שתף קטע נבחר

פרשת נמל אשדוד: אלון חסן יואשם בהלבנת הון ושוחד

כתבי אישום יוגשו גם נגד מנכ"ל הנמל לשעבר שוקי סגיס ובעלי חברת דנה לוגיסטיקה. החשד: חסן ומקורביו זכו לטובות הנאה בהיקף של מיליוני שקלים. חסן פנה ליועמ"ש בדרישה להקים גוף שיבדוק את חקירת הפרשה: "היא זוהמה"

הפרקליטות צפויה למסור בימים הקרובים למעורבים בפרשת השחיתות בנמל אשדוד כי תגיש נגדם כתב אישום בעבירות שונות של שוחד, הלבנת הון, מרמה והפרת אמונים וכן עבירות מס. בין המעורבים - אלון חסן, יו"ר ועד העובדים לשעבר של הנמל, המנכ"ל לשעבר שוקי סגיס ובעלי חברת דנה לוגיסטיקה, יניב ואורי בלטר. 

 

בחודשים האחרונים התקיימו בעניינם של המעורבים שימועים בטרם הגשת כתבי האישום ולאחריהם החליטה הפרקליטות ביחד עם פרקליט המדינה שי ניצן כי נדחו טענות המעורבים שהועלו בשימוע. בשל כך, צפויה הפרקליטות להגיש בקרוב נגד המעורבים כתבי אישום בפרשה והחלטה בעניין תועבר לידי באי כוחם כבר בימים הקרובים.

 

אלון חסן. יואשם בשוחד ומרמה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אלון חסן. יואשם בשוחד ומרמה(צילום: מוטי קמחי)
 

פרשת השחיתות בנמל אשדוד נחשפה במאי 2014 עם מעצרם של כמה מהמעורבים בפרשה, בהם הדמות המרכזית, יו"ר נמל אשדוד לשעבר אלון חסן. הפרשה המרכזית והגדולה נוגעת לניסיונות לכאורה של חסן לסחוט באיומים חברות כגון כיל, נשר ויצואני גרוטאות כדי שיעבדו עם חברת דנה לוגיסטיקה, וכן לדרוש מהן שוחד. השוחד שניתן לחסן התבטא בשתי דרכים: טובת הנאה בדמות הפקת רווחים כספיים מדנה לוגיסטיקה ובעלי השליטה בה, שהם ממקורביו. כמו כן העברת כספים לחסן מדנה.

 

על פי מכתב השימוע, הכנסות דנה הסתכמו בסך כולל של למעלה מ-22 מיליון שקל במהלך השנים 2011-2013. הכספים האלה, טוענת הפרקליטות, מקורם בביצוע עבירות הסחיטה והשוחד. לפי אותם מכתבי שימוע, חסן נהנה מהסכומים הבאים: כ-1.8 מיליון שקל שהעביר דוד חסן מכספי דנה לחברות שבשליטת אלון חסן - הופס ובן עידן; הלוואה של 800 אלף שקל שהעמידה דנה לחברות של חסן כשהן היו במצוקת אשראי; 750 אלף שקל שהשקיע יניב בלטר מכספי דנה בחברה משותפת עם חסן שהפעילה סניף של שיפודים באשדוד.

 

לטענת הפרקליטות, כתב החשדות נגד המעורבים מתאר את התנהלותם ומעשיהם הפליליים, על פי החשד, של חסן וסגיס, בצוותא עם יתר החשודים, ומפרט חשד להפקת טובות הנאה אסורות לאלון חסן ולמקורביו, בהיקף של מיליוני שקלים, מפעילות תפעולית שהתנהלה בתחומי נמל אשדוד במהלך השנים 2013-2010. זאת, בין היתר, ע"י ניצול מעמדו של חסן להשגת התקשרויות כספיות פסולות לחברת דנה לוגיסטיקה, שבעליה היו קשורים אליו קשר הדוק.

 

על פי כתב החשדות, בתקופה לעיל אפשרו סגיס וחסן לחברת דנה לוגיסטיקה, שהינה חברה פרטית, המורכבת מבני משפחתו של אלון חסן וממקורביו האישיים והעסקיים, לפעול בתוך נמל אשדוד על מנת לקדם את תועלתו הכספית והאישית של אלון חסן ומקורביו.

 

התקשרויות אלה, שהלקוחות נאלצו להתקשר בהן עם חברת דנה לוגיסטיקה, הזרימו לקופתה של החברה עשרות מיליוני שקלים, שהועברו בחלקם לחסן באמצעות עסקיו הפרטיים, ואף שימשו חלק מהחשודים לעסקאות בינלאומיות של סחר בדלק גנוב והלבנת הון.

 

חסן: "ניסו להטות את החקירה"

חסן פנה ליועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, בטענה שהחקירה "מזוהמת" ודרש להקים גוף בלתי תלוי שיבדוק את התנהלות החקירה בפרשה זו. פרקליטו, עו"ד בני כץ, פנה לפני כמה ימים ליועמ"ש בדרישה להקמת גוף שיבדוק את החקירה על כל רבדיה.

עו"ד בני כץ, פרקליטו של חסן: "לבדוק את חקירת הפרשה" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
עו"ד בני כץ, פרקליטו של חסן: "לבדוק את חקירת הפרשה"(צילום: גיל יוחנן)

הרקע לטענותיו של חסן נוגע לפרשת עו"ד רונאל פישר. חסן פתח את החקירה כשתיעד את פישר מציע לו לסגור את תיק החקירה נגדו בתמורה לכסף. הוא חתם על הסכם עד מדינה והוביל לחקירה שבמסגרתה נעצרו עו"ד פישר ומעורבים נוספים בהם קצין המשטרה לשעבר ערן מלכה, פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר רות דוד ואחרים.

 

 עו"ד כץ טוען כי "חקירת נמל אשדוד היתה מונעת ממניעים מניפולטיביים" וכי מה שעמד לנגד עיניו של מלכה היה "בצע כסף". לשיטתו, מלכה ביצע מניפולציות בניסיון להטות את החקירה ולהשפיע על תוצאותיה". במכתבו ליועץ כתב: "אבקש מכבודו להורות על הקמת גוף בלתי תלוי שיבדוק לעומק את התנהלות חקירת פרשת 'נמל אשדוד', כשליה ומחדליה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים