שתף קטע נבחר

 

בלי פירסינג וגופיות: קוד לבוש במשרד החוץ

עובדי המשרד והשגרירויות הונחו להימנע מהופעה חיצונית בלתי-מכובדת במשרדיהם. "משרד החוץ מהווה את חלון הראווה של ישראל אל מול הקהילה הבינלאומית". עובדים התרעמו: "זו הנחתה ללא הידברות איתנו"

שומרים על דיפלומטיה מכובדת: משרד החוץ הנהיג באחרונה קוד לבוש חדש לכל עובדיו בארץ ובשגרירויות ישראל בחו"ל. מעתה נאסר על העובדים להגיע בבגדים עם קרעים, מכנסיים קצרים, גופיות, חולצות בטן, נעלי אצבע או כפכפים, נעלי גומי לרבות קרוקס ופירסינג גלוי.

 

גורמים בוועד עובדי משרד החוץ התקוממו על הדרך שבה הקוד "הונחת" על העובדים ללא הידברות, ואמרו כי "אי אפשר להתעורר כל בוקר ולגלות ששוב הנחיתו עלינו עוד גזירות". הדברים מצטרפים גם לביקורת על ההנחיה חדשה של הנהלת המשרד להחתים שעון נוכחות - אקט שהיו פטורים ממנו מאז קום המדינה.

קרוקס? לא במשרד החוץ (צילום: שי רוזנצוויג) (צילום: שי רוזנצוויג)
קרוקס? לא במשרד החוץ(צילום: שי רוזנצוויג)

 

את קוד הלבוש גיבש אמיר אילון, סמנכ"ל משאבי אנוש והדרכה במשרד החוץ, והוא הופץ לכלל העובדים. "משרד החוץ מהווה את חלון הראווה של ישראל אל מול הקהילה הבינלאומית – אליו מגיעים אורחים רשמיים רבים במהלך כל שבוע העבודה, ולכן כחלק מהייצוגיות המוטלת עלינו, חובה להקפיד הקפדה יתרה גם בלבושנו", כתב אילון .

 

בפנייתו לעובדים ביקש אילון להגיע מעתה למשרדיהם בהופעה ייצוגית. גברים

התבקשו להגיע עם מכנסיים ארוכים ומחויטים, חולצות צווארון ונעליים סגורות. באירועים רשמיים התבקשו הגברים ללבוש גם ז'קט ועניבה.

 

נשים התבקשו ללבוש מכנסיים ארוכים, חולצות עם שרוול, חצאיות, שמלות ייצוגיות והולמות, נעליים או סנדלים. באירועים רשמיים התבקשו הנשים ללבוש ז'קט או עליונית. בנוגע לבני או בנות שירות נקבע כי הם יגיעו לאירועים לפי קוד הלבוש במשרד והכללים התקפים באגודת ההתנדבות.

 

קוד הלבוש תקף כאמור הן במטה משרד החוץ בארץ והן בשגרירויות בחו"ל. השגרירים הונחו להביא את המידע בדבר קוד הלבוש בפני כלל 1,300 העובדים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
נעלי אצבע מחוץ לתחום (אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים