שתף קטע נבחר

ליצמן: "תוך 6 חודשים הרופא המטפל ייתן רישיון לקנאביס"

במהלך דיון בכנסת שנערך בנושא מתן רישיונות לקנאביס רפואי, אמר השר ליצמן כי יפעל לכך שבתוך חצי שנה יוסדר נושא חלוקת הרישיונות לקנאביס הרפואי. מנכ"ל משרד הבריאות: "ברגע שיש תרופה צריך לנהוג עם זה כתרופה"

תוך חצי שנה יוסדר נושא הרישיונות לקנאביס רפואי. כך אומר היום (ד') שר הבריאות יעקב ליצמן בדיון בוועדת העבודה הרווחה והבריאות בכנסת, בנוגע לרפורמת הקנאביס הרפואי כפי שנחשף לראשונה ב- ynet.

 

שר הבריאות אמר כי, ״כפי שהבטחתי לפני כמה חודשים אנחנו מפרסמים את ההצעה לרפורמה. צריך לעשות סדר בקנאביס, מי שצריך זה לקבל את זה בכבוד ולא בלחץ אבל אך ורק מי שזקוק לכך. מעל 23 אלף איש משתמשים בקנאביס.

 

"נגדיל את מספר הרופאים שיוכלו לתת קנאביס ואם אראה תוך חצי שנה שזה מתנהל טוב, אני ארחיב את זה עוד אפילו עוד יותר. כפי שאמרתי, הקנאביס הרפואי יחולק בבית מרקחת כמו שמקבלים מורפיום.

 

מדובר ברופאים מקצועיים שיוכלו לתת קנאביס למטופליהם. כך למשל, חולה סרטן יוכל לקבל אישור מרופא אונקולוג שעבר הסמכה. כיום, רק 36 רופאים של משרד הבריאות הם אלו שנותנים את  הקנאביס ברישיון. 

 

ליצמן הוסיף ואמר כי "משרד הבריאות יפקח על זה. הכל נעשה בהסכמת המשרד לביטחון פנים. אנחנו נגדיל את מספר המגדלים ונגיע למצב שהמגדלים לא יחלקו בעצמם קנאביס, נעשה הפרדה".

 

קיראו עוד

מש' הבריאות: הקופות הורו לרופאים לא לתת קנאביס רפואי

מהפכה: קנאביס רפואי יימכר בבתי מרקחת; יותר רופאים יתנו מרשם

קנאביס רפואי: מי יקבל רישיון ואיך תתבצע הרפורמה? מדריך

 

מה משמעות הרפורמה המוצעת?

על פי התוכנית של ליצמן, מוצרי קנאביס ייוצרו רק במפעלים לייצור מוצרי קנאביס שיחזיקו רישיון תקף לפי פקודת הסמים המסוכנים. לא יוגבל מספר המפעלים. חלקי צמח הקנאביס יעובדו למוצרים במפעלים לייצור מוצרי קנאביס, בדומה למפעלי תרופות.

 

תהיה סטנדרטיזציה של איכות וכמות החומר, כדי שהחולים יידעו מה בדיוק הם מקבלים. לא רק זאת, החולים יוכלו לקבל מהרוקחים ייעוץ לגבי נטילה נכונה של הקנאביס, בהתייחס למצבם הבריאותי.

 

כיום ניתן לקבל קאנביס בשני מקומות: בית החולים אברבנאל ובית החולים צפת או באמצעות ספק חיצוני כמו תיקון עולם, שמבצע שליחות עד לבית החולה. בעתיד כל בית מרקחת שירצה ויעבור את ההכשרה המתאימה, יוכל לשווק קנאביס רפואי. הקנאביס יגיע לבתי המרקחת אחרי שחברה מטעם משרד הבריאות, תאסוף אותו מהמגדלים ותעביר לבתי המרקחת בצורה קפדנית וסדורה.

 

"לעבור למער' יחסים ישירה בין המטופל לרופא"

ח״כ תמר זנדברג (מרצ), אמרה בדיון כי היא מודה לשר ליצמן שלקח את הנושא על עצמו. לפני חצי שנה הוא נתן את ההצהרה הראשונית והיום יש ממש רפורמה שעומדת לפני יישום. "יש הסכמה שהחולים צריכים לקבל מזור לכאבם בעיקר כאב והנושא לא שנוי במחלוקת, אבל במשך שנים ארוכות קבוצה של רופאים שמכירים את החולים נתקלו בחסמים ובבעיות".

 

היא מוסיפה ואומרת כי צריך לעבור מיחידת יק״ר ורופא ממליץ של משרד הבריאות, למערכת יחסים ישירה של עבודה בין רופא למטופל באופן ישיר ללא גורם נוסף. "מבחינתי ומבחינת מטופלים זה דבר קריטי".

 

איתן גורמי מנכ״ל הרשות הלאומית למלחמה בסמים הוסיף כי: "אנחנו מפרידים בין קנאביס למטרות רפואית למטרות לא רפואיות. לכל מה שקשור לקנאביס רפואי אנחנו תומכים וכל מה שלא, אנחנו מתנגדים".

 

נציגת עמותת הקנאביס הרפואי: "יש מאות חולים מסורבים במדינת ישראל. רופאים מבלים את רוב זמנם בוויכוח מול משרד הבריאות האם החולה זכאי או לא. מאנשים נמנע טיפול למרות שיש להם המלצה על ידי רופא".

 

פרופ' ארנון אפק המשנה למנכ״ל משרד הבריאות, אומר: "הרפורמה נועדה לעזור למטופלים וברגע שלוקחים קנאביס והופכים אותו לתרופה זה יקל על החולים. אבל ברגע שיש תרופה צריך לנהוג עם זה כתרופה. לכן אנחנו קובעים את התוויות ולראיה לפני כמה שנים היו 5000 איש והיום יש 23 אלף.

 

"כמו בכל תרופה לא כולם מקבלים את זה. צריכה להיות הכשרה לרופאים ואנחנו נפעל איך לתת הדרכה לחולים שיקבלו רישיון. אנחנו משמע את ההערות של הציבור על המתווה וניתן מענה. אם זה רפואה זה חייב להיות תלוי בשיטת טיפול רפואי - לבדוק את ההתוויות, את המחקרים את הממצאים וכדומה".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דימה חבר, תיקון עולם
תוך חצי שנה,
צילום: דימה חבר, תיקון עולם
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים