שתף קטע נבחר

 

אירופה חשופה: "לגרמניה אין מעקב אחר 600 אלף מהגרים"

ה"דיילי מייל" חשף כי מתוך 1.1 מיליון בקשות מהגרים שנרשמו בגרמניה, על יותר ממחצית אין מעקב ואין לדעת היכן הם נמצאים. המשמעות: המוני מהגרים יכולים להשתמש בזהויות כפולות ולעבור באירופה ללא כל הפרעה

מתקפת הטרור בפריז חשפה את היעדר המעקב אחר תנועת המהגרים באירופה ואת זיוף הדרכונים הלא מסובך. ה"דיילי מייל" חשף הערב (ה') עוד סיבה לדאגה כשמצא ש-600 אלף מהגרים שנרשמו בגרמניה כלל לא נמצאים במעקב.

 

לפי העיתון הבריטי, ברישומים של ממשלת גרמניה מופיעים 1.1 מיליון בקשות מאז סוף השנה שעברה. דובר משרד הפנים הגרמני, הרלד ניימנס, הודה כי העיכוב בטיפול בבקשות הוא אחת הסיבות להיעדר הפיקוח אחר מהגרים.

 

העדויות הקשות מקלן: "חשבתי שירצחו אותי"    (צילום: רויטרס)

העדויות הקשות מקלן: "חשבתי שירצחו אותי"    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לדברי ניימנס, ישנם מהגרים שלא נשארו בגרמניה והלכו למדינה אחרת באיחוד האירופי. המשמעות היא שמאות אלפי מהגרים מסתובבים ללא פיקוח ברחבי היבשת וחלקם יכולים להשתמש בזהויות כפולות. הסבר נוסף לכך שלא ניתן לאתר את אותם מהגרים הוא שהם כלל אינם קיימים.

 

אחד המחדלים שהתגלו לאחר מתקפת הטרור בפריז הייתה שאחד המחבלים נכנס לאירופה דרך האי היווני. אותו דרכון שבו השתמש המחבל נרשם באוקטובר ביוון, סרביה וקרואטיה, שלוש מדינות שנודעו בביקורת הרופפת בגבולותיהן ובמתן מסמכי מעבר בקלות יחסית.

הדרכון שבו השתמש אחד המחבלים ועבר בשלוש מדינות לפחות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הדרכון שבו השתמש אחד המחבלים ועבר בשלוש מדינות לפחות(צילום: AFP)

ביקורת קשה נגד הקנצלרית מרקל (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ביקורת קשה נגד הקנצלרית מרקל(צילום: EPA)

מחאה בגרמניה בעקבות התקיפות המיניות בקלן (צילום: AP) (צילום: AP)
מחאה בגרמניה בעקבות התקיפות המיניות בקלן(צילום: AP)

21 אחוזים מהמהגרים שהגיעו לגרמניה הגיעו לאזור קלן, שם גם אירעו התקיפות המיניות בליל השנה החדשה שעורר סערה במדינה.

 

עד כה התקבלו 821 תלונות של נשים שהותקפו מינית בליל השנה החדשה. הפשיטות המשטרתיות כוונו נגד שני מרכזים המאכלסים מהגרים בעיר ו-150 חשודים עוכבו לחקירה. רוב החשודים טענו שהגיעו מסוריה, אך הרישומים העלו כי הם מצפון אפריקה, דבר המוכיח שהם השתמשו בזהויות כפולות וכך קשה לעלות על עקבותיהם.

 

בגרמניה כאמור התעוררה מחאה גדולה בעקבות תקיפת הנשים בקלן. בהפגנות מחו על אזלת ידה של המשטרה והפנו ביקורת נוקבת נגד הקנצלרית אנגלה מרקל, על שפתחה את גבולות גרמניה ואפשרה הגעה מסיבית של פליטים ומהגרים.

 

עדויות השוטרים מליל הפרעות בקלן חשפו את אוזלת היד. לפי הדו"ח המשטרתי רק כמה עשרות שוטרים היו במקום, כשמולם יותר מאלף מתפרעים מאורגנים. בדו"ח נכתב כי צעירות רבות ברחו מהתוקפים, סיפרו לשוטרים שהותקפו ונשדדו וביקשו עזרה.

 

עוברים ושבים המומים ובוכים, בעיקר נשים ונערות דיווחו לשוטרים על מה שאירע, וכולם טענו כי התוקפים היו צעירים בעלי רקע ערבי וצפון אפריקאי. "היו פשוט יותר מדי מקרים במקביל", דיווח אחד השוטרים. אחרים הסבירו כי חשו תסכול מכך שלא הצליחו לסייע למותקפות ואפילו לא הצליחו לרשום את התלונות שלהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים