שתף קטע נבחר

צעד של האוצר צפוי לקצר הליכי פינוי-בינוי

השר כחלון מקדם תיקון לחוק התכנון והבנייה, במסגרתו מתחמי פינוי-בינוי יידונו בוועדה לקידום מתחמים מועדפים לדיור, שנועדה לזרז אישורי תוכניות למגורים. הממשלה אף תוכל להחליט על מתחם מועדף לדיור בקרקע פרטית, בניגוד למצב כיום שבו ניתן להכריז על מתחם כזה רק בקרקע מדינה

האם סוף כל סוף נראה קיצור משמעותי בתהליכי פינוי-בינוי בישראל? שר האוצר, משה כחלון, יקדם תיקון לחוק התכנון והבנייה במסגרתו מתחמי פינוי בינוי יידונו בותמ"ל (הוועדה לקידום מתחמים מועדפים לדיור). החוק הקיים מאפשר להכריז על מתחם מועדף לדיור, רק בקרקע שרובה מקרקעי ישראל או קרקע ביישובי מיעוטים. לנוכח זאת, התיקון מאפשר לממשלה להכריז על מתחם מועדף לדיור הכולל מתחם לפינוי ובינוי, לטובת אישור של מעל 500 יחידות דיור וזאת לאור החשיבות בקידום תכניות להתחדשות עירונית.

 

כתבות אחרונות על פינוי-בינוי  בערוץ הנדל"ן :

ירושלים: מה יקרה לבניינים הישנים בעיר?

 

בנוסף, התיקון יאפשר לממשלה להחליט על מתחם מועדף לדיור הכולל קרקע פרטית, ככל שמספר הבעלים בקרקע עולה על 50, ואף אחד מהם לא מחזיק מעל 15% מהקרקע, זאת אם ניתן לתכנן בקרקע 1,500 יחידות דיור לפחות. מטרת התיקון היא להתמודד עם תכניות משמעותיות למגורים, שלא מקודמות בשל חסם הבעלויות הרבות.

 

ההחלטה על הכרזת קרקע מרובת בעלים כמתחם מועדף לדיור תינתן פעמיים בשנה, לפי המלצת צוות שחבריו יהיו נציג שר המשפטים, נציג מנהל מינהל התכנון ונציג שר האוצר. שר האוצר יקבע בתקנות אמות מידה שוויוניות לגיבוש המלצת הצוות בקרקע מרובת בעלים שיתייחסו, בין הית, לכמות יחידות הדיור שניתן לתכנן במתחם, מידת התאמתה של הקרקע לתכנון מתארי, מידת הזמינות הצפויה להוצאת היתרי בניה,

 

לפי האוצר, התיקון לחוק יאפשר להרחיב את סוגי התכניות שניתן להביא בפני הועדה למתחמים מועדפים, ככלי נוסף בהתמודדות הממשלה עם משבר הדיור וההכרח בהגדלת היצע הדירות בישראל.

 

שר האוצר, משה כחלון, אמר: "התיקון בחוק הוא צעד משמעותי נוסף בהסרת חסמים, קיצור תהליכי התכנון והבנייה והגדלת היצע יחידות הדיור".

.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קבוצת כנען
פרויקט פינוי-בינוי בר"ג
צילום: קבוצת כנען
מומלצים