שתף קטע נבחר
 

סוני רוכשת את אלטייר מהוד השרון

ענקית האלקטרוניקה היפנית רוכשת את חברת השבבים בכ-200 מיליון דולר, והיא תהפוך למרכז הפיתוח הראשון של סוני בישראל. עבור המשקיעים הרבים באלטייר מדובר בהחמצה - שכן הושקעו בה כ־135 מיליון דולר

יותר מעשור לאחר שנוסדה אלטייר, משקיעי חברת השבבים הישראלית בדרך לאקזיט. מפתחת שבבי ה־LTE צפויה להימכר בשבועות הקרובים לענקית הטכנולוגיה היפנית סוני, שעמה היא עובדת בשנים האחרונות, ואשר תהפוך אותה למרכז הפיתוח הראשון שלה בישראל. היקף העסקה מוערך בכ־200 מיליון דולר והיא נמצאת בשלביה האחרונים.

 

לכתבות נוספות בנושא עסקאות אקזיט

 

עבור המשקיעים הרבים באלטייר - חברת ההשקעות BRM של האחים ברקת; הקרנות הישראליות JVP, ויזרע וגיזה; קרן בסמר האמריקאית; ענקית השבבים סנדיסק; והמשקיע הפרטי שייסד את יצרנית השבבים קיידנס, ליפ־בו טאן - מדובר בהחמצה, שכן בחברה הושקעו כ־135 מיליון דולר. כלומר, המכירה תחזיר את ההשקעה ואף תייצר להם רווח, אך אין זה האקזיט החלומי שהמשקיעים שאפו לו. 

 

עם זאת, שווי החברה בעסקה גבוה מהשווי האחרון שלפיו אלטייר גייסה כסף לפני שנתיים, אז עמד שווייה על כ־120 מיליון דולר לפני הכסף.

 

רק לאחרונה ויתרה אלטייר על השקעה של חברת השבבים הסינית אינפוטמיק בגובה של כ־50 מיליון דולר ששיקף לה שווי של 250 מיליון דולר. ככל הנראה סירבה הנהלת אלטייר להצעה משום שידעה כי היא עומדת בפני מכירה. קרוב לוודאי שהקרנות שהובילו את ההשקעה בחברה הגיעו למסקנה שעדיף למכור אותה במקום לגייס עוד כסף, וזאת בשל חוסר הוודאות של שוק שבבי התקשורת. 

 

מאלטייר נמסר כי החברה "אינה מגיבה לשמועות".

 

אלטייר נוסדה ב־2005 על ידי בוגרי יצרנית המוליכים האמריקאית טקסס אינסטרומנטס, שהגיעו לשם לאחר שהחברה האמריקאית רכשה את ליבית. עם מייסדי אלטיר נמנים המנכ"ל מלמד, ערן אשד ויגאל ביטרן. כיום מעסיקה החברה כ־200 עובדים, מרביתם במשרדים שבהוד השרון ובמשרד שנפתח לאחרונה בטייוואן.

 

עד לפני כשנתיים החברה היתה פעילה בעיקר בארה"ב, שם היא מתחרה בקוואלקום האמריקאית, אך ב־2014 היא גייסה 25 מיליון דולר כדי להתרחב לשוק האסייתי ולשוק ההתקנים החכמים.

 

את הפריצה שלה חייבת אלטייר לשותפות שלה עם מפעילת הסלולר האמריקאית ורייזון, שמחזיקה באחת מרשתות ה־LTE הגדולות בארה"ב. אלטייר הפכה לספקית המרכזית של החברה האמריקאית בנישת שבבי ה־LTE. השבבים שלה מאפשרים לגלוש במהירות גבוהה במיוחד של עד 150 מגה־בייט לשנייה, ומחירם נמוך בחצי בהשוואה לשבבים של קוואלקום.

 

בשנתיים האחרונות השיקה אלטייר כמה שבבים שתומכים בהעברת מידע באמצעות תקן LTE לא רק בין טלפונים חכמים או טאבלטים, אלא גם בין התקנים חכמים אחרים כמו אביזרים לבישים, מצלמות מעקב, ראוטרים, שלטים דיגיטליים ורחפנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כסף שטרות שטר מט"ח דולרים דולר אירו יורו
צילום: shutterstock
מומלצים