שתף קטע נבחר

כל הדרך על הברקס: חופשת סקי לפחדנים

מגושם ואחוז חרדה שלחנו את אייל להמן לסקי הראשון בחייו, והשארנו כתובת למקרה אסון. אבל אז הוא גילה שאפשר לרדת הר שלם עם הרגל על הברקס, וחזר הביתה עם חיוך ניצחון

בכביש המטפס לשפינדלרוב מלין, מד הטמפרטורה עושה את הכיוון ההפוך. כשאני מניח רגל ראשונה על שבילי הקרח החלקלקים של העיירה, צג הטלפון מצביע כבר על מינוס 11 מעלות, ואני מגניב חיוך לשמיים המתקדרים. אלוהי החורף נענה לתפילותיי: במזג אוויר כזה אף אחד לא ישלח אותי להתגלגל במדרונות. הרי גם ליואב המדריך יש אמא, וגם היא יודעת שזה לא הזמן להתנסויות של אמצע החיים – זה זמן להתכרבל עם מפזר חום במלון וללגום קומפוט.

 

אבל איזה קומפוט ואיזה נעליים. במינוס 11, הבלאגן בשפינדל רק מתחיל.

 

רק לא ליפול, לא ליפול, לא ליפול. במדרונות שפינדל

רק לא ליפול, לא ליפול, לא ליפול. במדרונות שפינדל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קצה הקרחון

העיירה שְפִּינְדֶלרוּב מֶלִין (Špindlerův Mlýn), או בפי העם "שפינדל", היא אתר הסקי הפופולרי ביותר בצ'כיה. היא שוכנת ליד הגבול עם פולין, שעתיים נסיעה צפונה מפראג, ובתרגום חופשי לעברית היא נקראת "הטחנה של שפינדלר" – על שם טחנת הקמח של אחד התושבים שבה נהגו פרנסי האזור להיפגש בסוף המאה ה-18. כאן גם התגורר בשנות ה-20 של המאה הקודמת פרנץ קפקא, כשכתב את הרומן "הטירה".

 

הגובה המקסימלי של שפינדל הוא 1,310 מטר מעל לפני הים, והאתר כולל שני מרחבי גלישה עיקריים - סוואטי פטר (Svaty Petr) ומדבדין (Medvedin). יש בו 20 מסלולי סקי בכל הרמות – שחורים, אדומים, כחולים וגם ירוקים למאותגרים שבינינו – באורך כולל של 25 קילומטרים. בנוסף הוא מציע סנואו-פארק ומסלולי קרוס קאנטרי המתפתלים בין יערות השלג הקפואים. בעיירה חיים כ-1,300 תושבים, והיא יכולה לארח בו זמנית כ-10,000 תיירים.

חכו לינואר. שלג בחורשות הקפואות (צילום: אייל להמן) (צילום: אייל להמן)
חכו לינואר. שלג בחורשות הקפואות(צילום: אייל להמן)

 (צילום: אייל להמן) (צילום: אייל להמן)
(צילום: אייל להמן)

חיי לילה, ברגוע. טעימה ראשונה מעולם הסקי (צילום: אייל להמן) (צילום: אייל להמן)
חיי לילה, ברגוע. טעימה ראשונה מעולם הסקי(צילום: אייל להמן)

שפינדל לא ידועה בקרחאנות כמו של אתרי הסקי באוסטריה ובצרפת, אבל עדיין מציעה שורה של פאבים, מסיבות ומסעדות לחימום האווירה. למעשה, בדיוק על פשטותו היחסית של האתר גאוותם של המקומיים, והם משווקים אותו כנקודת פתיחה אידיאלית לגולש המתחיל, עם חלופות בילוי זולות לימים שבהם אין חשק לעלות על הרכבל – כמו מכוני ספא, פארק מים חמים וטיול רגלי לאורך הנהר וחורשות הקרח של העיירה.

 

השלג הראשון בשפינדלרוב מלין יורד כבר באוקטובר, אבל את ההגעה שלכם לכאן מומלץ לדחות לחודשים ינואר-מרס. הדבר האחרון שאתם רוצים הוא להיות נתונים לחסדיהם של תותחי השלג המלאכותי, שמחרישים אוזניים עד סוף דצמבר ופולטים גושי קרח שמזכירים יותר ברד-ענבים מאשר משקע טבעי. בתחילת השנה העיירה כבר נצבעת בלבן של שלג אמיתי ורך, ולמי שלא רוצה להיתקל במסלולים עירומים – כדאי לבוא רק אז. שלא יהיה שפינדלברוך.

 

תניח את המגלשיים ובוא נדבר על זה

לא תמיד הטפתי בידענות מדומה על עיירות סקי אירופיות, אבל זה מה שעושה לך תסמונת הגולש החדש: רק לפני שבועיים בקושי הזדקפתי על זוג מגלשיים, והנה עכשיו – משצלחתי את מדרונו המתון ביותר של סוואטי פטר – אני מרגיש שכל צ'כיה לרגליי.

