אשכנזי אחרי סגירת התיק: "לא נמצא בדל ראיה לפוטש"
הרמטכ"ל לשעבר הביע סיפוק מההחלטה לגנוז את התיק נגדו בפרשת הרפז, ועקץ את ברק: "לאחר האזנה ל-100 אלף הקלטות, נמצא כי לא עברתי כל עבירה פלילית. נותר רק להצטער שהנושא נחקר 5.5 שנים". גם התיק נגד אבי בניהו נסגר: "היו שנתיים קשות מנשוא"
הרמטכ"ל לשעבר מברך על סגירת התיק נגדו. לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין פרסם את דו"ח החקירה בפרשת הרפז והורה לגנוז את התיק נגד הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, הביע אשכנזי סיפוק מההחלטה "ומהקביעה החד-משמעית שלא נמצא בדל ראיה לטענת שר הביטחון לשעבר בדבר פוטש". פרט לאשכנזי, נסגר התיק גם נגד דובר צה"ל לשעבר אבי בניהו ונגד עוזר הרמטכ"ל בעבר, ארז וינר. לצד זאת, היועץ המליץ להעמיד לדין את בועז הרפז, בכפוף לשימוע.
אשכנזי כתב בתגובתו: "לאחר בדיקה חסרת תקדים והאזנה ל-100 אלף הקלטות של שיחות שקיימתי לאורך שנות כהונתי כרמטכ"ל, נמצא כי לא עברתי כל עבירה פלילית. נותר רק להצטער על כך שהנושא נחקר במשך כחמש וחצי שנים. תא"ל במיל' בניהו וסא"ל במיל' וינר הם קצינים מצטיינים וישרי דרך, שנקלעו בעל כורחם לסיטואציה קשה שנכפתה על ידי לשכת שר הביטחון, ויש לברך על כך שגם בעניינם החקירה הסתיימה ונמצא כי לא עברו כל עבירה".
בניהו, שגם התיק נגדו נסגר, אמר כי קיבל "בקורת רוח את ההודעה. אני מברך על ההחלטה ופניי נשואות אל העתיד. לאורך כל הדרך שבתי וטענתי כי אין כל בסיס לחקירה המיותרת והממושכת הזו, כפי שסברו בשעתו גם בכירים רבים במשטרה ובפרקליטות - אני מצר על שהתקיימה.
"אכן, בביתי ובמשרדי נמצאו מסמכים בחלקם מסווגים, אשר לא הייתי ער לקיומם, כפי שמציין היועץ עצמו והבעתי צערי העמוק על כך. השנתיים האחרונות היו עבורי קשות מנשוא. נאלצתי להתמודד עם החשדות, עם החקירות, עם מעצר מיותר ומתוקשר, עם הפרסומים ועם העננה שריחפה מעל ראשי. האמנתי וידעתי כל העת כי דין צדק להיעשות. למרות החקירה הממושכת, חרף עינויי הדין והחשדות נגדי שהופרכו כליל - אני שמח על כך שהחקירה ומסקנות הפרקליטות הפריכו פעם נוספת את החשדות שריחפו מעל ראשה של צמרת צה"ל".
בא כוחו של וינר, עו"ד עודד סבוראי, מסר בתגובה: "אנו מברכים על ההחלטה, אף שהגיעה באיחור ניכר, והגם שאין בכוחה לכפר על עינוי הדין הבלתי מוצדק שנאלץ וינר לעבור בשנים האחרונות. כעת גם ברור לכול שהמעצר המתוקשר של ארז היה מיותר ומזיק. עכשיו זה הזמן לבדוק לעומק כיצד החקירה, שהושקעו בה מאמצים ומשאבים חסרי תקדים, לא הצליחה לברר את הנקודה היחידה שהייתה טעונה בירור: האם נכון שהלוגו של המסמך זויף, אולם תוכנו היה אותנטי ונכתב על ידי שליחיו של שר הביטחון לשעבר אהוד ברק, כפי שנטען על ידי גורמים רבים המכירים את הראיות?"
אף שהמעורבים בפרשה רוחצים בניקיון כפיהם, היועמ"ש הדגיש כי "מהשיחות ומהעדויות שנגבו עולה כי בפיקוד העליון בצה"ל היה עיסוק משמעותי בניסיון לשים יד על חומרים שעניינם התנהלות שר הביטחון וגורמים במשרדו, לרבות מידע מכפיש על מי מהם, מתוך כוונה לעשות בו שימוש. יודגש כי הקשבה לכמות גדולה הרבה יותר של שיחות מזו שהקשיב לה המבקר חשפה כי מידת מעורבותו של אשכנזי באיסוף החומרים לא הייתה פסיבית כפי שעלה מדו"ח המבקר, ולא התמצתה במודעות סבילה למעשי וינר והרפז. מהשיחות והעדויות עולה שאשכנזי לא טמן ידו בצלחת - אלא גילה עניין בקבלת מידע מכפיש נגד שר הביטחון ואנשיו, כמו בהפצתו".
וינשטיין הורה בזמנו על הרחבת חקירת הפרשה והעברתה למשטרת ישראל לאחר ששוכנע כי יש הצדקה למצות את החקירה הפלילית, נוכח חשדות לאיסוף מידע תוך ביצוע עבירות פליליות, ול"תוכנית כוללת" מצד לשכת הרמטכ"ל לאיסוף חומרים נגד שר הביטחון דאז אהוד ברק ואנשי לשכתו. זאת במטרה לפגוע במי מהם, תוך שימוש באזרחים ועיתונאים, והכול לכאורה ממניעים פוליטיים, וכדי לסכל החלטות של הדרג המדיני, לרבות מינויו של גלנט לרמטכ"ל.
פרשת הפרז סובבת סביב מסמך שנחשף בשנת 2010, ובו הנחיות לבניית תדמית חיובית ליואב גלנט, שהיה אז אחד המועמדים לכהונת הרמטכ"ל, תוך הכפשת אחרים. המסמך עורר סערה ציבורית, ובהמשך התגלה כמזויף. עובדה זו הגבירה את הסערה נוכח החשד לזיוף מסמך. הוא נכתב בתקופה שבה שררה מתיחות גדולה בין שר הביטחון אהוד ברק ללשכתו של הרמטכ"ל גבי אשכנזי ולשכתו. השניים חשדו זה בזה כי המסמך נכתב בהוראתו של השני.