שתף קטע נבחר
 

הנחה מוגדלת ב-100 אלף שקל בקניית דיור ציבורי

ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה לקריאה שנייה ושלישית תיקון לחוק הדיור הציבורי שקידם ח"כ אלי כהן, יו"ר ועדת הרפורמות. על פי התיקון, דיירי הדיור הציבורי המבקשים לקנות את דירתם, יקבלו הנחה של 900 אלף שקל במקום 700 אלף שקל; ודיירים נכים יקבלו הנחה של כמיליון שקל במקום 880 אלף

דיירי הדיור הציבורי , המבקשים לממש את זכאותם לרכוש את הבעלות על דירתם, יקבלו הנחה מוגדלת בכ-100 אלף שקל. זאת, מתוקף תיקון החוק שאושר היום (ב') בוועדת הכלכלה של הכנסת לקריאה שנייה ושלישית. מדובר בהצעה פרטית של קבוצת חברי כנסת ביוזמת אלי כהן (כולנו). התיקון מגדיל את ההנחה המגיעה להם במחיר הדירה, שלא עודכנה ב-8 השנים האחרונות למרות עליית מחירי הדיור.

 

כתבות נוספות על דיור ציבורי בערוץ הנדל"ן :

אושר במליאה: הבטחת זכויות בדיור הציבורי

2,650 דירות חדשות לזכאי הדיור הציבורי

הדיור הציבורי: שר השיכון נגד יו"ר עמידר

 

ההנחה נקבעה כדי לעודד את הדיירים שגרים בשכירות, לקנות את דירותיהם בשיעור המתבסס על ממוצע המחירים בשוק לדירות שוות ערך לאיכות ולמיקום של שכונות הדיור הציבורי. מכירת הדירות מעוגנת בחוק מיוחד שהתקבל בכנסת ביוזמת הח"כים רן כהן (מרצ) ותמר גוז'נסקי (חד"ש), במטרה לחלץ את הדיירים ממצוקת העוני.

 

תקרת ההנחה שנקבעה בחוק המקורי עמדה בשנת 2008 על סך 705 אלף שקל, או 885 אלף שקל לדייר נכה, בהתאם לזכאותם. הסכום בפועל התבסס על מחיר הדירה שקבע שמאי מוסמך. בתיקון החוק שאושר היום בכנסת תקרת ההנחה הועלתה לזכאים ל-915 אלף שקל ולדייר נכה ל-1.09 מיליון שקל - הגדלה של 210 אלף שקל.

 

מאחר שלפי נתוני האוצר התקרה היא בדרך כלל כ-50% מהמחיר הממוצע של הדירה בשוק, היא תגדל בפועל בחוק החדש רק ב-100 אלף שקל. זאת בשעה שבחוק המקורי תקרת ההנחה התבססה על מחיר ממוצע של דירה, שעמד על 774 אלף שקל. אולם מאז, המחיר של אותה דירה התייקר ב-69% ל-1.3 מיליון שקל.

 (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

 

2,500 משפחות בהליכי רכישה של דירותיהן

ח"כ כהן אמר כי בקצב התייקרות הדירות, "נוצר עיוות אבסורדי שצמצם את שיעור ההנחה ומנע את מימוש תכלית החוק, מה שפגע בעיקר בדיירי הדיור הציבורי באזורי הביקוש, כולל ירושלים וערי המרכז".

 

לוועדת הכלכלה נמסר כי היום נמצאות כ-2,500 משפחות בהליכי הרכישה של דירותיהן, כך שההגדלה של תקרת ההנחה ב-100 אלף שקל תוביל לאבדן הכנסות האוצר השנה בסכום כולל של כ-250 מיליון שקל.

 

ואולם, למרות ההפסד הצפוי, הממשלה תמכה בהצעת החוק ולא במקרה: יוזם התיקון הוא מבכירי סיעתו של שר האוצר, משה כחלון, העומד בכנסת גם בראש ועדת הרפורמות המקדמת את חוק הקמת הרשות להתחדשות עירונית.

 

התיקון אושר בוועדה פה אחד. ח"כ כהן ציין כי החוק מטפל בעיקרון הצדק החלוקתי באמצעות מחולל העוני הגדול ביותר של מחירי הדיור. יו"ר הוועדה, ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני), הוסיף כי אמנם התיקון לא מתיימר לפתור את כל בעיות הדיור הציבורי, אבל הוא מהווה לפחות "בשורה אדירה לזכאים". בשל חשיבות הנושא, דרש כבל להביאו לאישור סופי במליאת הכנסת כבר בימים הקרובים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
דיור ציבורי בדרום הארץ
צילום: הרצל יוסף
מומלצים