"ירידה של עד 90% בתיירות ליהודה ושומרון"
גל הטרור משפיע באופן ישיר על התיירות בכל חלקי הארץ, אבל ביהודה ושומרון חלה ירידה חדה שפוגעת אנושות במקומות עבודה - שחלקם כבר סגרו את שעריהם. בראיון לאולפן ynet מספר מנכ"ל "אשכולות" על הקושי שחווים מרכזי תיירות באזור, הפעולות הנעשות לשיפור המצב והקמפיין האופטימי לעידוד התיירות למרות הטרור
גל הטרור נמשך, וביהודה ושומרון מתלוננים לא רק על הביטחון האישי שנפגע, אלא גם על התיירות וההכנסות. מנכ"ל "אשכולות - פורום מרכזי סיור ותודעה ישראלית", צחי דיקשטיין, סיפר באולפן ynet על ימי ההדרכה הרבים המבוטלים עקב המצב הביטחוני. "אנחנו חווים ביטולים רבים, והזמנות חדשות מפסיקות להיכנס כבר מתקופת החגים", אומר דיקשטיין. צפו בראיון:
"כמובן שירידה בתיירות היתה גם בירושלים ובאזורים נוספים, אבל התיירות ביהודה ושומרון שעשתה כברת דרך בשנים האחרונות חווה האטה משמעותית של בין 70 ל-90 אחוזי ירידה לעומת השנה שעברה", אומר דיקשטיין שמתאר אכסניות ריקות לחלוטין.
במי העניין פוגע?
"במדריכי הטיולים, בתי הארחה, שירותי הסעדה, מרצים, לינה - כל המקומות האלה כרגע שוממים. זה עולם ומלואו של חינוך ותיירות שלמעשה כרגע יושב מחוסר מעש".
דיקשטיין מוסיף ומספר על קמפיין חדש ש"אשכולות" תעמוד בראשו, לעידוד התיירות לאזור.
"נסביר שזה הזמן לבוא, לחזק ולהמשיך ליהנות. הטרור רודף אחרינו גם בירושלים וגם בתל אביב לצערי הרב, אז נפסיק לטייל בירושלים או בתל אביב?".
הדברים מורכבים אבל יותר, תודעתית לפחות, כשמדובר ביהודה ושומרון.
"תודעתית זה נכון, אבל לא באמת יש סיבה מוצדקת ואמיתית כי בסופו של דבר הטיולים מאובטחים ומאושרים על ידי כלל הגורמים - משרד החינוך - מינהלת הטיולים, משרד הביטחון והמשטרה, אז כך שאין בדבר איזה שינוי או הוראות חדשות. כמובן שבנוסף, כל מקרה לגופו לפי התראות אם יש כאלה".
המצב מביא גם למבצעים?
"כן, המבצע הכי גדול קודם כל זו העונה הזו. הפריחה שיש ביהודה ושומרון למשל - הכל ירוק, ואנחנו מזמינים את הציבור לבוא ולטייל. לצערי מרכז אחד כבר סגר את שעריו ואני מקווה שזה ישתנה בהמשך, בין היתר בעידוד הממשלה".
אנחנו באמת רואים תמיכה של הממשלה בעידוד התיירות לירושלים, אבל לא לאזורכם.
"אכן הממשלה הקימה קרן פיצוי לתיירות בירושלים, ואנחנו פונים בימים אלה בשיתוף מועצת יש"ע וגורמים נוספים לשרים הרלוונטים - שר התיירות, שר החינוך, שר האוצר - להקים מנגנון פיצוי כמו שהיה במבצעים קודמים כדוגמת "צוק איתן" ו"חומת מגן" כשידעו לפצות עסקי תיירות".