אולי זה יביא תיירים. מסביב למצרים באופנוע
ענף התיירות במצרים נפגע קשות בשנים האחרונות מגל הטרור, אבל השיא היה הפלת מטוס הנוסעים הרוסי בסיני על ידי דאעש בסוף 2015. חובב אופנועים מושבע יצא למסע ברחבי המדינה כדי לעודד את התיירים לחזור
בסוף חודש אוקטובר התרסק מטוס נוסעים רוסי בחצי האי המצרי סיני וכל 224 הנוסעים ואנשי הצוות נהרגו. ארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש) קיבל אחריות על התרסקות המטוס - וברגע אחד התרסק גם ענף התיירות במדינה הערבית.
עוד חדשות מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
"מאז תקרית המטוס הרוסי בשארם א-שייח, מפסיד ענף התיירות 283 מיליון דולרים מדי חודש", סיפר שר התיירות המצרי הישאם זעזוע בראיון לרשת "אל-ערבייה" והוסיף כי מדובר בהפסדים הגבוהים ביותר שרושם ענף התיירות המקומי זה עשרים שנה.
7,000 ק"מ על אופנוע
במצרים עדיין לא מודים שהתרסקות המטוס הרוסי הייתה אירוע טרור, ככל הנראה כדי למנוע בריחה נוספת של תיירים מהמדינה, ובינתיים יוצאים ביוזמות שונות כדי לעודד את התיירות למדינה.
גם אזרחים מצריים לוקחים חלק בקמפיין לעידוד התיירות למדינה. אחד מהם הוא עלי עבדו בן ה-32. עבדו הוא מהנדס תוכנה וחובב מושבע של אופנועים והרפתקאות. הוא יצא ביוזמה שכותרתה "מסביב למצרים באופנוע" ומטרתה להקיף את מצרים באופנוע בשבוע אחד. עבדו כבר יצא למסע הארוך שמשתרע על פני כ-7,000 קילומטרים ודואג לתעד נופים ואתרים שונים כדי להראות את יופייה של מצרים. במשרד התיירות המצרי התלהבו מהיוזמה של עבדו ולקחו עליה חסות.
"זה מתוך האהבה שלי למצרים ומסר הרגעה לעולם לגבי עד כמה ביטחון יש במצרים", אמר עבדו לאתר האינטרנט של העיתון "אל-אהראם" רגע לפני שיצא למסע. מהנדס התוכנה המצרי אינו לבד במסעו הארוך לאחר שהצטרפו אליו ארבעה אופנוענים סעודים שהתלהבו מהיוזמה שלו.
גם בתקשורת המצרית התלהבו מהיוזמה של עבדו, ובן לילה הוא הפך למרואיין מבוקש ביותר.
למעשה, עבדו השיק לראשונה את היוזמה שלו לפני שנתיים כשרצה לעודד את תיירות האופנוענים במצרים. אלא שהפלת המטוס הרוסי שעשה את דרכו משארם א-שייח לסנט פטרסבורג הובילה אותו להרחיב את היוזמה לעידוד התיירות המצרית בכלל.
מסעו של עבדו לא הולך להיות קל. "הרוחות והחול הם האתגר הכי קשה במסע", הוא הסביר. "אבל אני אתגבר על זה כדי לעשות שיא חדש וכדי להראות שמצרים בטוחה ומושיטה את ידיה לתיירים מכל רחבי העולם", אמר עבדו לעיתון "אל-מסרי אל-יום". לפני שהוא יצא למסעו ניסה ynet לשוחח עם עבדו על היוזמה שלו. בתחילה הוא נענה לבקשה לראיון, אך לאחר שראה את השאלות החליט לבטל את הראיון.