 

בפועל, כנצר למשפחת פולנים חרדתית וכבעל מוטוריקה עדינה של היפופוטם, ניגשתי לחופשה הזו מודאג וחמוש בתוכניות מילוט. היי, חשבתי לעצמי, אולי עדיף לרסק את הרגל כבר ביום הראשון ואז לטחון בופה במלון עד שבת. למה לא עכשיו מה שבטח יבוא מחר?

נופל וקם, נופל וקם. ייאוש של כיתת גלישה ()
נופל וקם, נופל וקם. ייאוש של כיתת גלישה

אבל כבר ב"ארגז החול" של שפינדל – מתחם השלג המגודר שבו מנסים טירוני הסקי להתייצב לראשונה על מגלשיהם – התחוור לי שמכיתת גלישה משחרר רק סנובורד לגזע המוח. אתה נופל-וקם-נופל-וקם, ילדות בנות שש מגרמניה שועטות סביבך בטבעיות של דובי קוטב וסימנים סגולים נאספים במעלה עכוזך, אבל רוח קרב לא ברורה מחזירה אותך כל פעם לגבעת השלג הסמוכה ומטרתה אחת: "טו סמולר דה השפלה", כמאמר "החמישייה" – רק לא להיות הגולש הכי גרוע בסביבה.

 

וביומיים הראשונים אתה בהחלט הדבר הכי מביך שיש לעולם הסקי להציע. הפרק הזה בקריירה שלך כולל דריסת פעוטות צ'כים במזחלותיהם, התנגשות חזיתית בפנסיונריות מבלארוס ושיגור משלחות חילוץ שישלפו אותך מתעלת הניקוז של דוכן הנקניקיות בקצה המסלול.

סוף מסלול. למרגלות ההר במרחב סוואטי פטר (צילום: אייל להמן) (צילום: אייל להמן)
סוף מסלול. למרגלות ההר במרחב סוואטי פטר(צילום: אייל להמן)
בסוף כל מסלול יש שניצל. הפסקת צהריים צ'כית (צילום: אייל להמן) (צילום: אייל להמן)
בסוף כל מסלול יש שניצל. הפסקת צהריים צ'כית(צילום: אייל להמן)

אבל מפה לשם ההשפלה מצטמקת, ופתאום אתה כבר אשכרה עומד על שתיים. וכשבשיעור השלישי למדתי שבעצם אפשר לרדת הר שלם עם הרגל על הברקס של המגלשיים, הבנתי שמצאתי את הנישה שלי: זה לא אלגנטי, זה לא מרשים, אבל היי – זה זז!

 

בקיצור, אחיי ההיסטריים, לפחד מסקי זה הגיוני – בטח הרבה יותר הגיוני מלטוס במדרונות ב-50 קמ"ש. אבל בסוף-בסוף, עם הרבה עזרה מהמדריכים, זה קורה, ולא תצאו מפה בלי להחתים כרטיס במסלול הכחול.

 

שלג על עברי

צ'כיה היא מדינה מודרנית ומתמערבת, בוודאי ביחס לשאר מדינות הגוש הקומוניסטי לשעבר, כך שעבור גולשים מיומנים ובעלי ניסיון בתכנון חופשות סקי, יציאה עצמאית לשפינדלרוב מלין תהיה סיפור די פשוט (למעט אולי רמת האנגלית התמוהה של חלק מנותני השירות הצ'כים). מי שמתכנן לעומת זאת את גלישת הבתולין שלו יוכל להיעזר בחברת "סקידיל", שאני עצמי הייתי אורח שלה, וכך לחסוך לא מעט זמן, בירוקרטיה ותסכול של טירונים.

 

החבילה כוללת את כרטיס הטיסה, הסעה מנמל התעופה בפראג עד לשפינדל, מלון, ציוד סקי מושכר ומלווה ישראלי צמוד שייעץ לכם לאורך כל השהות וגם ייצא אתכם לסיבוב פאבים אם תרצו (במחירי מזרח אירופה, כן? חצי ליטר "פילזנר" בחמישה שקלים). ללקוחות החברה שמורה גם זכות ראשונים אצל ארבעת מדריכי הסקי הישראלים שעובדים באתר ונותנים שיעורים בעברית.

הפסקת תה באמצע המסלול הכחול ()
הפסקת תה באמצע המסלול הכחול
 

יערות סוואטי פטר ממרומי הרכבל ()
יערות סוואטי פטר ממרומי הרכבל

עלות חבילה היא כ-1,300-1,000 אירו לאדם (לילדים המחירים גבוהים פחות) ואם אתם מתכוונים להסתפק בארוחות הערב

והבוקר של המלון שבו תשתכנו ולוותר על מסע שופינג בעצירת הביניים בפראג בדרך חזרה הביתה, יספיקו לכם עוד 3,000 קורונות צ'כיות (כ-500 שקל) כדי למלא את שאר תאוותיכם לשבוע. ספוילר: הן יכללו הרבה ליטרים של בירה, צ'יפס ושניצל שכשרותו מוטלת בספק.

 

הכותב היה אורח חברת SkiDeal

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"טו סמולר דה השפלה". נפילות ראשונות בשפינדל
מומלצים