דאעש מאשר לראשונה: 'ג'ון הג'יהאדיסט חוסל'
במדור "השהידים הגדולים" במגזין באנגלית של הארגון אישרו רשמית: "הלוחם שהתפרסם בתור ג'ון הג'יהאדיסט נהרג במתקפה בסוריה"
ארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש) אישר אתמול (ג') כי לוחם הארגון מוחמד אמווזי, הידוע בתור המוציא להורג "ג'ון הג'יהאדיסט", אכן חוסל בתקיפת הקואליציה הבינלאומית בעיר א-רקה שבסוריה לפני כחודשיים, כפי שדווח ונטען כבר בעבר. בגיליון מספר 13 של כתב העת של הארגון "דאבק", המפורסם בשפה האנגלית, צוין כי אמווזי נהרג במקום.
"לוחם הקודש שתפס כותרות בכל העולם בתור 'ג'ון הג'יהאדיסט' הגיע במקור מאזור צפון-מזרח של חצי האי ערב, ומוצאה של אמו הוא בתימן", נכתב במדור "השהידים הגדולים", לצד תמונת ענק של הטרוריסט, המוכר כמוציא להורג של שבויים מערביים.
"בגיל צעיר אחינו היקר נסע עם משפחתו ללונדון. זה הפך למקום שבו גדל לשנוא, יחד עם אחיו, את אלו שמנהגיהם וערכיהם היו שונים ממה שהוא היה רגיל אליו. היה זה בזכות הרחמים והברכה של אללה שהוא קיבל את מתנת האל, אף שהתגורר באחד מאזורי הכפירה ולמרות נוכחותם הרבה של סוטים וחוטאים".
"הוא נהרג כשהמכונית שבה נסע הותקפה על ידי כלי טיס בלתי מאויש בעיר א-רקה בסוריה - הוא מת במקום", נכתב.
ג'ון הג'יהאדיסט נודע לשמצה בשל פרסומי סרטוני ההוצאה להורג של ארגון דאעש שבהם לקח חלק, ועל ראשו עמד פרס כספי בסך שישה מיליון פאונד. הוא עלה לכותרות לראשונה כשערף לפני כשנה את ראשו של האמריקני ג'יימס פולי. לאחר חיסולו המזעזע של פולי פורסמו סרטוני עריפת ראשיהם של סטיבן סוטלוף, דיוויד היינס, אלן הנינג, פיטר קסיג ושני היפנים הרונה יוקאווה וקנג'י גוטו - ובכולם הופיע אמווזי. הסרטון האחרון שבו השתתף בעריפת ראשים היה של 17 חיילים סורים.
אמווזי גדל בקווינס פארק שבמערב לונדון. הוא נולד בכוויית ב-1988 והיגר לבריטניה עם משפחתו כשהיה בן שש. בנעוריו היה חובב כדורגל מושבע ואוהד של מנצ'סטר יונייטד. אביו נהג מונית, יש לו שלושה אחים ואחיות וכולם גרים בדירה אחת. הוא למד לתואר מתכנת מחשבים באוניברסיטת ווסטמינסטר, הידועה ככר פורה לקיצונים. בעבר חגגו בה סטודנטים את פיגועי 11 בספטמבר. אמווזי נהג להתפלל במסגד בגריניץ'.
אמווזי היה מבוקש על ידי שירות ביטחון הפנים הבריטי MI5 - המקביל הבריטי של שב"כ - עוד מ-2011 משום ששמו נקשר לכמה פעילויות טרור מעבר לים ובבריטניה. עוד נטען כי סוכנות הביון הבריטית ניסתה לגייסו כמה פעמים לשורותיה כמרגל, ומאידך כללה אותו ברשימת הטרור של הסוכנות, שהייתה אמורה למנוע ממנו לעזוב את בריטניה. הדבר לא הצליח לסכל את בריחתו לסוריה.