר כי הוא תומך במדיניות של שמירה על זכויות השחקנים הקטינים, ובדאגה להגן על ההתפתחות והחינוך שלהם. כל זאת בא לידי ביטוי בדרך בה נהג המועדון לאורך כל ההיסטוריה שלו, כששימש דוגמא לכל העולם לגבי חינוכם של הכדורגלנים הצעירים והעבודה שנעשית למען התפתחותם. מחלקת הנוער של ברצלונה איפשרה למאות ילדים להגשים את חלומם ולקבל חינוך מכובד".

 

ראוי להבין במה דברים אמורים. כדי להגן על זכויותיהם של הכדורגלנים הקטינים ולמנוע את ניצולם, פיפ"א קבעה שעל הקבוצות נאסר להחתים שחקנים זרים מתחת לגיל 18, אלא אם התקיים אחד משלושת התנאים הבאים: הוריו של הכדורגלן עברו למדינה אליה הוא עבר עוד לפני החתימה, המעבר הוא בין מדינות שבתוך האיחוד האירופי (כשהשחקן לפחות בן 16), או שהשחקן מתגורר במרחק של 50 ק"מ או פחות מהגבול אותו הוא עובר.

 

מאמן אתלטיקו מדריד,דייגו סימאונה (צילום: AP) (צילום: AP)
מאמן אתלטיקו מדריד,דייגו סימאונה(צילום: AP)

 

עכשיו מואשמות ריאל מדריד ואתלטיקו מדריד באותן עבירות, אולם בשני המועדונים טוענים: להד"ם. כל הטענות של פיפ"א אינן נכונות. ושתי הגדולות של מדריד מתכוונות לערער על ההחלטה ועל העונש ולנסות לשנות את רוע הגזירה.

 

חוסה אנחל סאנצ'ס, המנכ"ל של ריאל מדריד, כינס ביום שישי מסיבת עיתונאים ובה אמר: "העונשים הם אבסורדיים. ברשימת השחקנים הצעירים שלכאורה רשומים שלא כחוק בריאל מדריד נמצאים ארבעת בניו של זינדין זידאן, המאמן החדש של הקבוצה הבוגרת. ברשימה נמצא גם אחיו של הבלם הארגנטיני אסקיאל גאראי, ששיחק בעבר בריאל".

 

ברור שהוא לא "נחטף". אנצו, הבן של זינאדין זידאן (צילום: MCT) (צילום: MCT)
ברור שהוא לא "נחטף". אנצו, הבן של זינאדין זידאן(צילום: MCT)

 

צריך להזכיר שרשימת השחקנים הצעירים של ריאל מדריד שהגישה פיפ"א כוללת 39 שמות ומדובר לא רק בשנים האחרונות, אלא על כל העשור האחרון. האחים גאראי שיחקו בריאל בין השנים 2009 ו-2011.

 

באשר לארבעת בניו של "זיזו", הם נרשמו במחלקת הנוער של ריאל מדריד כצרפתים, למרות שאימם היא ספרדיה. בכל מקרה, מדובר באמת בטענה מגוחכת. שהרי ברור שריאל לא "ניצלה" במקרה הזה מצב כלכלי קשה של משפחה קשת יום ממדינה נידחת.

 

ברצלונה מיהרה לרכוש אותו כשספגה עונש. סוארס (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ברצלונה מיהרה לרכוש אותו כשספגה עונש. סוארס(צילום: רויטרס)

 

היועץ המשפטי של ריאל מדריד, חאבייר לופס פארה, אמר באותה מסיבת עיתונאים שרק משום שברצלונה לא הצליחה לבטל את העונש נגדה, זה לא אומר שגם ריאל לא תצליח במאמציה. "אני לא מתכוון להתייחס למקרה של ברצלונה", אמר פארה, "אבל מדובר בשני מקרים שונים לחלוטין. אנחנו סבורים שבמקרה שלנו מדובר בטעות.

 

פארה הוסיף: "נכון שהמסמך שקיבלנו מפיפ"א מדבר על 39 שחקנים, אולם רק לגבי שמונה מהם יש טענה שהרישום שלהם בריאל מדריד לא היה תקין ולא על פי חוקי פיפ"א". אבל פארה סירב לנקוב בשמות של השמונה, ולכן אי אפשר לדעת כרגע אם מדובר בין היתר בארבעת בניו של זינדין זידאן ובאחיו של גאראי.

 

גם אתלטיקו מדריד תצטרך להמשיך עם הסגל הנוכחי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
גם אתלטיקו מדריד תצטרך להמשיך עם הסגל הנוכחי(צילום: רויטרס)

 

פארה הוסיף: "אחד מבין שמונת השחקנים שמופיעים ברשימה, כלל לא נרשם בריאל מדריד, מאחר שלא היו ברשותו את כל המסמכים הדרושים. אנחנו החלטנו שבגלל שעדיין לא מלאו לו 12 לא נחתים אותו. הערכים של ריאל מדריד נעלים יותר מהתקנות של פיפ"א".

 

יכול להיות שזה נכון עכשיו, או ליתר דיוק מאז שברצלונה נענשה. גם בריאל וגם באתלטיקו התחילו להקפיד יותר על הנהלים ועל ההוראות, אולם חלק מהמקרים עליהם מדברת פיפ"א אירעו בעבר. לפני שהנושא צף מעל לפני השטח בעקבות העונש שקיבלה ברצלונה.

 

נשיאים בבעיה. פלורנטינו פרס עם אנריקה סרסו (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נשיאים בבעיה. פלורנטינו פרס עם אנריקה סרסו(צילום: EPA)

 

לכן ההערכה היא כי גם ריאל וגם אתלטיקו ייענשו בסופו של דבר, אולם השאלה הגדולה היא מתי. התקדים של ברצלונה מלמד שהעירעורים גרמו לדחיית כניסתו של העונש לתוקף, מה שייתן לשני המועדונים זמן להיערך לבאות.

 

הפרשנים בספרד משוכנעים כי התהליך של הגשת העירעור הראשון לפיפ"א והשני לקא"ס יגרמו לכך שלפחות בקיץ 2016 יהיה ניתן לבצע רכישות. ולכן האיסור על רכש יהיה תקף בינואר 2017 ובקיץ 2017.

 

זו ההערכה, אבל אף אחד לא יכול לערוב לכך, ולכן בשני המועדונים עומלים ממש בשעות הללו על תכנון הצעדים הקרובים.

מה שבטוח זה שעד סיום חלון ההעברות הנוכחי, כלומר עד ל-31 בינואר, ריאל ואתלטיקו יכולות לרכוש שחקנים. ופה צריך להדגיש: אסור להן להחתים שחקנים ולהשאיל אותם עד סוף העונה. מהלך כזה ייחשב למרמה.

 

נוהג לרכוש את הכוכבים הגדולים. פלורנטינו פרס (צילום: AP) (צילום: AP)
נוהג לרכוש את הכוכבים הגדולים. פלורנטינו פרס(צילום: AP)

 

כך למשל, אם ריאל מעוניינת ברוברט לבנדובסקי ובפול פוגבה, היא חייבת להחתים אותם במהלך השבועיים הקרובים ושהם אכן יגיעו למדריד. אין מצב שהם יוחתמו ואז יושאלו לבאיירן מינכן או ליובנטוס עד סוף העונה. אבל על פי מה שאמר המנכ"ל חוסה אנחל סאנצ'ס, כלל לא בטוח שריאל מתכוונת לצאת למסע רכש מטורף בשבועיים הקרובים.

 

צריך להדגיש כי העונש לא חל רק על הקבוצה הבכירה אלא על כל המועדון: גם על קבוצת המילואים וגם על קבוצות הנוער והילדים. כך לדוגמא, כאשר העונש של ברצלונה הסתיים לפני כשבוע, נרשמו מייד 77 שחקנים חדשים בכל הקבוצות של המועדון, כולל ארדה טוראן ואלייש וידאל בקבוצה הבוגרת.

 

ועוד כמה נקודות חשובות: לא רק המועדונים ייענשו. גם כל אותם שחקנים, אלו שבגלל הרישום הלא תקין שלהם החל הסיפור, ייאסר עליהם לשחק. הם יוכלו להתאמן בלבד.

 

התוכניות למכור אותם יירדו מהפרק. רונאלדו ובייל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
התוכניות למכור אותם יירדו מהפרק. רונאלדו ובייל(צילום: AFP)

 

על ריאל ואתלטיקו ייאסר לרכוש שחקנים חדשים, אבל שתיהן יוכלו כמובן להחזיר הביתה שחקנים שלהן שמושאלים למועדונים אחרים. כמובן שאם העונש ייכנס לתוקפו בקרוב, בריאל מדריד ידחו לפחות לעוד שנה וחצי את כל המחשבות על מכירתם של כריסטיאנו רונלדו וגארת' בייל. הרעיון היה למכור אותם בסכומי עתק ולהביא במקומם כוחות צעירים ורעננים יותר.

 

עיתון הספורט הצרפתי "לאקיפ" מיהר לפרסם כי בעקבות העונש פאריז סן ז'רמן תוותר על התכנית להחתים את כריסטיאנו רונלדו, תכנית שהפכה ללא רלוונטית, ובמקומו הם ינסו ללכת עכשיו בכל הכח על ניימאר. 

 

לא לקח הרבה זמן, ושעות ספורות אחרי שההלם הראשוני עבר, יותר ויותר אנשים, גם בתוך המערכת של ריאל מדריד, סבורים שאולי מעז ייצא מתוק, כלומר שדווקא העונש על איסור רכש יעשה טוב לריאל מדריד. ולא רק בגלל שבארסה עשתה את אחת העונות הטובות בתולדותיה דווקא בשנה בה לא הייתה יכולה לרכוש שחקנים חדשים.

 

אחת הבעיות הגדולות של ריאל מדריד, מאז החל עידן הנשיא פלורנטינו פרס, הייתה חוסר היציבות. גם של סגל השחקנים וגם של המאמנים.

 

איסקו. אולי הוא ישחק יותר בעקבות המצב החדש (צילום: AP) (צילום: AP)
איסקו. אולי הוא ישחק יותר בעקבות המצב החדש(צילום: AP)

 

פלורנטינו, הדוגל בשיטת ה"גלקטיקוס", נוהג לרכוש כמעט מדי שנה את אחד הכוכבים הגדולים בעולם. זה התחיל עם לואיס פיגו, נמשך עם זידאן,

רונאלדו (הברזילאי), דייויד בקהאם ובשנים האחרונות כריסטיאנו רונאלדו, קאקה, מסוט אוזיל, גארת' בייל וחאמס רודריגס. לא תמיד הרכישות הללו עשו טוב לריאל וכל כוכב על כזה כשהגיע, היה ברור לכולם ובעיקר למאמן התורן, שהוא חייב לשחק. ולא תמיד הייתה לכך הצדקה מקצועית.

 

הסגל הנוכחי מצוין ועמוק, ולמעשה ריאל מדריד לא צריכה כרגע שחקני חיזוק. אולי מבחינה תדמיתית ומבחינה מסחרית כן – אבל לא מבחינה מקצועית.

 

עובדה: שחקנים מצויינים כמו איסקו, קאסמירו, לוקאס ואסקס, חסה ואפילו חאמס רודריגס לא מרבים לשחק העונה.

ודווקא כאשר זינדין זידאן חסר הנסיון נכנס לתפקיד המאמן, אולי יהיה זה טוב ונכון עבור ריאל לתת לו לעבוד בשקט (יחסי), בלי זעזועים ושינויים גדולים מדי בסגל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
פלורנטינו פרס וזינאדין זידאן
צילום: AFP
מומלצים