שתף קטע נבחר

 

מרקל: 'להילחם באנטישמיות בקרב המהגרים'

בנאומה השבועי אמרה הקנצלרית כי צריך "לפעול באינטנסיביות" נגד התופעה באירופה, ולהתמקד בגל המהגרים הענק במדינה. "הם באים ממדינות שבהן השנאה לישראל וליהודים נפוצה", אמרה. "אין לזה מקום בחברה שלנו"

"יד קשה נגד האנטישמיות". מרקל (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
"יד קשה נגד האנטישמיות". מרקל(צילום: gettyimages)

קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, קראה היום (שבת) ל"פעולה אינטנסיבית" נגד תופעת האנטישמיות, וקראה לערנות מוגברת במיוחד בקרב צעירים שהגיעו ממדינות "שבהן האנטישמיות והשנאה לישראל הן תרבות נרחבת".

 

"האנטישמיות היא הרבה יותר נפוצה ממה שדמיינו, וזו הסיבה שעלינו לפעול ביד קשה נגדה", אמרה מרקל במסגרת נאום שבועי מוקלט לציבור. מרקל אמורה להשיק מחרתיים תערוכה חדשה בברלין שכותרתה "האמנות של השואה".

 

לפני כחודשיים הביע יוסף שוטסר, נשיא המועצה המרכזית של יהודי גרמניה, את דאגתו כי פליטים ומהגרים רבים שמגיעים למדינה "באים מתרבויות שבהן העוינות כלפי ישראל והאנטישמיות הן מנהג נפוץ". מרקל אמרה היום כי יש להתחשב בדבריו של שוטסר "ביתר רצינות".

 

כ-1.1 מיליון מהגרים ופליטים נכנסו לגבולות גרמניה ב-2015, רבים מהם נמלטים ממלחמות קשות בסוריה, עיראק ואפגניסטן.

 

"אנחנו יכולים לנסות להתווכח על זה שוב ושוב, אבל יש דבר אחד שחייב להיות ברור – לאנטישמיות אין מקום בחברה שלנו, אנחנו פשוט צריכים להציב גבולות ברורים", הוסיפה מרקל. "אנחנו חייבים לטפל בזה, במיוחד בקרב צעירים שבאים ממדינות שבהן השנאה לישראל וליהודים נפוצה", חידדה, אך לא ציינה מקרים ספציפיים ולא אמרה לאיזה מדינות היא מתכוונת.

 

היא הוסיפה: "ראינו כל מיני אירועים אנטישמיים בבתי ספר או במקומות אחרים, ולרוב מארגנים אותם צעירים כאלה ואחרים, וצריך לפעול נגד העניין הזה. אנחנו חייבים לעודד את הצעירים לחשוב אחרת".

 

גם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין קרא השבוע להילחם באנטישמיות, ואף הציע פתרון ליהודים שסובלים מהתופעה באירופה - להגיע לרוסיה. בפגישה בקרמלין עם חברי הקונגרס היהודי-אירופי שמע פוטין מנשיא הקונגרס, ולצ'יסלב משה קנטור, על העלייה באנטישמיות במערב אירופה. "תנו להם לבוא אלינו", אמר פוטין לקנטור. "בימי ברית המועצות היהודים נהגו לעזוב, עכשיו תנו להם לחזור".

 

"המצב של יהודי אירופה הוא החמור ביותר מאז תום מלחמת העולם השנייה", אמר קנטור. "היהודים שוב חיים בפחד והאפשרות של 'אקסודוס' יהודי מאירופה היא ממשית", הוסיף קנטור. "יש יותר יהודים שבורחים מצרפת, שנחשבת בטוחה מאוד, מאשר מהמלחמה באוקראינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל
צילום: AP
מומלצים