שתף קטע נבחר

 

בנט נגד מדיניות הממשלה: "נגררים ומקובעים"; לבני: "זו ארץ ישראל השלמה במילים הייטקיסטיות"

שר החינוך בנאום אופוזיציוני בכנס INSS תוקף את מדיניות הממשלה בראשות נתניהו: "כל מטוסי ה-F-35 לא יעזרו מול 50 לוחמי קומנדו שיחפרו את דרכם לנתיב העשרה", תקף. "עלינו לייצר תפיסה ביטחונית חדשנית ויצירתית". לבני: "עכשיו זה הפרומו למדינה דו לאומית". לפיד: "מצבנו המדיני מול אירופה וארה"ב מעולם לא היה גרוע יותר"

 

הנאום האופוזיציוני של נפתלי בנט    (צילום: גו-לייב)

הנאום האופוזיציוני של נפתלי בנט    (צילום: גו-לייב)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נאום לוחמני של יו"ר הבית היהודי נגד מדיניות הממשלה: "לא הקיפאון המדיני הוא האיום המרכזי בפנינו אלא הקיפאון המחשבתי שלנו. במקום לעצב במו ידינו את עתידנו, ישראל נגררת אחר המציאות הקיימת". כך תקף הבוקר (ג') שר החינוך נפתלי בנט בנאום שנשא בכנס הבינלאומי התשיעי של המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS).

 

בנט תקף: "כל מטוסי ה-F-35 היקרים כל כך – לא יעזרו מול 50 לוחמי קומנדו שחופרים את הדרך לנתיב העשרה. השכפ"צים הקרמיים החדישים ביותר לא יגנו עלינו ממתקפת הדה-לגיטימציה".

 

בנט קבע כי "אל מול החדשנות המשבשת הזו של אויבינו, עלינו לייצר תפיסה ביטחונית חדשנית, יצירתית וברורה. עלינו להתחדש בתפיסות, לא רק בכלי נשק".

 

בנט המחיש את ההתנהלות הלא נכונה לדבריו כדוגמת קריסת חברות כמו קודאק ונוקיה. "החברות הללו לא קרסו בשל ניהול כושל אלא לאור תפיסה שהפכה להיות לא רלוונטית. חדשנות משבשת קיימות לא רק בעולם ההיי-טק אלא גם בתחום המדיני-ביטחוני".

 

למשל, בנט מציע להתנתק באופן סופי מעזה כדי לא לשוב לסבב לחימה נוסף. "אתם הרי לא תחשדו בי שאני מתון חלילה, אבל האם בעזה אנו באמת פועלים נכון? האם לא עדיף להשלים עם המציאות ולנתק את אחריותנו על שני מיליון עזתים, לפתוח להם אפיקי חיים עם בקרה ביטחונית נאותה?", הציע יו"ר הבית היהודי.

 

בנט בכנס INSS, היום (צילום: גו-לייב) (צילום: גו-לייב)
בנט בכנס INSS, היום(צילום: גו-לייב)

בשבוע שבו הוסרו הסנקציות מעל איראן, והסכם הגרעין שלה עם המעצמות הלך צעד קדימה, בנט השמיע בנאום עמדה נצית. "האם עלינו לקבל את הנחת היסוד שחיזבאללה הוא האויב של במצפון?", שאל. "הרי נאמר לנו השכם והערב שאיראן היא האויב, וחיזבאללה בסך הכול זרוע ביצוע שלה. אז אם כך – יש לדון האם להשקיע את כל מאמצינו בפגיעה בזרוע הביצוע, בעוד שאנו מייצרים מרחב חסינות לאויב עצמו? עלינו לשאול עצמנו איך ייתכן שבכל עימות מול חמאס וחיזבאללה אנחנו מדממים,

אבל ראש התמנון נהנה עד כה מחסינות?"

 

באופן החביב עליו ביקש השר להשליך את עיסוקו בעבר על ההתנהלות המדינית: "עלינו לאמץ את סוד ההצלחה של הסטארט-אפים הישראליים. את התעוזה להביט בעצמנו מדי יום מזווית אחרת ולשבור את קורי הקונספציה. במקום לרכוש עוד מטוסים, במקום לעשות שוב את אותו הדבר ולצפות לתוצאות שונות, עלינו לחשב מסלול מחדש, לבחון את הנחות היסוד שלנו בכל החזיתות ולאתר את השינויים שיובילו אותנו לדרך אחרת.

 

"אנחנו צריכים לשאול אם באמת תקציב המדינה משקף סדר עדיפויות נכון. באומץ, בלי דעות קדומות. אנחנו צריכים לענות לעצמנו אם יש איזון נכון בין ההשקעות התקציביות בחזית המשפטית, ההסברתית והתודעתית, שכולנו יודעים כמה הן משפיעות על הצלחתנו בשדה הקרב, לבין התעצמות ישירה בנשק. לדעתי אנחנו בהשקעת-חסר בלתי מתקבלת בתחום הלוחמה המשפטית והתודעתית".

 

לבני: אין חזון ויעדים

בהמשך היום נאמה בכנס שרת החוץ והמשפטים לשעבר, ח"כ ציפי לבני מהמחה הציוני, וענתה לשר החינוך: "בנט מדבר על חדשנות מדינית? זה אותה אידיאולוגיה ישנה של ארץ ישראל השלמה במילים הייטקיסטיות. במסווה של דיון בטחוני, כשיישקע האבק נקבל מדינה אחת עם סכסוך מתמשך. מה שאנחנו רואים עכשיו זה הפרומו למדינה דו לאומית. גם בנט יודה שהתנחלויות לא תורמות לביטחון".

ציפי לבני (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ציפי לבני(צילום: ירון ברנר)

על החלטת האיחוד האירופי אתמול אמרה לבני: "הצלחתי להוריד הרבה תוכניות אירופיות מהשולחן, כמו הורייזן 2020, כשהיה מו"מ אמיתי. כשידעו מה כוונתינו. אם רוצים לשמור על ירושלים והגושים, אי אפשר לומר שדין יצהר כדין תל אביב. אין לי בעיה עם אלו שרוצים לנהל את הסכסוך - רק שבינתיים הוא מנהל אותנו. הוא משתלט על כל חלקה טובה. בניהול צריך חזון ויעדים - ואין כאלו כרגע".

 

לבני התייחסה גם לדברי הרמטכ"ל מאתמול בכנס: "בימים אלה איראן צוברת לגיטימיות מחודשת בעולם, בעוד ישראל מאבדת לגיטימיות. שמעתי את הרמטכ"ל איזנקוט, אדם שרק ביטחון ישראל לנגד עיניו, אומר שצריך לא רק להסתכל על הסיכונים בהסכם עם איראן, אלא גם על ההזדמנויות. ויש הזדמנויות.

 

"פספסנו את ההזדמנות הראשונה כשנתניהו בחר לא להשפיע על תוכן ההסכם מול ארה"ב", הוסיפה לבני. "אסור שנפספס הזדמנות שנייה להשפיע על השלכותיו ולייצר את הבריתות שאפשר לייצר מולו עם העולם המוסלמי המתון, עם מדינות האזור. אסור גם שנפספס את ההזדמנות כל עוד ישנה להיפרד מהפלסטינים, כדי לשמור על ישראל בטוחה".

 

לפיד: מצבנו המדיני מעולם לא היה גרוע יותר

כן נאם יו"ר יש עתיד יאיר לפיד, שמתח ביקורת על מדיניות ההסברה של ישראל ואופן ההתנהלות של משרד החוץ: "מעולם, בכל תולדות המדינה, לא היה מצבנו המדיני גרוע יותר. המשבר שלנו עם ארה"ב הוא החמור ביותר שידענו. זה לא רק היחסים בין נתניהו לאובמה אלא בין ישראל לארה"ב. הודעת שרי החוץ של האיחוד אתמול מחזקת את העובדה שגם המצב עם אירופה לא טוב. דווקא כששירות החוץ הוא קריטי מתמיד לביטחון הלאומי, במקום לחזק אותו, החליט ראש הממשלה משיקולים פוליטיים צרים מאוד לפצל את סמכויות המשרד בין שישה שרים שונים וסגנית שר שמסבכים ומסרבלים את התמונה עוד יותר".

 

לפיד על מדיניות ההסברה של ישראל    (צילום: גו-לייב)

לפיד על מדיניות ההסברה של ישראל    (צילום: גו-לייב)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפיד המשיך: "אפשר גם לסכם את זה בשני משפטים: בעולם הישן הייתה חלוקה מובהקת בין מדיניות החוץ למדיניות הביטחון. בעולם החדש, משרד החוץ הוא אחת מזרועות הביטחון הלאומי. מה הגדרת היעד של משרד החוץ? צריך ליזום קמפיין הסברה גלובלי כדי שישראל תתקבל בתודעה העולמית. הקמפיין הזה יעסוק בחשיפת פרצופה האמיתי של תנועת ה-BDS. לא יכול להיות שאומת הסטארט-אפ תפסיד במדיה.

וצריך לשפר את הקיים ולדאוג למעמדה של ישראל במוסדות הבינלאומיים.

 

"במשרד החוץ צריך להיות אגף דינמי ואיכותי. לא הגיוני שאמ"ן והמוסד יהיו היחידים שיעקבו אחרי ה-BDS. זירת המאבק הפיזי הוא קמפוסים, מרכזי קניות ועוד. מי שנמצא במקום כדי לאסוף מודיעין צריכים להיות אנשי משרד החוץ ולא חיילים בני 19 מצה"ל. צריך לעגן בחקיקה את הפעילות של משרד החוץ בקבינט. צריך לבטל משרדי ממשלה לא רלוונטיים שלא הוכשרו לטפל בדברים הללו. את ההסברה הישראלית צריך לרכז רק באגף ההסברה של משרד החוץ.

 

"איש בעולם לא מבין היום מה אנחנו רוצים. לאן ישראל הולכת בזירה הפלסטינית? מהי תפיסת הביטחון הלאומי? יש ניסיון מטריד של הממשלה לטעון שהמצב לא נורא כל כך. הטענה הזו מבוססת על העובדה שהציבור לא יודע להבדיל בין נימוסים דיפלומטיים וחיוכים למצלמות לבין שיתוף פעולה מדיני אמיתי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים