שתף קטע נבחר

זהירות, מחלות: 6 המקומות הכי מזוהמים בבתי הקולנוע

אולם הקולנוע, הכסאות, המשענות והרצפה נראים לכם נקיים ומבריקים, אבל הם מפוצצים בחיידקים ונגיפים שעלולים להחזיר אתכם הביתה עם חום גבוה, דלקת עיניים, נזלת, שיעול ועוד שלל צרות. איך תוכלו להימנע?

אין כמו חווית הקולנוע: מאז הסרט הראשון שהוקרן ב- 1895, נותר הבילוי הזה כאחד המצליחים ביותר בעולם. המודרניזציה וסרטי ה-VOD לא הצליחו למוטט את תעשיית הקולנוע ואת העונג שבצפייה בסרט על מסך ענק. אבל בד בבד, אולם הקולנוע שנראה נוצץ ומבריק, עלול להחזיר אתכם הביתה חולים.

 

מחקרים ובדיקות מהשנים האחרונות, גילו שכמעט כל משטח שם, עמוס במושבות של חיידקים ונגיפים. הם אולי לא יהרגו אתכם או יגרמו למחלה קשה, אבל עלולים להשכיב אתכם במיטה עם צרות. הנה מקצת מהמיקרואורגניזמים שמתחבאים שם מתחת לעין שלכם, ואיך תוכלו להפחית את הסיכון לחלות:

 

קיראו עוד על זיהומים

זהירות: מה אחד המקומות הכי מזוהמים בביה"ח?

לא להאמין: איך מגיעים חיידקים צואתיים למטבח

חיידקים בבית: דירוג 30 המקומות הכי מזוהמים

 

1. הכסאות

המיקרוביולוג ד"ר פיליפ טיאמו, מצא כי חיידקים מסוג סטרפטוקוק B, וחיידקים צואתיים, נמצאים על כסאות אולמות קולנוע. בדיקות אחרות שפורסמו בספרות הרפואית מצאו כי על הכסאות מצויים גם מיקרואורגניזמים אחרים כמו קרדית אבק הבית, סקביאס ואפילו ביצי תולעים, כולם עלולים להדביק אתכם.

 

מה תוכלו לעשות? האמת שלא הרבה חוץ מלזרוק את הבגדים עמם התיישבתם על הכסאות האלה, ישר למכונת הכביסה, ועדיף לתוכנית הרתחה.

 

סקביאס, ביצי תולעים וחיידקים צואתיים. נמצאים על מושבי הקולנוע (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
סקביאס, ביצי תולעים וחיידקים צואתיים. נמצאים על מושבי הקולנוע(צילום: shutterstock)

 

2. משענות הידיים ומחזיקי הכוסות

כורסאות הקולנוע של היום הם לא מה שהיו פעם, והאולמות המודרניים כוללים כסאות מרופדים נוחים ונעימים. אבל המשענת ומחזיק הכוס עברו מאות ואולי אלפי ידיים, ונדיר שעברו חיטוי.

 

חיידקים רבים הנמצאים בחלל הפה ועל הידיים, רובצים באיזורים הללו, ועלולים להדביק אתכם בשלל מחלות, מדלקת שקדים, ועד שילשול. כדאי לשאת איתכם בתיק מגבוני אלכוהול, ולהעביר ניגוב קל באיזורים האלה, רגע לפני שאתם מניחים את הידיים שלכם וכוס המשקה עליהם.

 

3. הרצפה

הנחתם את התיק על רצפת אולם הקולנוע? כדי לדעת שהמרצפות, ממש כמו רצפות ציבוריות אחרות, מכילות שלל בקטריות ובהן גם חיידקים צואתיים כמו אי קולי. לכן עדיף לכם להניח את התיק על הברכיים.

 

4. דוכן האוכל

אולמות קולנוע נדרשים לעבור את אותם סטנדרטים של בטיחות במזון ממש כמו כל מסעדה, כולל אחסון המזון בטמפרטורות נאותות, ושמירה על היגיינה מקסימלית.

 

אבל הדוכן עצמו עבר אלפי ידיים מזוהמות, לפני שעבר חיטוי אם בכלל. לכן, כדי שלא לגעת בדוכן עצמו, או לפחות לחטא ידיים לפני שאתם מכניסים את האוכל לפה.

 

מחקר שנערך באוניברסיטת אריזונה מצא כי 17% מהכוסות החד פעמיים נמצאו חיוביים לחיידקים צואתיים. לכן, אם אתם כבר מתכוונים לשתות משהו באולם, כדאי להעדיף משקה שהגיע בפחית או בקבוק סגור, מאשר כוס חד פעמית.

 

5. משקפי התלת מימד

אולפני הקולנוע מנסים בשנים האחרונות להפוך את הסרטים לאטרקטיביים יותר, בעיקר בעידן ה-VOD, בין היתר באמצעות הפקת סרטי תלת מימד.

 

אבל משקפי ה-3D שאתם מקבלים, כנראה הם לא הדבר הכי סטרילי שתקרבו לפנים. אחד המחקרים שנערך לאחרונה מצא מושבות של החיידק סטאפילוקוק אאוראוס על המשקפיים הללו, שחשבתם שהם סטריליים. החיידק הזה נמצא אמנם על העור ולרוב לא גורם לכל מחלה, אבל הוא עלול לגרום לדלקות עור ודלקות עיניים.

 

מה תוכלו לעשות? שוב, להעביר ניגוב במגבון אלכוהול, רגע לפני שאתם מלבישים את המשקפיים, שכנראה לא ממש סטריליים כפי שחשבתם.

 

לא הכי סטריליים. משקפי תלת מימד (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא הכי סטריליים. משקפי תלת מימד(צילום: shutterstock)

 

6. האוויר שאתם נושמים

יש לכם חום גבוה, נזלת או שיעול? נסו להיזכר אם יום או יומיים קודם ביקרתם בקולנוע. אולמות סגורים הם מתכון בדוק להדבקה בשלל וירוסים וחיידקים, ובהם גם אולמות הקולנוע. אם אתם חולים בעצמכם, הימנעו מלהגיע לאולם קולנוע. אם אתם מתעטשים או משתעלים, עשו זאת אל הזרוע ולא אל כף היד או באוויר.

 

אם מישהו בכל זאת השתעל או התעטש לידכם, נסו לעצור את הנשימה לכמה שניות, זה עשוי להפחית את הסיכוי שהמזהמים יחדרו אל גופכם. ובכל מקרה, כדאי לחטא את הידיים אחרי הביקור באולם הקולנוע, שכנראה פחות תמים ונקי מכפי שחשבתם.

 

אבל יש גם אולמות סטריליים - צפו בקולנוע למאושפזים שנפתח בביה"ח רמב"ם:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איזה זיהומים יש בקולנוע?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים