שתף קטע נבחר

 

זרעי מורשת כבר נטעתם?

גם אתם מתגעגעים לעגבנייה בטעם של פעם? אז מסתבר שעכשיו אפשר כבר להפסיק להתגעגע ולהתחיל לשתול. נפגשנו עם הראל וייס, מומחה לזרעי מורשת, שמחפש אחר זרעים שנמצאים בסכנת הכחדה ומייצר מהם דור המשך. צפו

צילום : ירון שרון קריינות : יוסי אלפי עריכה :תום עוזיאל

צילום : ירון שרון קריינות : יוסי אלפי עריכה :תום עוזיאל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הראל וייס, מומחה לזרעי מורשת, מסביר איך לכל אחד מאיתנו יכולה לצמוח בקלות, באדנית או בגינה - קערה שלמה של סלט בטעם לא רגיל. מדובר בזרעי מורשת, זרעים ותיקים של ירקות ופירות, שמאחוריהם מורשת שלמה של גידול, ובעידן הנוכחי הם פשוט הולכים ונכחדים.

 

"אני מטייל בארץ ומחפש אחר זנים ישנים אצל פרופסורים, דוקטורים וסתם משפחות שגידלו בעבר את הזנים האלו", מסביר וייס. "אני מחלץ את הזנים האלה, מגדל אותם ומפיץ אותם כדי שכל אחד יוכל לגדל את הירקות האלה אצלו בבית".

 (צילום: ירון שרון) (צילום: ירון שרון)
(צילום: ירון שרון)
 

לדברי וייס מדובר בזרעים שונים של ירקות - מעגבניות לחצילים, פלפלים, גמבות, סלקים, שורשים ועלים. "יש הרבה ירקות ישראלים שנמצאים בסכנת הכחדה. לי יש רשימה של מעל 100 זנים שרוב הסיכויים שכבר נכחדו, אבל אני עדיין מחפש אותם בנרות".  

                                           

לקראת ט"ו בשבט (בין ה-22-21 בינואר) יציעו בדוכני הנטיעות שבשוק האיכרים מבחר שקיות ובהן זרעי מורשת, שאותם תוכלו לשתול בבית וליהנות מטעם "הירקות של פעם".

 (צילום: ירון שרון) (צילום: ירון שרון)
(צילום: ירון שרון)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון שרון
בטעם של פעם. זרעי מורשת
צילום: ירון שרון
צילום: ירון שרון
הראל וייס
צילום: ירון שרון
מומלצים